ΑΡΣΕΝΑΛ

Εζίλ: "Σταματήστε την κριτική και υποστηρίξτε την ομάδα"

Arsenal's Mesut Ozil celebrates his goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and West Ham at the Emirates stadium in London, Wednesday, April 5, 2017.(AP Photo/Frank Augstein)
Arsenal's Mesut Ozil celebrates his goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and West Ham at the Emirates stadium in London, Wednesday, April 5, 2017.(AP Photo/Frank Augstein) AP

Αρχηγική παρέμβαση από τον Μεσούτ Εζίλ ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό έστειλε μήνυμα συσπείρωσης στην Άρσεναλ.

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι παλαίμαχοι της Άρσεναλ ασκούν κριτική στην ομάδα για τις εμφανίσεις της. Ο Μεσούτ Εζίλ έκανε ένα βήμα μπροστά και υπερασπίστηκε τόσο τον εαυτό του όσο και τους συμπαίκτες του.

Με αφορμή την επέτειο της μεταγραφής του στην ομάδα πριν από τέσσερα χρόνια ο Γερμανός μέσος άδραξε την ευκαιρία και αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στην ομάδα του Λονδίνου.

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει στο μήνυμα του: "Βρίσκομαι με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας και χτες κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας μετά τη νίκη με 2-1 επί της Τσεχίας. Τις τελευταίες ημέρες οι συμπαίκτες μου στην Εθνική ομάδα με ρωτούν για το πως είναι τα πράγματα στην Άρσεναλ. Έχουν διαβάσει για την κρίση που υπάρχει στα Μέσα αφού ειδικοί και παλαίμαχοι παίκτες σχολιάζουν κάτι κάθε ημέρα. Λένε ότι αυτή μπορεί να είναι η χειρότερη ομάδα των τελευταίων ή ακόμα και δεκαετιών.

Γράφω αυτό το κείμενο με ανθρώπους που είναι κοντά μου και έχουμε κάτι να γιορτάσουμε. Παρά το γεγονός ότι δεν κερδίσαμε κάποιο ματς ή κάποιο τρόπαιο σήμερα η Άρσεναλ και εγώ γιορτάζουμε την επέτειο μας. Πριν από τέσσερα χρόνια πήρα μεταγραφή την τελευταία στιγμή από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Άρσεναλ και ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ που με έπεισε. Μου είπε για τη μεγάλη ιστορία του συλλόγου, για τους ζωντανούς θρύλους όπως είναι οι Μπέργκαμπ, Βιεϊρά και Πιρές οι οποίοι οφείλουν ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους στον προπονητή. Ο Αρσέν μου είπε πως θα μπορούσε να με βοηθήσει να βελτιωθώ σαν παίκτης και αυτό είναι κάτι που θέλουν να ακούσουν όλοι οι παίκτες, είναι κάτι το ενθαρρυντικό.

Παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκα στην αρχή όταν ήρθα στην Premier League, αποδέχτηκα την πρόσκληση. Ξεκίνησα ως αριστερός εξτρέμ και ειλικρινά θεωρώ ότι δεν μου ταιριάζει αυτή η θέση. Αγωνίζομαι καλύτερα ως δεκάρι. Η Premier League είναι σαφέστατα πιο απαιτητική σωματικά από την La Liga ή την Bundesliga. Οι μικρότεροι σύλλογοι έχουν δυνατές ομάδες και μπορούν εύκολα να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει διακοπή τον χειμώνα κάτι που σημαίνει ότι η σεζόν είναι πραγματικά μεγάλη και εξαντλητική όταν παίζεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με τις Εθνικές ομάδες επίσης.

Έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Τρεις από τις 13 κατακτήσεις στο FA Cup συνέβησαν αυτά τα τέσσερα χρόνια την ώρα που για τις άλλες δέκα ο σύλλογος χρειάστηκε 75 χρόνια. Επιπρόσθετα κατακτήσαμε τρία Community Shield. Το να κατακτήσεις 6 τίτλους σε τέσσερα χρόνια είναι κάτι. Παρ' όλα αυτά εγώ και οι συμπαίκτες μου είμαστε απογοητευμένοι που δεν καταφέραμε πέρσι να έχουμε ρόλο στο περσινό πρωτάθλημα και ελπίζουμε αυτό να αλλάξει φέτος.

Προσωπικά έχω δεχτεί μεγάλη κριτική κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο Λονδίνο. "Είναι ακριβός, είναι άπληστος, δεν έχει καλή γλώσσα του σώματος και δεν παλεύει" είναι ορισμένα από όσα έχουν πει για εμένα. Κάποια από αυτά τα σχόλια έχουν γίνει από ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν. Κάποια έγιναν από πρώην ποδοσφαιριστές κάποιοι από τους οποίος ήταν επιτυχημένοι και κάποιοι που δεν ήταν κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στον σύλλογο. Η κριτική είναι κάτι το οποίο ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να αντιμετωπίσει, όμως περιμένω από ορισμένους ποδοσφαιριστές θρύλους να συμπεριφέρονται σαν θρύλοι. Η συμβουλή μου σε αυτούς είναι να σταματήσουν να μιλούν και να αρχίσουν να υποστηρίζουν.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κανονιέρηδες που με υποστήριξαν και πίστεψαν σε εμένα. Όταν φεύγω από το Emirates μετά από ένα παιχνίδι βλέπω φιλάθλους να στέκονται στο δρόμο και να φωνάζουν. Όταν έχω παίξει καλά σας ακούω να φωνάζεται το τραγούδι και αυτό με κάνει υπερήφανο και μου δίνει δύναμη κάθε φορά. Είμαι τυχερός που έχω συναντήσει τόσο τον Μπρένταν όσο και τον Τσάρλι. Υποστηρίζουν το σύλλογο παρά την ασθένεια τους και η δύναμη και τα θετικά τους μηνύματα πάντοτε μου δίνουν κίνητρο. Γενικότερα είμαι ευγνώμον για όλες τις προσωπικές σχέσεις που έχω δημιουργήσει αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι δεν ξέρω τι θα συμβεί στην καριέρα μου μετά το τέλος αυτής της σεζόν, ανυπομονώ για την πέμπτη μου χρονιά στην Άρσεναλ. Αυτό συμβαίνει γιατί η Άρσεναλ είναι ένας μεγάλος σύλλογος, με σπουδαίους ανθρώπους και μεγάλη παράδοση. Είμαι περήφανος που μπορώ να φοράω την εμφάνισή σας κανονιέρηδες. Έχω περάσει υπέροχες στιγμές τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πραγματικά εκτιμώ το τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος στους ανθρώπους του Λονδίνου, της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο"

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ