ΑΡΣΕΝΑΛ

Η ιστορία δείχνει Άρσεναλ

Η ιστορία δείχνει Άρσεναλ

Η Άρσεναλ έχει πάρει τον "αέρα" των τουρκικών ομάδων και δεν χάνει ποτέ. Δείτε την προϊστορία ενόψει του αποψινού (19/8) ματς με την Μπεσίκτας (videos).

Η Μπεσίκτας και η Άρσεναλ θα βρεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να κόψουν τον δρόμο των "κανονιέρηδων" προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν η Άρσεναλ προκριθεί θα είναι η 17η σερί φορά που θα συμμετάσχει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι "κανονιέρηδες" διατηρούν καλή παράδοση απέναντι στις τουρκικές ομάδες. Σε επτά αναμετρήσεις έχουν τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες. Η μοναδική ήττα ήταν στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2000 από την Γαλατάσαράι στα πέναλτι.

Την σεζόν 2013-14 η Άρσεναλ είχε αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και είχε προκριθεί με δύο νίκες 3-0 και 2-0. Ενόψει του αποψινού (19/8) αγώνα θυμηθείτε τέσσερις αναμετρήσεις της Άρσεναλ από το παρελθόν με τουρκικές ομάδες.

Γαλατάσαραϊ - Άρσεναλ 0-0 (4-2 πεν.) (2000 - Τελικός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ)

Το 2000, στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η Άρσεναλ γνώρισε την μοναδική της ήττα από ομάδα της Τουρκίας. Έχασε με 4-2 στα πέναλτι από την Γαλατασαράι. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος χωρίς γκολ και ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακός τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Στην διαδικασία των πέναλτι αστόχησαν οι Νταβόρ Σούκερ και Πατρίκ Βιεϊρά.

Φενέρ - Άρσεναλ 0-3 (2013 - Πλέι οφ Τσάμπιονς Λιγκ)

Η Άρσεναλ προκρίθηκε επί της Φενέρμπαχτσέ την περασμένη σεζόν με δύο εύκολες νίκες στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο ματς στην Τουρκία οι "κανονιέρηδες" νίκησαν 3-0 χάρις στα γκολ των Γκιμπς, Ράμσεϊ και Ζιρού.

Φενέρ - Άρσεναλ 2-5 (2008 - Όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ)

Την σεζόν 2008-09, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η Άρσεναλ διέσυρε στο "Σουκρού Σαράτσογλου" την Φενέρ με 5-2. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ έβαλαν τέλος στο σερί των 15 εντός έδρας αγώνων χωρίς ήττα της Φενέρ, του Λουίς Αραγονές. Η Άρσεναλ προκρίθηκε ως πρώτη στην επόμενη φάση ενώ η Φενέρ, με μόλις ένα βαθμό στον όμιλο, αποκλείστηκε.

Άρσεναλ - Φενέρ 2-0 (1979 - Κύπελλο Κυπελλούχων)

Οι κόντρες της Άρσεναλ με τουρκικές ομάδες χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 70' όταν την σεζόν 1979-80 οι "κανονιέρηδες" αντιμετώπισαν στο Κύπελλο Κυπελλούχων την Φενέρμπαχτσέ. Η Άρσεναλ νίκησε στο πρώτο παιχνίδι στο "Χάιμπουρι" με 2-0 χάρις στα γκολ των Άλαν Σάντερλαντ και Γουίλι Γιανγκ ενώ στον επαναληπτικό το ματς έληξε χωρίς σκορ.

Η ιστορία δείχνει Άρσεναλ
TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ