ΑΕΚ

Θέλει το εύκολο γκολ ο Χιμένεθ!

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Η πρώτη προτεραιότητα στη δουλειά που κάνει ο Μανόλο Χιμένεθ στα Σπάτα, έχει μια πολύ συγκεκριμένη στόχευση. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Αν αυτό που ο Ζοζέ Μοράις παρέλαβε από τον Τιμούρ Κετσπάγια τον περασμένο Οκτώβρη έμοιαζε με «καμένη γη», ο Μανόλο Χιμένεθ εκείνο που πήρε από τον Πορτογάλο τεχνικό ήταν… «στάχτη και μπούρμπερη». Και είχε ο Ισπανός τεχνικός πολλά που έπρεπε να κάνει και ακόμα περισσότερα να διορθώσει και να συμμαζέψει.

Μια από τις πρώτες προτεραιότητες, ήταν να αλλάξει την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, που έμοιαζε με ξέφραγο αμπέλι. Είναι χαρακτηριστικό πως λίγο πριν αναλάβει ο Χιμένεθ, η Ένωση είχε δεχθεί έξι γκολ, σε δυο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς με Αστέρα και Παναιτωλικό. Ο Ισπανός τεχνικός την έφτιαξε την άμυνα και η ΑΕΚ «τρέχει» ένα σερί με έξι παιχνίδια, με μηδέν παθητικό.

Όμως το επόμενο βήμα για τον Χιμένεθ και επόμενη προτεραιότητα του, είναι να μπορέσει η ομάδα του να βρίσκει εύκολα γκολ και ειδικά εκτός έδρας και ειδικά σε κλειστούς χώρους. Διότι μπορεί η ΑΕΚ στα τρία τελευταία ματς στο ΟΑΚΑ να έχει πετύχει συνολικά οκτώ γκολ.

Ωστόσο και στα δυο εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει με τον Χιμένεθ στον πάγκο (με Ξάνθη για πρωτάθλημα, με Πλατανιά για το Κύπελλο), η Ένωση δεν έχει βρει ακόμα δίχτυα και έχει μείνει στο 0-0. Και ακολουθεί στο πρόγραμμα αύριο (13/2) ένα ακόμα εκτός έδρας ματς, με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο.

Για τον Χιμένεθ η πρώτη προτεραιότητα στην δουλειά που κάνει πλέον στα Σπάτα, είναι να μπορέσουν οι παίκτες του να διασπάσουν κλειστές άμυνες και σε μάλιστα σε μικρούς χώρους. Αυτό ήταν το επίκεντρο των ασκήσεων τακτικής που έκανε στην χθεσινή (11/2) προπόνηση. Και αυτό είναι ο αγωνιστικός προσανατολισμός της ομάδας.

Όσο σημαντικό είναι να μπορεί η ΑΕΚ να κρατά το μηδέν τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας, άλλη τόση σημασία έχει, να αποκτήσει τρόπους και αυτοματισμούς, για να δημιουργεί ευκαιρίες και να σκοράρει. Άλλωστε ο στόχος του Χιμένεθ, είναι οι νίκες και το ξεκαθάρισε τόσο μετά την ισοπαλία την προηγούμενη Πέμπτη (9/2) στα Χανιά για το κύπελλο, όσο και μετά το παιχνίδι στα «Πηγάδια» για το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Έφυγαν" 10.000 εισιτήρια για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό!
Ξανά μέρος του προγράμματος ο Τσιγκρίνσκι
Τρεις ζόρικες υποθέσεις στην ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ