ΑΡΣΕΝΑΛ

Νέο μεγάλο αφεντικό της Άρσεναλ ο Κρόνκε

Νέο μεγάλο αφεντικό της Άρσεναλ ο Κρόνκε

Ο Σταν Κρόνκε μεγάλωσε το ποσοστό των μετοχών του στην Άρσεναλ και πλέον, ο πολυεκατομμυριούχος Αμερικανός επιχειρηματίας είναι το μεγάλο αφεντικό των "κανονιέρηδων".

Ο Κρόνκε... έβγαλε από το παντελόνι του 731.000.000 αγγλικές λίρες, αγοράζοντας το 17% των μετοχών του Ντάνι Φρίτζμαν και το 16% των μετοχών της Νίνα Μπρέισγουελ – Σμιθ.

Μάλιστα, βάσει της αγγλικής νομοθεσίας, ο Κρόνκε καλείται να να καταθέσει πρόταση στους υπόλοιπους μετόχους και αναμένεται πλέον να πάρει και το υπόλοιπο 27% των μετοχών που ανήκει στον Ρώσο, Άλισερ Ουσμάνοβ.

Για το συγκεκριμένο γεγονός ο Κρόνκε σχολίασε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυξάνουμε την εμπλοκή μας με την Άρσεναλ. Είναι μια ομάδα με σπουδαία ιστορία και διαθέτει έναν εξαίρετο προπονητή στο πρόσωπο του Αρσέν Βενγκέρ. Σκοπεύουμε να πατήσουμε πάνω στη σπουδαία παράδοση για να την κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη".

Ποιος είναι ο Κρόνκε

Γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 1947, στην Κολούμπια και ασχολήθηκε επιχειρηματικά με τον αθλητισμό και το Real Estate, ενώ το 1983 ίδρυσε τον όμιλο Kroenke Group.

Πέρα από απόλυτο αφεντικό στην Άρσεναλ, ο Κρόνκε είναι ιδιοκτήτης σε μια σειρά από ομάδες σε διάφορα πρωταθλήματα της Αμερικής όπως: Ντένβερ Νάγγετς -ΝΒΑ, Κολοράντο Ράπιντς - MLS, Κολοράντο Άβελανς - NHL, Κολοράντο Μάμεθ -λακρός και Σεν Λούις Ραμς - NFL.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ