ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Πάρα ''άνοιξε'' το σπίτι του

Ο Πάρα ''άνοιξε'' το σπίτι του
Πάρα

Ο Φακούντο Πάρα ''άνοιξε'' το σπίτι του και μίλησε στο κανάλι του Αστέρα στο facebook. Η σύζυγός του, τα παιδιά του και η ζωή ενός Αργεντινού στην Τρίπολη. Θλάση στον τετρακέφαλο ο Μπαντιμπανγκά. (VIDEO)

Συνέντευξη του Φακούντο Πάρα στο επίσημο κανάλι του Αστέρα Τρίπολης. Ο Αργεντινός επιθετικός μίλησε για την οικογένειά του, τη ζωή στην Τρίπολη και για τη φετινή πορεία των Αρκάδων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

- Πώς είναι η οικογενειακή σου ζωή στην Τρίπολη;

"Ωραία, ήσυχα. Είναι μια ήσυχη πόλη. Ο μικρός μου γιος προσαρμόστηκε πολύ εύκολα στην πόλη και στον παιδικό σταθμό με τα άλλα παιδάκια, ενώ υπάρχουν άλλα δύο παιδάκια από την Αργεντινή. Συνολικά ως οικογένεια προσαρμοστήκαμε μια χαρά πέρα από το ότι κάνει πολύ κρύο. Σίγουρα το πιο σημαντικό, που είναι σε οικογενειακό επίπεδο, είναι η γέννηση του Μanu, ενώ σε ποδοσφαιρικό επίπεδο είχα πολύ έντονες στιγμές στο Εuropa League. Πολλές όμορφες στιγμές και συνεχίζουμε να έχουμε τέτοιες. Όταν κερδίζουμε έναν αγώνα, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η πιο δύσκολη στιγμή που έζησα με τον Αστέρα ήταν στο Europa League καθώς υπέφερα από 2-3 κακώσεις και δεν μου επέτρεπαν να αντεπεξέλθω 100%. Αυτή ήταν η πιο έντονη στιγμή μου στην 1η φάση. Θα έπρεπε να μιλάω λίγο περισσότερο ελληνικά, είναι ένα μείον αυτό. Και τα 3 χρόνια που έχω μείνει συνολικά στη χώρα, έχω περάσει πολύ ωραία. Όπως είπα και πριν, η πόλη εδώ είναι πολύ όμορφη αν και έχει πολύ κρύο. Εδώ και αρκετούς μήνες κάνει πολύ κρύο, αλλά όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και έχει πιο πολύ ήλιο, νιώθω πιο άνετα. Είμαστε αρκετά κοντά σε θάλασσα και στα ρεπό μπορούμε να το απολαύσουμε".

-Θα ήθελες οι γιοι σου να ακολουθήσουν την καριέρα σου;

"Δεν ξέρουμε ακόμα. Στο Ciro αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Σήμερα έβαλε κι ένα γκολ! Πάει σε ομάδα εδώ και παίζει ποδόσφαιρο. Του αρέσει πολύ αλλά αυτό θα δείξει πιο μετά. Είναι μια δύσκολη καριέρα γιατί σε αναγκάζει να είσαι αρκετό καιρό μακριά από το σπίτι, τους φίλους και την οικογένειά σου. Ως ποδοσφαιριστής θεωρώ την καριέρα μου κάτι πολύ όμορφο, κάτι που μου έδωσε πολλά πράγματα μακροπρόθεσμα στην ζωή μου, πολλές ευκαιρίες αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολο γιατί από παιδί προπονείσαι όλη μέρα, πάντα συγκεντρωμένος στο άθλημα σου και συνεπώς χάνεις κάποια άλλα πράγματα. Πάντα ελπίζω για το κάτι παραπάνω και προσπαθώ να έχουν καλή έκβαση τα πράγματα έτσι ώστε να καταφέρνω ακόμα κάτι καλύτερο. Τώρα αναμένω να δω ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Απομένουν μερικά ακόμη παιχνίδια πριν από τα play off καθώς και τα play off φυσικά. Ελπίζουμε για το καλύτερο".

-Σε επίπεδο ποδοσφαίρου αλλά και ως πόλεις ποια προτιμάς; Τη Λάρισα ή την Τρίπολη;

"Και οι δύο είναι όμορφες πόλεις. Η Λάρισα είναι μεγαλύτερη πόλη και είχα μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων. Παρόλα αυτά, μιλώντας ποδοσφαιρικά και μόνο, θεωρώ πως η Τρίπολη έχει καλύτερη ομάδα και δυναμικό και συν τοις άλλοις έχει αρκετούς Αργεντινούς ποδοσφαιριστές οπότε νιώθω και πιο άνετα. Ως πόλεις και οι δύο έχουν πολύ κρύο και έχουν σχετικά κοντά τους θάλασσα και συνεπώς μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους."

-Μετά από χρόνια τι θα θυμάσαι και θα λες στους φίλους σου;

"Τα πάντα. Θα τους πω για όλα τα μέρη που βρέθηκα, γνώρισα και έπαιξα μπάλα. Ο Μanu όταν μεγαλώσει θα συνειδητοποιήσει ότι γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι σχεδόν Έλληνας".

Θλάση ο Μπαντιμπανγκά

Νοκ άουτ για τις επόμενες τρεις εβδομάδες ο Ζινγκί Μπαντιμπανγκά. Ο Βέλγος εξτρέμ του Αστέρα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε για προληπτικούς λόγους την Τετάρτη (29/4) ο Ιγκλέσιας, ενώ ο Τορμένα δεν προπονήθηκε λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς.

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ