ΑΡΗΣ

Μασάδο: "Θέλουμε να ανοίξουμε μια νέα εποχή"

Μασάδο: "Θέλουμε να ανοίξουμε μια νέα εποχή"
INTIME SPORTS

Ο νέος τεχνικός του Άρη, Μανουέλ Μασάδο, μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από τους "κίτρινους" στα δύο ματς με τον Ατρόμητο, αλλά και για το τι του είπαν οι Σάντος και Φερέιρα.

Ο Μανουέλ Μασάδο λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με την ΠΑΕ Άρης μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου με προοπτική ανανέωσης και για την επόμενη βρέθηκε στα στούντιο του ΑΡΗΣ FM 92,8 και έδωσε την πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Σε αυτήν ο 56χρονος Πορτογάλος τεχνικός του Άρη μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα της Θεσσαλονίκης όπως την είδε στα δύο παιχνίδια με τον Ατρόμητο για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και το πρωτάθλημα της Super League.

Ακόμη για την πρώτη του έξοδο από την πατρίδα του ως προπονητής, το τι του είπανε οι Φερνάντο Σάντος και Ζεσουάλδο Φερέιρα και όχι μόνο.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Μασάδο δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και θα κάνω σκληρή δουλειά για την επίτευξη των στόχων.

Η εντύπωση για την ομάδα είναι αρκετά θετική γιατί είδα πρόοδο από τον αγώνα κυπέλλου στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο. Αυτό το οποίο ελπίζουμε είναι αυτή την πρόοδο που είδαμε να συνεχίσει να υπάρχει με τη δική μας δουλειά και στο επόμενο παιχνίδι το οποίο χρειάζεται τους 3 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα είδα την ομάδα σε μια ήττα και σε μια ισοπαλία, τώρα μακάρι να πετύχουμε μια νίκη. Όσο αφορά τα θέλω μου, το έχουμε συζητήσει με τη διοίκηση, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε την ομάδα, να αξιολογήσουμε τους ποδοσφαιριστές και πως θα γίνουμε καλύτερη ομάδα».

Για το γεγονός που επέλεξε για πρώτη φορά να δουλέψει με ομάδα εκτός Πορτογαλίας, υπογράμμισε: «Έχω εργαστεί πολλά χρόνια στην Πορτογαλία και έχω καταφέρει με μικρομεσαίες ομάδες τους στόχους μας, καθώς τις οδήγησα 6 φορές στην έξοδο τους στην Ευρώπη. Έτσι όταν σκέφτηκα ότι η δυνατότητα να δουλέψω σε μία από τις μεγάλες ομάδες είναι μικρή και ότι ήρθε ο καιρός να δοκιμάσω και εκτός συνόρων, επέλεξα να ψάξω άλλες αγορές».

Ο Μασάδο αναφερόμενος στο τι χρειάζεται, στο να καταφέρει τους στόχους, σχολίασε: «Αρχικά θα πω, πως για να μπορέσεις να υλοποιήσεις τους στόχους σου, πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τη διοίκηση. Η διοίκηση μου έδειξε την εμπιστοσύνη και αυτό που θέλω είναι να προσπαθήσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό τους και ζήτησα τον απόλυτο επαγγελματισμό τους για να εγκλιματιστώ και εγώ στην ομάδα για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς, ένα διαφορετικό πρόσωπο για να καταφέρουμε την είσοδό μας στα Play Off».

Για να περάσει ο προπονητής την ταυτότητα του στην ομάδα, είπε: «Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσεις να δώσεις τη δικιά σου ταυτότητα στην ομάδα. Θα προσπαθήσω να δώσω μερικές πινελιές στη δουλειά που έκαναν οι προηγούμενοι προπονητές. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι με ένα σύστημα και χρειάζονται περισσότερα συστήματα για να καταφέρεις να φτάσεις στη νίκη σε κάθε αγώνα.

Όμως για να φτάσεις σε αυτό το σημείο πρέπει να δουλέψεις με τους ποδοσφαιριστές, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν τα συστήματα. Το σύστημα που προτιμώ είναι 4-4-2 σε ρόμβο, αυτό βέβαια το είδα με τον Άρη, όταν είχαμε βρεθεί στον Ευρωπαϊκό αγώνα το 2007, όντας προπονητής στην Μπράγκα. Ίσως ανοίξουμε μία νέα εποχή στο Χαριλάου».

Όσον αφορά την ηρεμία που διακρίνεται στο πρόσωπο του, υποστήριξε: «Όσο αφορά το ξέσπασμα, δεν είμαι υπέρ αυτού. Είμαι ήρεμος άνθρωπος και όταν χρησιμοποιείς το μυαλό σου, τότε μπορείς να λύσεις τα προβλήματα, όποια και αν είναι αυτά. Στον πάγκο δεν θα το δείτε ποτέ να κάνω ξεσπάσματα και παραμένω πάντα ήρεμος, καθώς έχω 30 χρόνια εμπειρίας. Έχω δει πως όταν ο προπονητής αναλώνεται σε χειρονομίες και σε φωνές, τότε χάνει την καθαρότητα της σκέψης του».

Για το τι του είπαν οι Σάντος και Φερέιρα για την Ελλάδα δήλωσε: «Μίλησα με τον Φερνάντο Σάντος και με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και μου είπαν πως το ποδόσφαιρο το ζούνε στην Ελλάδα, με μεγάλη ένταση. Από εκεί και πέρα μου είπαν πως το επίπεδο είναι πιο χαμηλό από της Πορτογαλίας.

Είναι ένα καυτό το γήπεδο καθώς ο κόσμος έχει μεγάλη συνεισφορά στην ομάδα και μου έδωσαν ένα παράδειγμα, σαν την Γκιμαράις. Πρέπει να έρθεις θα ευχαριστηθείς και είναι καλή ευκαιρία να εργαστείς στην Ελλάδα».

Όσο αφορά τι να περιμένει ο κόσμος του Άρη, τόνισε: «Κρίνεσαι από το αποτέλεσμα σε βοηθά να εξελιχθείς ή να διακόψεις τη συνεργασία. Θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για να έρθουν άμεσα τα αποτελέσματα. Με την δουλειά αν δεν βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας δεν θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο. Αν αυτό δεν παρουσιάζεται από την στήριξη και τα μέλη που δυναμώνουν την ομάδα μπορούν να έρθουν τα αποτελέσματα.

Μπορούμε να προσεγγίσουμε οπαδούς-μέλη που θα πάνε καλά την ομάδα και σε καλύτερα μονοπάτια. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά σίγουρα ο κόσμος απομακρύνεται αλλά πρέπει να πιστέψουν. Θα προσπαθήσω να φέρω μια σταθερότητα, καθώς θα δω μέσα από τη δικιά μου κριτική άποψη τους παίκτες που δίνουν τα πάντα για το Σύλλογο, για να συνεχίζει ο κόσμος να στηρίζει την ομάδα αλλά και το σήμα».

Όσον αφορά το πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία στο ποδόσφαιρό, είπε: «Η επικοινωνία είναι σημαντική στο ποδόσφαιρο και είναι βασικό κομμάτι το να μεταφέρει ο προπονητής στους παίκτες αυτά που θέλει. Μέχρι στιγμής διακρίνω επικοινωνία με την ομάδα, αλλά και χημεία», ενώ τέλος πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Άρη που με έφερε για να καθίσω στο μπάγκο μιας ομάδας με μεγάλη ιστορία, για τη συνέχεια της σεζόν. Θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα για να καταφέρω τους στόχους».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ