ΑΡΗΣ

Γενέθλια με ξέσπασμα

Γενέθλια με ξέσπασμα

Τα γενέθλιά της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του Άρη Θεσσαλονίκης έλαβαν χώρα στην κατάμεστη Nick Galis Hall όπου ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του αποθέωσε Γκάλη και Γιαννάκη και έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Μία γιορτή που ολοκληρώθηκε στον Λευκό Πύργο.

Ο κόσμος που βρέθηκε στις κατάμεστες κερκίδες της Nick Galis Hall γιόρτασε την συμπλήρωση των 100 χρόνων και αποθέωσε τα ιερά δίδυμα τέρατα και έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση πριν δώσει ραντεβού στην ολοκλήρωση της γιορτής που ολοκληρώθηκε στον Λευκό Πύργο.

Παναγιώτης Γιαννάκης και Νίκος Γκάλης όπως κλήθηκαν να βρεθούνε στο παρκέ που τίμησαν την φανέλα της ομάδας μπάσκετ του Άρη όπως και λίγο αργότερα οι Αλέκος Αλεξιάδης και Ντίνος Κούης που με την σειρά τους τίμησαν την ποδοσφαιρική φανέλα. Δύο δίδυμα που γνώρισαν την αποθέωση από όλους τους παρευρισκόμενους.

Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης είχανε δεχθεί και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου όταν έγινε αντιληπτό ότι ήταν έτοιμοι να κάνουν την εμφάνισή τους στις μοναδικές θέσεις που είχανε μείνει κενές στην πρώτη σειρά της θύρας των επισήμων.

Πριν πάντως υπάρξει το γιορταστικό κλίμα στις κερκίδες της Nick Galis Hall ο κόσμος του Άρη είχε φροντίσει να στείλει το δικό τους μήνυμα με ξέσπασμα αποδοκιμασιών. Καταρχήν στα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Άρης που έδωσαν το παρών. Στους Θανάση Κώνστα και Στέφανο Τσιόνκη που εκτός από αποδοκιμασίες δέχθηκαν και μπουκάλια και αποχώρησαν.

Κατά την αποχώρησή τους δε ακούστηκε και σύνθημα σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρο Σκόρδα, που δεν έδωσε το παρών.

Ένα ουσιαστικά λεπτό μετά ακολούθησαν σε δύο πολιτικά πρόσωπα. Ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που είναι εκ νέου υποψήφιος αλλά και στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη που προτίμησε να μείνει ακίνητος μπροστά από το μικρόφωνο, και λίγα λεπτά μετά αφού παρακολούθησε την αποθέωση που γνώρισαν οι Γκάλης και Γιαννάκης αποχώρησε.

Στην διάρκεια της αποθέωσης του μπασκετικού ιερού διδύμου του Άρη, Γκάλη και Γιαννάκη, ο κόσμος της ομάδας της Θεσσαλονίκης που βρισκόταν στις κερκίδες της Nick Galis Hall φώναξαν ρυθμικά: «Κι εσύ Γιαννάκη πάρτους τα μυαλά κι εσύ Γκάλη πάρτους το κεφάλι».

Γκάλης: "Ενωμένοι όλοι μαζί για να πάει μπροστά η ομάδα"

Ο Νίκος Γκάλης στο κέντρο της Nick Galis Hall και βρισκόμενος ακριβώς κάτω από την φανέλα του που βρίσκεται στην οροφή της τόνισε: «Σήμερα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της αγαπημένης μας ομάδας του Άρη. Είμαστε όλοι εδώ και στις δύσκολες και στις καλές στιγμές. Έχουμε περάσει πολλά. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται κάποια πράγματα. Ενωμένοι όλοι μαζί, για να πάει μπροστά η ομάδα».

Η σκυτάλη πέρασε στον Παναγιώτη Γιαννάκη, με τον κόσμο να του ζητάει να αναλάβει τις τύχες της ομάδας μπάσκετ στην άκρη του πάγκου της, που δήλωσε: «Η παρουσία του κόσμου σήμερα δείχνει το μέγεθος της ιστορίας του Άρη. Πιστεύω ότι ο τεράστιος αυτός σύλλογος άφησε το στίγμα του στον ελληνικό αθλητισμό και θα συνεχίσει να το κάνει. Ο κόσμος είναι εδώ και δείχνει και πάλι την τεράστια δύναμη αυτής της ομάδας».

Αμέσως μετά κλήθηκε ο Αλέκος Αλεξιάδης που φανερά συγκινημένος δήλωσε: «Εύχομαι να είναι όλοι γεροί, ειδικά ο Άρης. Βλέπω όλο τον κόσμο και είμαι καταευχαριστημένος. Ο Άρης είναι η ζωή μου», και αμέσως μετά επίσης με ζεστό χειροκρότημα ο Ντίνος Κούης υποστήριξε: «Ο κόσμος που περνάει δύσκολες στιγμές πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα του. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Τιμήθηκε η ομάδα του 1970

Νέα στιγμή συγκίνησης καθώς στο παρκέ της Nick Galis Hall βρέθηκε για να τιμηθεί η ομάδα ποδοσφαίρου του Άρη που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1970. Κι αφού ακολούθησε χαιρετισμός από τον διεθνή ποδοσφαιριστή εκείνης της εποχής του Παναθηναϊκού, Αντώνη Αντωνιάδη.

Ακολούθησε τοποθέτηση του Τάκη Λουκανίδη που δεν έκρυψε τη συγκίνηση και τη χαρά του για την παρουσία του στα 100α γενέθλια του Άρη για να καταχειροκροτηθεί από τον κόσμο.Η σειρά εκ νέου πρώην παικτών της ομάδας μπάσκετ που βρίσκονταν στις κερκίδες και συγκεκριμένα των Κοκολάκη, και αρχηγών της ομάδας που σήκωσαν τίτλους όπως τους Αγγελίδη και Λάππα, αλλά και των Ηλιάδη και Σιγάλα. Με όλους να εύχονται με την σειρά τους για τα γενέθλια του Άρη.

Κι όσο για το μήνυμα του νυν αρχηγού της ομάδας μπάσκετ Αντώνη Ασημακόπουλου: «Μείνετε ενωμένοι και διώξτε αυτούς που δεν αξίζουν».Ακολούθησαν ευχές από τους παλιούς προέδρους της ΠΑΕ κ.κ. Τσαρούχα και Δασυγένη, του Απόστολου Γεωργιάδη αλλά και του παλιού παίκτη της ομάδας και προέδρου του Ερασιτέχνη, Λευτέρη Χατζόπουλου.

Σύντομη τοποθέτηση από τον πρώην καλαθοσφαιριστή της ομάδας και υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Χάρη Παπαγεωργίου που ευχήθηκε χρόνια πολλά μέσα σε αποθέωση όπως έπραξε και ο Στέγιος Γιούσιος που εμφανίστηκε μαζί με τα εγγόνια του επίσης ντυμένα στα κιτρινόμαυρα.

Παίκτες της ομάδας του μπάσκετ διαφορετικών εποχών κλήθηκαν στο παρκέ για να τιμηθούν κι αυτοί για την προσφορά τους. Μεταξύ αυτών της ομάδας του 1979 που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα, βάζοντας τις βάσεις για τη δημιουργία της Αυτοκρατορίας για να ακολουθήσει για να τιμηθεί η ομάδα ποδοσφαίρου του 1970 και αμέσως μετά τα μέλη της ομάδας βόλεϊ του 1997 που κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

"Χρόνια πολλά αγάπη μου γλυκιά"

Ο λόγος πριν την κοπή της τούρτας για τα 100 χρόνια του Άρη δόθηκε στους φιλάθλους και κυρίως τους μικρούς σε ηλικία που ήταν στις κερκίδες της Nick Galis Hall με πιο χαρακτηριστικό ενός μόλις 90 ημερών με τον μπαμπά του να ξεσπάει σε κλάματα.

Με το σύνθημα «Χρόνια Πολλά, αγάπη μου γλυκιά…» τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής έκοψαν την τούρτα των 100ων γενεθλίων του Άρη και το ραντεβού δόθηκε στον Λευκό Πύργο.

Σε μία γιορτή με το πανό που την συνόδευσε να ανέφερει: «Ο ΑΡΗΣ 1914-2014 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΗΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το παρών στις κερκίδες της Nick Galis Hall έδωσε και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που δήλωσε λίγο μετά από την είσοδό του: «Δέχθηκα με τιμή την πρόσκληση που μου έγινε και είμαι εδώ».

Μάλιστα δεν έκρυψε; «Πράγματι είχα συναντήσεις αυτές τις δύο μέρες που ήμουνα στην Θεσσαλονίκη για την ΠΑΕ και υπήρξαν και συμφωνίες».

Ακόμη παραδέχθηκε πως σε περίπτωση που του ζητηθεί θα βρεθεί την Τετάρτη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Πάντως δεν έλειψαν αποδοκιμασίες και προς το πρόσωπό του.

Τέλος κι ενώ οι κερκίδες της Nick Galis Hall είχανε αδειάσει με τους φιλάθλους του Άρη να έχουν πάρει την κατεύθυνση για τον Λευκό Πύργο δεν ήταν και λίγοι οι γονείς που πολιόρκησαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη με τα παιδιά τους για μία φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο από τα χέρια του «Δράκου».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ