ΑΡΣΕΝΑΛ

Σε εννέα χρόνια, 42 (!) τραυματισμοί για Ντιαμπί

Σε εννέα χρόνια, 42 (!) τραυματισμοί για Ντιαμπί

Ο Αμπού Ντιαμπί, έπειτα από εννέα χρόνια στην Άρσεναλ, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι. Σχεδόν τα... 4,5 χρόνια ήταν στα πιτς, έχοντας συνολικά 42 (!) τραυματισμούς.

Δεν τον φέρνεις για ποδαρικό σπίτι σου. Αν είσαι και λίγο προληπτικός, τότε κάθε αντάμωμα μαζί του αποτελεί εφιάλτη. Ο Αμπού Ντιαμπί έχει... ξεχάσει πως είναι να μην έχει κάποιον τραυματισμό να τον ταλαιπωρεί και να είναι απολύτως εντάξει.

Ο Γάλλος, ο οποίος αποκτήθηκε από την Άρσεναλ το 2006, το καλοκαίρι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, αφού ο Αρσέν Βενγκέρ δεν προτίθεται να τον διατηρήσει στο ρόστερ της ομάδας. Άλλωστε, συνήθως στη λίστα των τραυματιών ήταν.

Στα εννέα χρόνια στους "κανονιέρηδες", σχεδόν τα μισά είναι τραυματίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει χτυπήσει 42 (!) φορές. Για οποιοδήποτε σημείο μπορεί να φανταστεί κάποιος πάνω στο ανθρώπινο σώμα, ο Ντιαμπί έχει μια ιστορία να διηγηθεί...

Συνολικά 1554 ημέρες ή αλλιώς 222 εβδομάδες ήταν εκτός δράσης, διότι κάτι θα είχε πάθει. Λογικό ήταν, λοιπόν, ο προπονητής του να μην αντέχει πλέον να είναι μονίμως με μείον έναν παίκτη. Θυμίζουμε μάλιστα ότι είχε γίνει μάχη με την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο, προκειμένου να τον αποκτήσει από την Οσέρ.

Πολλοί θεωρούσαν ότι βάσει κορμοστασιάς και στυλ, ήταν ένας νέος Πατρίκ Βιεϊρά. Ο Βενγκέρ έλεγε μάλιστα ότι ο Ντιαμπί ήταν ήταν πιο επιθετικός από τον συμπατριώτη του, αλλά έμοιαζαν πολύ, όταν έπαιζαν σε ρόλο ανασταλτικό. Βέβαια, οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν ποτέ να πλησιάσει έστω την καριέρα του τεράστιου Βιεϊρά.

Ιδού η... λίστα με τους τραυματισμούς του Ντιαμπί:

Σε εννέα χρόνια, 42 (!) τραυματισμοί για Ντιαμπί
© MAILONLINE
TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ