ΑΕΚ

Υπόμνημα ευρωπαϊκής παράκλησης

Υπόμνημα ευρωπαϊκής παράκλησης
UEFA

Η ΑΕΚ αποστέλλει ως το μεσημέρι το έγγραφο με το οποίο θα προσπαθήσει να πείσει την UEFA ότι συντρέχει σοβαρός λόγος για να μετατεθεί η παράσταση της ερχόμενης Πέμπτης (23/2) για τα τέλη του Μαρτίου. Στην κόψη του ξυραφιού η υπόθεση λόγω της ανεπάρκειας των μετόχων. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Χρόνο προσπαθεί να κερδίσει η ΑΕΚ μέσω του υπομνήματος που συνέταξε ο δικηγόρος πρόεδρός της Ανδρέας Δημητρέλλος.

Χρόνο για να αποδείξει ότι... έχει το χρήμα να πείσει τη διεθνή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ότι της αξίζει ακόμα μία ευκαιρία. Ότι της πρέπει να έχει ευρωπαϊκή συνέχεια στις διοργανώσεις της UEFA.

Η ΠΑΕ προσπαθεί να αποφύγει την αφόρητη πίεση που θα αποφέρει μία ενδεχόμενη άρνηση του αρμόδιου εκτελεστικού οργάνου της ομοσπονδίας, καθώς αν τελικά κληθεί να δώσει παράσταση ενώπιον του την ερχόμενη Πέμπτη (23/2) θα δυσκολευτεί αφάνταστα να πείσει ότι ήδη βαδίζει σε μονοπάτι λιτότητας, εξυγίανσης και σταδιακής ανάπτυξης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εν λόγω υπόμνημα, άρα και να αποφύγει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της.

Είναι δύσκολο να πείσει ένα υπόμνημα όταν κυριεύεται από προφορικές δεσμεύσεις και δεν ενισχύεται από απτές αποδείξεις. Και τούτο συμβαίνει διότι οι μέτοχοι της εταιρείας εξακολουθούν να το... κλωθογυρίζουν για το πόσα χρωστάει ο καθένας, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλουν καν να πληρώσουν. Όπως σας ενημέρωσε χθες το βράδυ το Sport24.gr, ο Νίκος Νοτιάς δεν δέχεται ότι το ποσό που του αναλογεί σε 2 εκατ. ευρώ όπως απεφάνθη ο ορκωτός λογιστής της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Παράλληλα ο Τάκης Κανελλόπουλος ισχυρίζεται στον κύκλο του ότι δεν είχε την παραμικρή ενόχληση τις τελευταίες ημέρες από τους άλλοτε συνοδοιπόρους του ενώ τονίζει ότι μεταξύ των μετόχων υπάρχουν αποστάσεις όσον αφορά την προσέγγιση του θέματους (δηλαδή της αναλογίας του χρέους στον καθένα εξ αυτών). Την ίδια ώρα οι Γκίκας Γκούμας και Πόλυς Χατζηιωάννου κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχει από μέρος τους διάθεση πληρωμής...

Ο Παππάς και ο Ντέμης θα κάνουν αυτό που έχουν πει (ο πρώτος πληρώνοντας από την τσέπη του - ο δεύτερος φέρνοντας δανεικά) ωστόσο αυτό δεν φτάνει για να πειστεί η UEFA ότι η ΑΕΚ θα κλείσει άμεσα σημαντικές τρύπες της και ότι θα αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια προκειμένου να αποδείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε εταιρεία φερέγγυα.

Στο υπόμνημά της η ΠΑΕ παρουσιάζει επίσης τα νέα δεδομένα στην υπόθεση Ψωμιάδη κάνοντας λόγο για δικαστική υπόθεση που δεν μπορεί να χαθεί πλέον και η οποία σίγουρα θα προκαλέσει την επιστροφή μεγάλου ποσού που είχε υπεξαιρεθεί από τα ταμεία της, ενώ αναφέρει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης με τη Morgan Stanley για το σβήσιμο του χρέους των 7 εκατ. ευρώ στον εν λόγω χρηματοπιστωτικό οργανισμό ο οποίος κράτα δέσμιες τις μετοχές της κιτρινόμαυρης εταιρείας.

Η UEFA καλείται να αποφασίσει αν θα δώσει παράταση ζωής στην ΑΕΚ ως τα τέλη Μαρτίου ή αν θα την κολλήσει στα σχοινιά περιμένοντας πειστήρια την ερχόμενη Πέμπτη για όλα τα προαναφερθέντα με τη διάθεση να την τιμωρήσει παραδειγματικά. Τότε ίσως και να καταλάβουν οι μέτοχοι της Ένωσης ότι ή θα λάβουν άμεσες και καθοριστικές αποφάσεις ή θα επιλέξουν το... αντίο (ευρωπαϊκή) ζωή!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ