ΑΕΚ

"Πρόκριση με ΠΑΟ, καφέ με τους μετόχους"

"Πρόκριση με ΠΑΟ, καφέ με τους μετόχους"
INTIME SPORTS

Ο ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ είπε το αυτονόητο. Ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο αυριανό ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, ζήτησε να πιει καφέ με τους Παππά και Νοτιά για να συζητήσει μαζί τους, ενώ… ένιψε τα χείρας του στην περίπτωση του Ίσμαελ Μπλάνκο.

Οι δηλώσεις του ισπανού προπονητή στα Σπάτα είχαν ως αφετηρία το αυριανό ματς κυπέλλου στο ΟΑΚΑ για τα ο οποίο τόνισε ότι " είναι το πιο σημαντικό ματς που έχουμε να παίξουμε από τότε που είμαι προπονητής της ΑΕΚ. Ξέρω ότι σημαίνει πολλά για τον κόσμο της ΑΕΚ να προκριθούμε στα ημιτελικά αφήνοντας έξω μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Το κύπελλο μας ενδιαφέρει πολύ. Είναι ένας σύντομος δρόμος για έναν τίτλο. Βέβαια παίζει ρόλο και η κλήρωση".

Ο Χιμένεθ έδωσε ίσες πιθανότητες σε όλες τις ομάδες που βρίσκονται στην προημιτελική φάση για την κατάκτηση του τροπαίου, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν για τη νίκη και να μην επαναπαυτούν στο νικηφόρο 2-0 του πρώτου αγώνα.

" Πρέπει να έχουμε σεβασμό απέναντι σε όλες τις ομάδες όσοι γι αυτό επιμένω ότι όσοι βρεθήκαμε στα προημιτελικά έχουμε ίδιες πιθανότητες να πάρουμε το Κύπελλο. Αυτό είναι και το ωραίο του ποδοσφαίρου. Να «σκοτωνόμαστε» μεταξύ μας για τον τίτλο. Καταφέραμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ξάνθη. Τώρα έχουμε ένα ματς στην έδρα ματς. Θα το δούμε σαν ένα μοναδικό ματς που πρέπει να κατακτήσουμε τη νίκη και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να συγκεντρωθούμε".

Αναφερόμενος στις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν και την προσπάθεια που έκανε η διοίκηση τον Ιανουάριο επεσήμανε ότι " είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έκανε η διοίκηση στις μεταγραφές. Καταφέραμε με τα λεφτά που δώσαμε να φέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Θεωρώ πως πήγαμε μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση. Το να περνάμε δυσκολίες, δεν είναι ντροπιαστικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανεβάσουμε την ΑΕΚ ψηλά. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και η κυβέρνηση της Ελλάδας για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τα προβλήματα.

Θέλω μια ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Η πραγματικότητα είναι αυτή. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που ήρθαν. Έχουμε υπογράψει καλύτερους παίκτες από αυτούς που κανονικά θα μπορούσαμε βάσει οικονομικών να φέρουμε. Φέραμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν χρειάζονται πολλά εκατομμύρια για καλές μεταγραφές. Είμαι χαρούμενος για τους τρεις παίκτες που ήρθαν. Και για τους Νικόλτση, Κλοναρίδη και Αμπντουραχμάνι που πλέον ανήκουν στο ρόστερ".

Για το σκεπτικό των χειμερινών μεταγραφών είπε: " Θέλω ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Και αν δεν είναι νεαροί με ποιότητα, να είναι παίκτες που θα βελτιώσουν την ομάδα. Αν δεν μπορούμε να φέρουμε νέους παίκτες, να έχουμε δανεικούς με οψιόν αγοράς. Το θέμα του Ματέος είναι πολύ διαφορετικό. Ανήκει σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, με έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο που τον εμπιστεύεται. Έχω καλή φιλία με τον κύριο Μουρίνιο και το ίδιο με τον κύριο Βαλντάνο".

Για την ετοιμότητα των Μίτσελ, Ματέος και Μπαχά: "Οποιοσδήποτε από τους τρεις μπορεί να παίξει. Έχουν επίπεδο για να παίξουν. Ο Μίτσελ έχει ήδη παίξει και μάλιστα έκανε καλό παιχνίδι. Αλλά ακόμα και ο Μπάχα και ο Μάτεος προσπαθούν να προσαρμοστούν. Τους λείπει ο ρυθμός. Πρέπει να μάθουν τα ονόματα των συμπαικτών τους. Όλοι όμως εδώ μεταξύ μας, προσπαθούμε να τους το κάνουμε πιο εύκολο.

Και έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν αύριο. Μέχρι χθες βασικοί ήταν ο Μανωλάς, ο Δέλλας και από πίσω ερχόταν ο Νασούτι. Όταν θα είναι και οι τέσσερις καλά, θα τους κλείσουμε σ’ ένα δωμάτιο, θα κλείσουμε το φως και όποιοι δυο μείνουν, θα παίξουν. Είναι η πρώτη φορά που έχω έναν τόσο ευχάριστο πονοκέφαλο. Θα επιλέξω μια αποστολή, που θα μείνουν σημαντικοί παίκτες εκτός. Και ενδεχομένως για πρώτη φορά κάποιοι παίκτες θα «εκνευριστούν» μαζί μου".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ