ΑΡΗΣ

Crash test κόντρα στην ΑΕΚ για το νέο Άρη

Crash test κόντρα στην ΑΕΚ για το νέο Άρη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άρης θα υποδεχτεί στις 19:30 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την ΑΕΚ στο πιο δυνατό τεστ της προετοιμασίας του με χρώμα Super League.

Τρεις μέρες αφότου υποδέχθηκε την Κέρκυρα, ο Αρης θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ στο πιο δυνατό τεστ της προετοιμασίας του με χρώμα Super League. Ένα τεστ για το σύνολο του Νίκου Αναστόπουλου που έρχεται μία μέρα αφότου τα κλειδιά της ΠΑΕ πέρασαν στα χέρια του Θόδωρου Καρυπίδη.

Η ανταπόκριση των φιλάθλων του Άρη από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων χθες το πρωί φανέρωσε και τη δίψα τους να δώσουν το δυναμικό παρών στις κερκίδες στο πλευρό του Νίκου Αναστόπουλου και των ποδοσφαιριστών του. Εξάλλου το όνομα του αντιπάλου και δη της ΑΕΚ αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Μάλιστα η διάθεση των εισιτηρίων θα συνεχιστεί από το πρωί μέχρι και τη σέντρα του φιλικού παιχνιδιού.

Κι αν κόντρα στην Κέρκυρα είχανε την ευκαιρία οι ποδοσφαιριστές του "Αλενατόρε" να δώσουν ένα πρώτο δείγμα γραφής της δουλειάς του βασικού σταδίου της προετοιμασίας απέναντι στην ΑΕΚ καλούνται να δώσουν προέκταση αυτού. Η "Ένωση" άλλωστε θα αποτελέσει και ένα πρώτου είδους crash test για το σύνολο της ομάδας της Θεσσαλονίκης που βάση του ρόστερ του δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδες Super League. Μεταξύ άλλων το φιλικό με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θα είναι ακόμη πιο δυνατό σε σχέση με αυτήν από το νησί των Φαιάκων αφού έπρεπε να είναι πιο έτοιμη λόγω των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων. Και πιο συγκεκριμένα των δύο παιχνιδιών που είχε να δώσει με αντίπαλο τη γαλλική Σεντ Ετιέν για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League.

Το φιλικό με την ΑΕΚ εκτός του ότι θα έχει χρώμα παρελθόντος αλλά και μέλλοντος με δεδομένο ότι για τον Άρη η άνοδος και επιστροφή στη Super League μέσω του νέου πρωταθλήματος της Football League αποτελεί αυτοσκοπός θα δώσει την ευκαιρία στο Νίκο Αναστόπουλο για χρήσιμα συμπεράσματα. Για το κατά πόσο αρχίζει να δένει ολοένα και περισσότερο δεδομένο ότι είναι φυσιολογικό να ψάχνεται να βρει τη χημεία του και να διορθώνει μέσα από την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις τα κακώς κείμενα.

Όπως για παράδειγμα αυτά στην άμυνα που φάνηκε να υπάρχουν στο προηγούμενο φιλικό παιχνίδι παρά τη νίκη με 2-1 με ανατροπή με τα δύο γκολ του Ντάρσι Νέτο κόντρα σε μία άλλη ομάδα Super League όπως είναι η Κέρκυρα. Τα κενά ωστόσο στην άμυνα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής με αποτέλεσμα η απόκτηση κεντρικού αμυντικού να είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Για αυτό και μέχρι προ ημερών υπήρχε επιμονή απόκτησης του έμπειρου Στάθη Ταυλαρίδη που όμως παραμένει δεσμευμένος με τον Παναθηναϊκό. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την απόσυρση του ενδιαφέροντος και αναζήτησης άλλης λύσης.

Στο κέντρο της άμυνας ο Νίκος Αναστόπουλος τοποθέτησε αναγκαστικά τον Βασίλη Ρόβα σε μία θέση που δεν είναι η φυσική του, την ίδια ώρα που ο "Αλενατόρε" αναμένει τον Ραούλ Μπράβο που επέστρεψε και ξεκίνησε προπονήσεις να είναι έτοιμος να προσφέρει. Να σημειωθεί πως φυσιολογικά θα χρειαστεί το χρόνο του δεδομένου πως δεν έχει ακολουθήσει ούτε μία μέρα από την προετοιμασία της ομάδας. Εξαιτίας αυτού και παρά την εμπειρία του υπολείπεται σε φυσική κατάσταση που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Επί του παρόντος ο Χρήστος Ιντζίδης ψάχνει τον παρτενέρ του και συνάμα έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή να τον πλαισιώσει και να τον απελευθερώσει από το όποιο άγχος τον διακατέχει. Για αυτό και στον Άρη ενδεχομένως να κινηθούν για την απόκτηση τουλάχιστον δύο αμυντικών με τον Γιάννη Ποτουρίδη να είναι ο ένας εξ αυτών μετά την προφορική συμφωνία μαζί του.

Στη θέση του τερματοφύλακα ο Σωκράτης Διούδης θα κληθεί να δείξει κόντρα στην ΑΕΚ πως θα αποτελέσει εγγύηση για την εστία της ομάδας και τον φύλακα άγγελό της. Κι όσο για τη μεσαία γραμμή και την επίθεση εκεί εκτός των λύσεων που υπάρχουν από τους παραμένοντες και κυρίως του Ανδρέα Τάτου αλλά και τους νέους Δημήτρη Ανάκογλου και Μπράνα Ίλιτς η βελτίωσης της αμυντικής λειτουργίας θα τους κάνει ακόμη πιο αποδοτικούς.

Όπως και ότι ο χρόνος θα κυλήσει υπέρ του Άρη ώστε να προεκτείνει το καλό 20λεπτο που είχε απέναντι στην Κέρκυρα. Αυτό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μεταξύ 45΄-65΄. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην είσοδο των Ντάρσι Νέτο και Λούκα Μιλούνοβιτς καθώς οι δύο τους έκαναν πιο κινητική και επικίνδυνη την επιθετική γραμμή των "κιτρινόμαυρων" που έλειπε από το πρώτο ημίχρονο. Σε ένα διάστημα όπου ο Νίκος Αναστόπουλος είδε από τους ποδοσφαιριστές αυτό που θέλει. Παιχνίδι κατοχής, με σωστές μεταβιβάσεις από την άμυνα στην επίθεση και πρεσάρισμα στην κατάλληλη στιγμή υποχρεώνοντας τον αντίπαλό τους σε λάθη.

Για αυτό και το φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ που φτιάχτηκε για ένα ρόλο πρωταγωνιστή στη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Super League και το Κύπελλο Ελλάδος αποτελεί αυτό που ήθελε και χρειάζεται ο Άρης του Νίκου Αναστόπουλου σε αυτό το χρονικό σημείο. Κεντρικά πρόσωπα αυτού και ο Τάσος Μπακασέτας κι ο Χρήστος Αραβίδης που έχουν φορέσει και τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ