ΑΡΣΕΝΑΛ

Έπιασε... πάτο η Άρσεναλ!

Έπιασε... πάτο η Άρσεναλ!
© GRAHAM CHADWICK

Η Άρσεναλ έζησε τον απόλυτο εφιάλτη για 1,5 ώρα στο "Σαν Σίρο", καθώς το 0-4 από τη Μίλαν συνιστά την πιο βαριά ήττα σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία της. Την ίδια ώρα οι "ροσονέρι" ξανάζησαν ημέρες... 1958! Διαβάστε το story.

Εάν υπάρχει μία ιταλική λέξη η οποία μπορεί να αποδώσει 100% αυτό που έζησαν οι παίκτες της Άρσεναλ στον αγώνα με τη Μίλαν το βράδυ της Τετάρτης, αυτή ήταν σίγουρα... incubo (=εφιάλτης).

Και αυτό γιατί μόνο εφιαλτικό μπορεί να χαρακτηριστεί το σενάριο που γράφτηκε στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, με την αφιονισμένη Μίλαν να διασύρει με 4-0 το... κουφάρι της Άρσεναλ που παρατάχτηκε στην ποδοσφαιρική πασαρέλα του Μιλάνου και να είναι πλέον σχεδόν και με τα δύο πόδια στα προημιτελικά .

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι ελπίδες των Λονδρέζων για πρόκριση στους "8" της διοργανώσης διασκορπίστηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αλλά ότι αυτή η συντριβή συνδυάστηκε με θετικά ρεκόρ για τη Μίλαν και αρνητικά για την Άρσεναλ.

Έπιασε... πάτο η Άρσεναλ!
© REUTERS

Συγκεκριμένα, οι "ροσονέρι" κατάφεραν με τα τέσσερα τέρματα να ισοφαρίσουν το καλύτερο ρεκόρ που είχαν μέχρι πρότινος απέναντι σε αγγλική ομάδα και το οποίο κρατούσε εδώ και 54 περίπου χρόνια!

Ο λόγος για το 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 14 Μαΐου 1958, στον ημιτελικό-ρεβάνς των δύο ομάδων για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, με τους Ιταλούς να έχουν τότε για σκόρερ τους Σκιαφίνο (2 γκολ), Λίντχολμ και Ντανόβα.

Έπιασε... πάτο η Άρσεναλ!
© AP

Από την άλλη πλευρά, η Άρσεναλ κατάφερε να γράψει ιστορία από την... ανάποδη, καθώς το 0-4 ήταν η πιο βαριά ήττα που γνώρισαν μετά από 222 παιχνίδια στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι ο καταποντισμός των "κανονιέρηδων" έγινε παρότι υπερτερούσαν στην κατοχή της μπάλας, με 57% έναντι 43% των Ιταλών!

Την ίδια ώρα, ο Τιερί Ανρί αποχωρούσε με σκυμμένο το κεφάλι στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα της Άρσεναλ (έληξε ο δανεισμός του και επιστρέφει στους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς), από ένα γήπεδο μάλιστα όπου στην προηγούμενη επίσκεψή του είχε σκοράρει δις στο ευρύ 5-1 επί της έτερης Μιλανέζας, Ίντερ.

Έπιασε... πάτο η Άρσεναλ!
© GRAHAM CHADWICK

Χαρακτηριστικά είναι τέλος τα λόγια του Αρσέν Βενγκέρ μετά τη "μαύρη" βραδιά της ομάδας του: "Ήταν ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα και μία σοκαριστική εμφάνιση. Κάναμε το ένα λάθος μετά το άλλο και τιμωρηθήκαμε δίκαια.

Είναι μία νύχτα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, μακράν η χειρότερή μας στην Ευρώπη. Δεν υπήρχε ούτε μία στιγμή και στα 90 λεπτά που να ήμασταν μέσα στο παιχνίδι.

Δεν θα ήταν σωστό να κατηγορήσω τον αγωνιστικό χώρο, που ήταν δράμα, επειδή η εμφάνισή μας ήταν ίδιου επιπέδου", τόνισε ο Αλσατός τεχνικός, και πρόσθεσε:

Έπιασε... πάτο η Άρσεναλ!
© GETTY IMAGES

"Δεν ζούμε σε έναν φανταστικό κόσμο και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Μπορεί στατιστικά να υπάρχει πιθανότητα 1 με 2% να περάσουμε αλλά με μία ρεαλιστική ματιά είμαστε εκτός συνέχειας διοργάνωσης".

Παιχνίδια της μοίρας; Η Άρσεναλ είχε γίνει το 2008 (4 Μαρτίου) η πρώτη αγγλική ομάδα που νικούσε στο "Σαν Σίρο" τη Μίλαν (και πάλι για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ) όμως τέσσερα χρόνια μετά εκείνο το 0-2 που είχαν γράψει οι Φάμπρεγας και Αντεμπαγιόρ μοιάζει να απέχει έτη φωτός από το μέγα κάζο της Τετάρτης.

Έπιασε... πάτο η Άρσεναλ!
© GRAHAM CHADWICK

Μίλαν - Άρσεναλ 4-0 (highlights)

1ο ημίχρονο

2ο ημίχρονο

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ