ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μπαράλες: "Στόχος η έξοδος στην Ευρώπη"

Μπαράλες: "Στόχος η έξοδος στην Ευρώπη"
INTIME SPORTS

Ο Χερόνιμο Μπαράλες δηλώνει ευχαριστημένος με την παρουσία του στον Αστέρα Τρίπολης. Διαβάστε δηλώσεις του.

Στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" που κυκλοφορεί μίλησε ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, Χερόνιμο Μπαράλες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να βγει πρώτος στα play offs! Αναλυτικά:

Πόσο σε έχει βοηθήσει το ράγκμπι, με το οποίο ασχολιόσουν σε μικρότερη ηλικία, στο να επιβάλλεσαι με τη δύναμή σου πάνω στο τερέν;

" Έπαιζα ράγκμπι από πολύ μικρός, από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων. Με έχει βοηθήσει στο να μη φοβάμαι την μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στο να μη διστάζω να την κυνηγάω και να την κερδίζω. Πιστεύω ότι έχω αποκτήσει δύναμη από το ράγκμπι".

Αυτό το στοιχείο, η δύναμη που έχεις, αποτελεί φέτος ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα, δεδομένου ότι δεν σου σφυρίζονται τόσα πολλά φάουλ απ’ τους διαιτητές στις προσωπικές μονομαχίες. Αυτό συμβαίνει επειδή σε συνήθισαν ή έμαθες κι εσύ να παίζεις πιο πολύ στο όριο;

" Στην Ελλάδα πιστεύω ότι οι διαιτητές κόβουν το ρυθμό. Το ποδόσφαιρο είναι ένα συνεχές παιχνίδι και δεν θα έπρεπε να κόβεται ο ρυθμός τόσο πολύ. Ωστόσο, πλέον έχω μάθει τους αντιπάλους και τον τρόπο παιχνιδιού στη Superleague. Αυτό με έχει βοηθήσει πολύ. Έχω μάθει πώς κινούνται. Αλλά έμαθα και καλύτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο…".

Πώς είναι η δεύτερη σεζόν σου στον Αστέρα και πού οφείλεται αυτή η δεινότητα που επιδεικνύεις στο σκοράρισμα;

" Είμαι πολύ ικανοποιημένος στον Αστέρα. Η χρονιά κύλησε εξαιρετικά με τη συμμετοχή της ομάδας στο Europa League. Προσπαθούμε να δουλεύουμε σκληρά και νομίζω αυτή είναι η βάση για τα καλά αποτελέσματα. Σε προσωπικό επίπεδο προσπαθώ να αποδίδω όσο καλύτερα μπορώ. Το γκολ για τον επιθετικό πολλές φορές είναι και θέμα ρέντας…".

Η πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ αποτελεί στόχο σου;

" Όχι. Ποτέ δεν ήταν αυτή η φιλοδοξία μου από την αρχή του πρωταθλήματος. Προσπαθούμε να κάνουμε καλή δουλειά όλοι οι παίκτες. Εμείς προσπαθούμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται ως ομάδα και αν εγώ μπορώ να συνεισφέρω σε αυτό με περισσότερα γκολ, τότε ακόμη καλύτερα".

Ποια είναι η εντύπωση που σου έμεινε απ’ την πρώτη συμμετοχή του Αστέρα σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και τι επιδιώκετε στη συνέχεια της σεζόν; Αισθάνεσαι ότι μπορεί η ομάδα να κάνει παραπάνω βήμα, διεκδικώντας ακόμα και την πρωτιά στα play offs;

" Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Την απόλαυσα πραγματικά! Τη βιώσαμε πολύ όμορφα, γιατί παίξαμε σπουδαία παιχνίδια και με πολύ καλά αποτελέσματα σε πολλούς αγώνες. Θα επιδιώξουμε και τη νέα περίοδο να μπούμε στους ομίλους του Europa League. Τα play offs είναι πολύ δύσκολα, αλλά εμείς πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη και την πρώτη θέση. Πρωταρχικός στόχος, όμως, είναι να μπούμε στα play offs και μετά θα κοιτάξουμε για ψηλότερα".

Πώς είναι η συνεργασία με έναν νέο άνθρωπο, όπως είναι ο προπονητής σας, Στάικος Βεργέτης, αλλά και πόσο διευκολύνει την απόδοσή σου το γεγονός ότι πλαισιώνεσαι από πολλούς ποιοτικούς και ισπανόφωνους συμπαίκτες;

" Είναι πολύ σημαντικό που ο προπονητής μιλάει ισπανικά, καθώς επίσης και αρκετοί συμπαίκτες μου. Με διευκολύνει πολύ αυτό το γεγονός κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν έχω επικοινωνία και με τα άλλα παιδιά. Με τους Έλληνες μιλάμε αγγλικά και έτσι δεν υπάρχει κανένα θέμα στην επικοινωνία μας".

Απέχεις μόλις έξι γκολ απ’ το να γίνεις ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα Τρίπολης στη Super League. Το έχεις στο μυαλό σου; Και μήπως… σκοπεύεις να καταλάβεις την πρωτιά φέτος;

" Ναι, το ξέρω. Μου το είπαν οι δημοσιογράφοι. Το γκολ έχει πάντα να κάνει με τις συνθήκες του παιχνιδιού. Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά. Δεν ξέρω αν θα έχω την τύχη να καταρρίψω το ρεκόρ, αλλά φέτος δεν είναι πολύ εύκολο να συμβεί".

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

" Ο πρωταρχικός στόχος είναι να παίξουμε και πάλι στους ομίλους του Europa League".

Πώς κυλάει η ζωή ενός Αργεντινού στην Τρίπολη;

" Η Τρίπολη είναι πολύ ήσυχη. Είναι μια οικογενειακή πόλη. Απολαμβάνω να μένω σπίτι με την οικογένεια. Έχει ένα σχετικά καλό κλίμα και κάποιες φορές μου αρέσει να πηγαίνω για φαγητό με τους δικούς μου ανθρώπους. Είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή στην πόλη".

Πώς αντιλαμβάνεσαι την οικονομική κρίση που βιώνουν οι Έλληνες κι όπως την έζησες κι εσύ στην Αργεντινή;

" Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση και ο μόνος τρόπος για να την ξεπεράσει είναι η σκληρή δουλειά. Πρέπει οι Έλληνες να είναι όλοι μαζί, ενωμένοι. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν όλα σε μια χρονιά, όμως πιστεύω ότι πρέπει όλοι να είναι συντεταγμένοι προς την ίδια κατεύθυνση για το καλό της χώρας και αυτό να το δείχνουν με πράξεις και όχι με λόγια. Έτσι, ίσως μακροπρόθεσμα να οικοδομήσουν την Ελλάδα που επιθυμούν".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ