ΑΕΛ

O καλπασμός της ΑΕΛ προς την Super League

O καλπασμός της ΑΕΛ προς την Super League
INTIME SPORTS

Δείτε τις εντυπωσιακές επιδόσεις της ΑΕΛ η οποία κάνει περίπατο στην Γ' Εθνική. Ο ισχυρός άνδρας των "βυσσινί", Βαγγέλης Πλεξίδας, μιλάει στο SPORT 24 για τον καλπασμό της ομάδας.

Η ερασιτεχνική Γ' Εθνική αποδεικνύεται και στην πράξη πολύ μικρή για να αντέξει το βάρος του ονόματος της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας.

Η "βασίλισσα του κάμπου", με πρωτάθλημα και κύπελλα Ελλάδας στην τροπαιοθήκη της και παρουσία στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, βρέθηκε κατά συνθήκη σε αυτή την κατηγορία και κάνει παρέλαση στον δρόμο της επιστροφής.

Ο Βαγγέλης Πλεξίδας ανέλαβε τα ηνία της ΑΕΛ τον Αύγουστο, πάτησε το κουμπί της επανεκκίνησης και το "βυσινί" άλογο καλπάζει προς την Super (και όχι την Football) League.

Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος των ανθρώπων της. Και οι έως τώρα αριθμοί πιστοποιούν ότι η Γ' Εθνική σίγουρα δεν μπορεί να της σταθεί εμπόδιο.

Δείτε τις εντυπωσιακές επιδόσεις της ΑΕΛ:

  • Η μόνη ομάδα στη Γ' Εθνική που έχει φτάσει ήδη τους 30 βαθμούς. Η ΑΕΛ έχει 10 νίκες και 1 ήττα σε 11 αναμετρήσεις. Στον 4ο όμιλο ο Καραϊσκάκης βρίσκεται στους 28β. με 11 αγώνες, ενώ η ΑΕΚ στους 26β. σε 10 παιχνίδια.
  • Καλύτερη επίθεση στη Γ' Εθνική με 38 τέρματα σε 11 αγώνες (μ.ο. 3,45). Πολύ πιο πίσω η ΑΕΚ με 25 γκολ σε 10 αναμετρήσεις (μ.ο. 2,50), ο Διγενής Λακκώματος με 27 σε 11 (2,45) και ο Οικονόμος Ταριτσάνης με 25 σε 11 (2,27).
  • Καλύτερη διαφορά τερμάτων στη Γ' Εθνική με +34 (38 γκολ υπέρ, 14 κατά). Τεράστια η διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ η οποία έχει απολογισμό +19 (25-6).
  • Δεύτερη καλύτερη άμυνα στη Γ' Εθνική με 4 τέρματα παθητικό. Πρώτη σε αυτήν την κατηγορία η εντυπωσιακή Κύμη που έχει δεχθεί 1 γκολ στα 10 παιχνίδια της. Ο Πανελευσινιακός έχει δεχθεί και αυτός 4 γκολ όπως η ΑΕΛ αλλά σε 10 ματς.
  • Σαρώνει τους αντιπάλους της στο Αλκαζάρ. Δεν είναι μόνο το απόλυτο (6/6 νίκες) αλλά κυρίως η τρομερή διαφορά στα γκολ. Η ΑΕΛ έχει βάλει στην έδρα της 25 τέρματα και έχει δεχθεί μόλις 1.
  • Έχει τον πρώτο και τον δεύτερο σκόρερ στην Γ' Εθνική. Ο Γκούρσας έχει σκοράρει 10 φορές και ακολουθεί ο Στεφανίδης με 9. Ο Κωστούλας του Οικονόμου έχει επίσης 9, ο Παναγιωτόπουλος του Εθνικού Φιλιππιάδας 8 και στη συνέχεια άλλος ένα "βυσινί". Ο Μπλέντι με 7, όσα και ο Παππάς του Θεσπρωτού.

Πλεξίδας: "Εύκολη η Β' Εθνική γι' αυτή την ομάδα"

O καλπασμός της ΑΕΛ προς την Super League
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Πλεξίδα, τον άνθρωπο που ανέλαβε τις τύχες της ΑΕΛ πριν 5,5 μήνες και μέσα σε χρόνο-ρεκόρ έφτιαξε ένα σύνολο που σαρώνει τους πάντες στο διάβα του.

"H ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχει κόσμο που πραγματικά την αγαπάει και αυτό φαίνεται στην συγκεκριμένη κατηγορία που είναι. Παραμένει κοντά της και στη Γ' Εθνική. Δείχνει πόσο την αγαπάει όλο και πιο πολύ σε κάθε παιχνίδι", μας λέει ο ισχυρός άνδρας των "βυσσινί", εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την αποδοχή των Λαρισαίων προς το πρόσωπό του:

"Υπάρχει βέβαια ακόμα μια δυσπιστία από τον κόσμο προς το εγχείρημα που κάνουμε αλλά πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα την έχει αφήσει πίσω του. Και θα πιστέψει πάλι σε αυτόν που λέγεται επενδυτής σε μία ομάδα και θα είναι κοντά και στο πρόσωπό μου".

Βλέποντας τα παραπάνω νούμερα, η άνοδος στην Football League φαντάζει σίγουρη για την ΑΕΛ. "Το δεδομένο δεν μπορούμε να το πούμε ποτέ. Αλλά όπως ανέφερα, η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα και δεν πρέπει να χάνει πουθενά", τονίζει ο Βαγγέλης Πλεξίδας.

Η πρόκληση του Κυπέλλου...

Πέρα από την άνοδο, η ΑΕΛ δεν μπορεί παρά να στοχεύει και στο Κύπελλο Γ' Εθνικής. Τελευταίο εμπόδιο πριν το τελικό, ο Αγροτικός Αστέρας που απέκλεισε την ΑΕΚ.

Η συζήτηση με τον κ. Πλέξιδα έγινε πριν τον αποκλεισμό της Ένωσης, γι' αυτό και στην κουβέντα μας υπάρχει το όνομά της. "Το Κύπελλο Γ' Εθνικής είναι μια μεγάλη πρόκληση και για μας και για την ΑΕΚ. Θεωρώ ότι όποιος το κατακτήσει είναι σαν να παίρνει το Κύπελλο Ελλάδας", σχολιάζει ο Τρικαλινός επιχειρηματίας.

Πρωτάθλημα και Κύπελλο Γ' Εθνικής είναι το τώρα για τη "βασίλισσα του κάμπου". Η επόμενη μέρα την θέλει αρχικά του χρόνου στη Football League, ένα πιο δύσκολο πρωτάθλημα από αυτό της Γ' Εθνικής.

...και η επόμενη ημέρα

"Θα φτάσουμε και στην επόμενη ημέρα. Πάντα πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Ωστόσο πιστεύω ότι και η Football League θα είναι μια κατηγορία εύκολη γι' αυτήν την ομάδα", σημειώνει με αυτοπεποίθηση ο Βαγγέλης Πλεξίδας ο οποίος στη συνέχεια απαντά και στο δίλημμα για το τώρα: Προπονητικό κέντρο ή γήπεδο;

"Η άμεση προτεραιότητά μου είναι το προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ. Το γήπεδο είναι αρκετά πιο πίσω και θα έρθει την ώρα που πρέπει".

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ