ΑΡΗΣ

Εξελίξεις με Τσιώλη

Εξελίξεις με Τσιώλη
INTIME SPORTS

Η νέα απώλεια του Αρη μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο τον Σάκη Τσιώλη. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ. Τι είπε στην συνέντευξη Τύπου.

Η ισοπαλία στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ θεωρείται δεδομένο πως θα φέρει εξελίξεις στο τι μέλλει γενέσθαι η παρουσία του Σάκη Τσιώλη στην τεχνική ηγεσία του Άρη.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός του Άρη δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακόμη και να παραιτηθεί αν το κρίνει μέσα στις επόμενες ώρες, ή και λεπτά, ακόμη και αύριο. Αυτή τη στιγμή μάλιστα, βρίσκεται στα γραφεία της ΠΑΕ και συζητά με τη διοίκηση.

Μία εξέλιξη στην χωρίς αμφιβολία πλέον πιο δύσκολη νύχτα του στην τεχνική ηγεσία του Άρη με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μένει για πέμπτο παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα της Super League χωρίς νίκη.

Το σίγουρο είναι ότι το σημερινό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ πρόκειται να φέρει εξελίξεις στην ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη σε ένα χρονικό σημείο όπου ακολουθούνε τα δύο νέα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο Τσιώλης ουσιαστικά πριν από τρεις εβδομάδες είχε τύχει της απόλυτης στήριξης της διοίκησης της ΠΑΕ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αθανάσιο Αθανασιάδη, στο ξενοδοχείο της αποστολής λίγες ώρες μετά το 0-0 με την Skoda Ξάνθη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Σε ένα χρονικό σημείο όπου ακολούθησε η διακοπή του πρωταθλήματος για τα δύο παιχνίδια της Εθνικής ομάδας με Κροατία και Λετονία στον όμιλο με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2012 και ακολουθούσανε το εκτός έδρας παιχνίδι στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη και το σημερινό τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Δύο παιχνίδια όπου ο Άρης μπορεί να παρουσίασε καλύτερο πρόσωπό από το μέχρι στιγμής του, και ειδικά σε εκείνο της περασμένης Κυριακής στο Ηράκλειο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να κερδίσει αν και προηγήθηκε μένοντας στο τελικό 1-1.


Αυτό που απομένει να φανεί πλέον είναι αν ο Τσιώλης θα παραμείνει ή όχι στην τεχνική ηγεσία του πάγκου του Άρη είτε αυτό γίνει με παραίτησή του είτε με απόλυσή του από την διοίκηση της ΠΑΕ με τους φιλάθλους της ομάδας να αναμένουνε τις εξελίξεις.



Σε έναν Άρη που η αγωνιστική του εικόνα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και το γρήγορο γκολ με την κεφαλιά του Νίκου Λαζαρίδη έδειξε πως η εξέλιξη του ντέρμπι θα ήταν διαφορετική αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη κάτι που έχει να κάνει με την απόδοση και συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.



Όπως οι Χαβιέ Ούμπιντες και Κώστας Καπετάνος αλλά και ο Νέρι Καστίγιο από το σημείο που πέρασε αλλαγή με τον διεθνή Μεξικανό να μην έδειξε σε κανένα σημείο να μπαίνει στους ρυθμούς και τις ανάγκες ενός ντέρμπι όπως ήταν το σημερινό για τον Άρη με τον ΠΑΟΚ.

Τσιώλης: ''Δεν στέκομαι στα συμβόλαια''

Ο Σάκης Τσιώλης στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν στάθηκε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και τον ίδιο.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός του Άρη έκανε ξεκάθαρο ότι αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και ότι έχει μάθει να μην το βάζει εύκολα στα πόδια.

Δεν παρέλειψε ωστόσο και από τους ποδοσφαιριστές του να σταθεί ειδικά στην απόδοση του Σάκη Πρίττα αλλά και να ξεκαθαρίσει πως η ομάδα του χρειάζεται υπομονή με την είσοδο των νέων ποδοσφαιριστών.

Για την εξέλιξη του παιχνιδιού είπε: «Θέλαμε να κάνουμε ένα δεύτερο γκολ και να βγάλουμε τον ΠΑΟΚ έξω από την περιοχή του όπως και ήταν στον σχεδιασμό μας. Κάτι που με έχει στεναχωρήσει ήταν ότι με την είσοδο του Ίβιτς έπρεπε να παίξουμε πιο έξω και κρίθηκε και το αποτέλεσμα».

Για την εικόνα της ομάδας του σημείωσε: «Όλα τα τεστ που γίνονται δεν μας δείχνουνε κάτι για την φυσική κατάσταση αλλά έχει να κάνει πολύ περισσότερο με την ψυχολογία. Δεν είναι η πίεση του αντιπάλου. Θέλω να πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ψυχολογία για ένα αποτέλεσμα και σήμερα είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία».

Για τις αλλαγές που πραγματοποίησε σχολίασε: «Από την στιγμή που δεν αλλάζει το αποτέλεσμα ούτε οι αλλαγές πέτυχαν», και πρόσθεσε : «Σίγουρα η απουσία και του Καρίλ Σολτάνι και ο τραυματισμός του Τσέζαρεκ μας έχει κάνει να ψάχνουμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις πίσω από τον Γιάκομπ που όταν ήρθε δεν ήταν στην καλύτερη κατάστασή του».

Σε ερώτηση για τον ίδιο και τα όσα ανέφερε για το μέλλον του δήλωσε: «Μιλήσαμε και χθες και τους εξήγησα ότι πέρσι σε μία δύσκολη περίοδο για τον Άρη με 1-2 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού η ομάδα έπρεπε να δώσει μία πολύ μεγάλη μάχη και μας έκανε όλους μαζί να είμαστε περισσότερο αποφασιστικοί.

Η παρατεταμένη αποχή όμως και οι 4 μήνες προετοιμασίας ενδεχομένως να έφερε μία χαλάρωση. Και εδώ αναλαμβάνω την ευθύνη μου για το ότι βλέπουμε 7 παίκτες διαφορετικούς από αυτούς που είχαμε δουλέψει για μία ομάδα με διαφορετικό τρόπο σκέψης. Φυσικά και χρειάζεται χρόνος για να έχουμε μία ομοιογένεια. Μία σπίθα με ένα αποτέλεσμα μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα ώστε όλοι να δουλέψουμε καλύτερα».

Δεν έκρυψε μάλιστα πως: «Είναι πολύ νωρίς για να μπορέσω να βγάλω από την σκέψη και φιλοσοφία της ομάδας παίκτες που επένδυσα πολλά πάνω τους. Δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή τους και χρησιμοποιώ άλλους. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και θα περιμένουμε να επανέλθουνε».

Εκ νέου περί της προπονητολογίας ο Τσιώλης ανέφερε: «Το τι έγινε όλη την εβδομάδα και με κουβέντες που ακούγονται. Βλέπω εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και είμαι εδώ για να συνεχίσω για να δώσω την μάηχ μου. Είμαι στην διάθεση του Άρη αν βρεθεί λύση να γίνει μία ανατροπή για να πάει ο Άρης προς το καλύτερο».

Όσο για αυτό που του άρεσε από την ομάδα του ήταν: «Η αγωνιστικότητα και το πάθος όπως ο Πρίττας που ήταν συγκλονιστικός. Κεντρικοαμυντικά δεν υπάρχει μία φάση με εξαίρεση το γκολ σε αντίθεση με κεντροεπιθετικά όπου είχαμε προβλήματα αν και ο ΠΑΟΚ μας έδωσε χώρους».

Τέλος για την ομάδα που έχτισε στην προετοιμασία είπε: «Στους παίκτες κλειδιά της ομάδας τους δώσαμε την ευκαιρία να παίξουνε το 90% στα τρία πρώτα παιχνίδια. Με εξαίρεση τον Κόκε που δεν είχε παίξει στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Ξάνθη αλλά μεγάλη απώλεια ήταν ο Περέιρα.

Δεν είχαμε άλλες αλλαγές και επένδυσα και εγώ πιστεύοντας πάρα πολύ. Για λόγους που δεν μπορούμε να αναλύσουμε δεν πήγε η ομάδα. Στο ποδόσφαιρο όμως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το αποτέλεσμα. Αν ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα με τα Γιάννενα θα ήταν διαφορετικά. Εγώ είμαι στην διάθεση και της διοίκησης και του κόσμου. Σαν Τσιώλης δεν έχω μάθει να το βάζω στα πόδια στα δύσκολα. Είμαι παρών για να δώσω την μάχη μου».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ