ΑΕΚ

"Χείμαρρος" ο Χιμένεθ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε για… όλα μετά το ματς με τον Αστέρα. Από τα αγωνιστικά, μέχρι και τις μεταγραφές

Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα με τον Αστέρα, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έφυγε λεπτό από την πλάγια γραμμή και δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να δίνει οδηγίες και να φωνάζει στους παίκτες του.

Και ο Ισπανός τεχνικός μετά την λήξη του παιχνιδιού, δεν είχε κανένα ζήτημα να μιλήσει για τα… πάντα. Από τη νίκη και τη συνέχεια, μέχρι τις μεταγραφές αλλά και τον προκάτοχο του.

"Αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ ήταν η νίκη. Ήθελε νίκη για να σταματήσει τη σειρά παιχνιδιών που προηγήθηκαν χωρίς νίκη. Και εκείνο που ήταν καθοριστικό, ήταν η συμπεριφορά που επέδειξε η ομάδα, η θέληση που έδειξε η ομάδα για να κερδίσει και την έδειξε από το πρώτο λεπτό. Ελπίζω πως αυτό δεν θα είναι προσωρινό. Θέλουμε να δουλέψουμε για να βγαίνουμε με την ίδια συμπεριφορά, μέχρι και το 90λεπτό".

Πόσο βοηθούν αυτές οι δυο μέρες, για να έχετε εικόνα για την ομάδα και την ενίσχυση που χρειάζεται; "Όταν ένας προπονητής έρχεται μεσούσης της σεζόν, πρέπει να προσαρμοστεί στους παίκτες που έχει. Και η καλύτερη μεταγραφή είναι να πάρει το 100% απ’ όλους τους παίκτες. Αν η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί, θα πρέπει να είναι παίκτες που θα βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας. Αν δεν έρθει κανείς, θα πάω μέχρι… θανάτου, με τους παίκτες που έχω".

Θα έχετε λόγο στις μεταγραφές, θα προτείνετε κάποιους παίκτες;
"Ένας προπονητής πρέπει να προτείνει το στιλ του ποδοσφαιριστή που θέλει. Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι, πως επειδή είμαστε περαστικοί, δεν μπορούμε να προτείνουμε κάποιους παίκτες και να τους αφήνουμε κληρονομιά στους επόμενους. Γι αυτό και μόνο τα στοιχεία του παίκτη που θέλουμε, μπορούμε να προτείνουμε".

Τι βάλατε τακτικά σήμερα στην ομάδα;
"Έχουμε κερδίσει, αλλά αν είχαμε χάσει, με δυο προπονήσεις θα μπορούσα να δείξω πως δεν έχω ευθύνη. Ευτυχώς κερδίσαμε. Και αυτό που έχω να πω είναι πως μεγάλο μερίδιο έχει ο προηγούμενος προπονητής γι αυτό. Χωρίς να θέλω να αξιολογήσω τι έχει γίνει στο παρελθόν, εγώ το μόνο που προσπάθησα ήταν να τους δώσω μια ένεση ψυχολογίας για να μπουν στο γήπεδο. Δεν είναι δική μου αυτή η επιτυχία. Όσον αφορά την φυσική κατάσταση, έδωσαν το 100%, αλλά δεν έβγαλαν και τα 90 λεπτά, όπως ήθελα εγώ. Η υποχρέωση μου και αυτό που ονειρεύομαι, είναι να έχει την αγωνιστική συμπεριφορά, που είχε στο πρώτο ημίχρονο".

Πως αισθανθήκατε επιστρέφοντας πάλι στο ΟΑΚΑ ως προπονητής της ΑΕΚ;
"Πολύ όμορφες αναμνήσεις, σε μια περίοδο δύσκολη για την ΑΕΚ. Ένιωσα ευτυχία βλέποντας κάποια πρόσωπα που γνωρίζω και να αισθανθώ ένα σήμα που το αγαπάω. Επίσης αισθάνθηκα καλά που επέστρεψα στους πάγκους. Όταν γυρίζει κανείς από το Κατάρ έχει γεμάτη την… τσέπη και δεν έχει πολύ όρεξη για δουλειά. Με προσέλκυσε η επιθυμία να επιστρέψω στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ήμουν κοντά να υπογράψω σε μια ομάδα στην Ισπανία. Αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη παντού, εκτός από τα Εμιράτα και την Κίνα. Και ήθελα να είμαι καλά με τον εαυτό μου και τι θέλω πραγματικά. Για να γυρίσω στην ΑΕΚ δεν σκέφτηκα τα χρήματα, κοίταξα μέσα μου και ήταν αυτό που πραγματικά. Ακούστηκαν πολλές φήμες μετά την Αλ Ραγιάν, για το που θα πήγαινα, αλλά ήταν μόνο φήμες".

Πόσο δύσκολο είναι να δουλεύει και παράλληλα να έχει και αγωνιστικές υποχρεώσεις;
"Είναι δύσκολο. Είμαι στην Αθήνα τρεις μέρες, έχω κάνει μόλις δυο προπονήσεις. Και μπορώ να σας εγγυηθώ πως δεν έχουμε κοιμηθεί καθόλου. Ήταν μια τρέλα όλο αυτό, για να προλάβουμε να προετοιμαστούμε. Αύριο οι παίκτες που έχουν παίξει σήμερα, θα είναι κουρασμένοι. Άρα μπορεί να γίνει μόνο αποκατάσταση. Και η δεύτερη μέρα μετά από μια μεγάλη προσπάθεια, είναι ακόμα πιο δύσκολη. Όμως θα πρέπει να βγάλω αποστολή για το κύπελλο. Μακάρι να υπήρχε μια διακοπή για εθνικές. Αλλά το πρόγραμμα είναι αυτό και πρέπει να το δεχθούμε".

Ξέρετε πότε επιστρέφει ο Τσιγκρίνσκι;
"Από την πρώτη στιγμή που έφτασα, ήταν από τους παίκτες που γνώριζα περισσότερο, λόγω του παρελθόντος στην Ισπανία. Μίλησα μαζί του, μετά από τη συζήτηση μου είπε πως χρειάζεται λίγες μέρες. Ελπίζω πως θα επιστρέψει σύντομα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ