ΑΕΚ

Ζωντανή ΑΕΚ, κυνηγάει το Τσάμπιονς Λιγκ

Ζωντανή ΑΕΚ, κυνηγάει το Τσάμπιονς Λιγκ
INTIME SPORTS

Εύκολα ή δύσκολα, η ΑΕΚ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης με τον Ατρόμητο, κέρδισε μπόνους ηρεμίας και παρέμεινε ζωντανή για καλό πλασάρισμα στα πλεί οφ και το κυνήγι της δεύτερης θέσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Το sport24.gr αναλύει.

Παρά τα όσα έξω αγωνιστικά έζησαν οι παίκτες την Κυριακή, μέσα στο γήπεδο κατάφεραν να συγκεντρωθούν έστω και λίγο προκειμένου στο τέλος να πανηγυρίσουν ή καλύτερα να αποβάλουν το άγχος της νίκης.

Μια νίκη που κράτησε τον δικέφαλο σταθερά στην τρίτη θέση και με τη δυνατότητα να αυξήσει τη διαφορά από την 4η ομάδα στα πλέι οφ, προκειμένου να μπει με βαθμούς μέσα στο μίνι πρωτάθλημα.

Εμφάνιση κάκιστη και δικαιολογημένη

Φυσικά, η εμφάνιση αν εξαιρέσεις περίπου 25 λεπτά (μεικτά) ήταν κακή έως τραγική με αποτέλεσμα οι δύο τελευταίες καλές φάσεις να είναι για τον κακό Ατρόμητο, που θα μπορούσε χωρίς να παίξει να πάρει την ισοπαλία (εάν τελείωνε το ματς!).

Οι γραμμές της ομάδας είχαν τεράστια κενά, η άμυνα όταν έφταναν οι παίκτες του Δώνη, θύμιζε... θαλασσογραφία (φουρτουνιασμένη) και στην επίθεση η δημιουργία φάσης ήταν... θέμα προς συζήτηση.

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο ματς ίσως να είναι το μοναδικό μέσα στη χρονιά που δικαιολογείται μια τέτοια απόδοση από τους παίκτες της ομάδας. Τα γράψαμε και παραπάνω, μετά από όσα έζησαν, η νίκη θα πρέπει να θεωρηθεί κατόρθωμα, γιατί κακά τα ψέματα, πρόκειται για ποδόσφαιρο - άθλημα - παιχνίδι. Και χρειάζονται ένα μπράβο οι ποδοσφαιριστές.

Μπορεί να προήλθαν μετά από ένα αποτέλεσμα διασυρμό, μπορεί να πήγανε στο ΟΑΚΑ με ταξί, μπορεί να μπήκαν τα ταξί στο ΟΑΚΑ με φόβο, στη θέα 200 συγκεντρωμένων οπαδών έξω από τα επίσημα, μπορεί να βγήκαν για προθέρμανση 35 λεπτά πριν το ματς, μπορεί να παίξανε μπροστά σε περίπου 3000 φιλάθλους (σε βουβό κλίμα), μπορεί να πήγανε να φάνε ξύλο στο γκολ που βάλανε, αλλά στο τέλος παρά τις αποδοκιμασίες που άκουσαν μείνανε ζωντανοί και κράτησαν την ομάδα όρθια στα πόδια της (όσο την βαστάνε).

Έχει ευκαιρία να μπει με βαθμό

Το Κύπελλο είναι ο βασικός στόχος (που επειδή είσαι ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται και δεδομένος), αλλά και τα πλέι οφ θα πρέπει να θεωρούνται εξίσου σημαντικά καθώς ενδεχόμενη κατάκτηση της δεύτερης θέσης θα σημάνει εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, δηλαδή έσοδα!(*)

Πρόκειται για έναν στόχο εφικτό καθώς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό (είδαμε χθες τι έκανε η αρμάδα των Αμπράμοβιτς), η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το χρυσό εισιτήριο. Άσχετο, αλλά σε περίπτωση που η ΑΕΚ έχανε από τον υποβιβασμένο Πανσερραϊκό, τα πρωτοσέλιδα θα γράφανε για λιοντάρια και... ξεσκισμένες σάρκες!

Με δεδομένο λοιπόν ότι η ΑΕΚ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές (έξω ΑΕΛ, μέσα Ηρακλή) θα πάρει τις νίκες και θα τερματίσει στους 52 βαθμούς, με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να μπει στα πλέι οφ μέχρι και με 2 βαθμούς.

Οι ομάδες που θα παλέψουν για την 4η θέση είναι ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Άρης που μπήκε σφήνα. Οι δύο τελευταίες ομάδες παίζουν την 29η αγωνιστική (επόμενη) στο Βικελίδης και σε περίπτωση που το αποτέλεσμα θα είναι 1Χ, η ΑΕΚ θα πάρει 1 βαθμό στο μίνι πρωτάθλημα.

Μπορεί και με 2!

Στην τελευταία αγωνιστική και με τους 52 βαθμούς της ΑΕΚ εάν ο Άρης και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κερδίσουν στα ματς που δίνουν με Ξάνθη (έξω) και Παναθηναϊκό (μέσα) αντίστοιχα, η ΑΕΚ μπαίνει σίγουρα με έναν βαθμό και αν καμία από τους Άρη και Ολυμπιακό Βόλου δεν φτάσει τους 45 βαθμούς, ο δικέφαλος θα ξεκινήσει το μίνι πρωτάθλημα με 2 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ λόγω προγράμματος, θεωρούμε ότι εύκολα η δύσκολα θα είναι η τρίτη ομάδα στα πλέι οφ.

* Επειδή κάποιοι θα θέλανε να εξηγήσουμε τι εννοούμε με το "εξασφαλισμένη θέση στην Ευρώπη", σας υπενθυμίζουμε:

Πως η ομάδα που θα εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση θα έχει τη δυνατότητα να δώσει 4 αγώνες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν αποκλειστεί στα πλέι οφ (είναι τα τελευταία νοκ αουτ ματς πριν του ομίλους), τότε πάει κατευθείαν στους ομίλους του Γιουρόπα. Εάν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό(είναι πριν τα πλέι οφ) τότε παίζει στον τελευταίο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, στους ισχυρούς! Εντάξει, εάν συζητάμε να μην μπορείς να περάσεις και από εκεί μια ομάδα τύπου Βασλούι, τότε άστο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ