ΑΕΚ

Τώρα το παιχνίδι το παίζει ο Ντέμης

Τώρα το παιχνίδι το παίζει ο Ντέμης
INTIME SPORTS

Ο "εν δυνάμει αντιπρόεδρος" Νικολαΐδης κινεί πλέον τα νήματα στην ΑΕΚ και ετοιμάζει την επόμενη κίνησή του. Γιατί αποστασιοποιείται από τους μετόχους, τι τρέχει με τον Άραβα και ποιον από τους πρώην συνοδοιπόρους του θα δεχόταν και πάλι στο πλευρό του.

Εντάξει, αφού το εμπέδωσε ότι επίκειται επιστροφή του ακόμα και το συγκεκριμένο Μέσο που τον χλεύαζε και τον καλούσε να μην... τολμήσει επειδή προσπάθησε (και τελικά το κατάφερε) να φέρει (έστω μέσω άτοκου για την ΑΕΚ δανείου) ρευστότητα στην εταιρεία ώστε να γίνουν κάποιες απαιτητές πληρωμές, και να μην χαθεί ο Βλάχος, αφού τώρα άρχισε τις... αλλαγές στάσης, πλεύσης και αντιμετώπισης (κοινώς τις κολακείες) για το πόσο πολύ θέλει να παίξει εν νέου σημαίνοντα ρόλο ο Νικολαΐδης στην ΑΕΚ, το εμπεδώσαμε και οι υπόλοιποι.

Το Sport24.gr, από την ημέρα που κλήθηκε να παραστεί στο κάλεσμα του άλλοτε προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ (εκπροσωπούμενο από τον Βαγγέλη Κατσαΐτη), συμπέρανε ότι ο Ντέμης έχει δρομολογήσει στο μυαλό του το σχέδιο επανάκαμψης της ΑΕΚ μέσω της δικής του παρουσίας στα διοικητικά δρώμενα. Ίσως δεν είχε συλλάβει ακόμα τον ακριβή ρόλο του (δεν είναι απαραίτητο επί παραδείγματι ότι θα γίνει και πάλι πρόεδρος), ωστόσο είχε αποφασίσει την επανενεργοποίηση του.

Ο Ντέμης έχει ήδη επιστρέψει. Αυτό δείχνουν οι ενέργειές του. Ουσιαστικά είναι ο εν δυνάμει αντιπρόεδρος της εταιρείας στο πρόσωπο του πλέον έμπιστου ανθρώπου του, του Χάρη Οικονομόπουλου. Έχει στα χέρια του όλες τις λεπτομέρειες για την κατάσταση στην εταιρεία, όπως επίσης θα έχει και πλήρη γνώση για τη διαχείριση των 2 εκατ. ευρώ που θα εισρεύσουν αυτές τις μέρες στα ταμεία της ΠΑΕ ύστερα από δική του πρωτοβουλία.

Το σχέδιο καταρτίζεται

Όχι, δεν είναι ακόμα έτοιμος ο Νικολαΐδης να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Δεν έχει συμπληρώσει το παζλ με τα πλέον απαραίτητα κομμάτια και δεν πρόκειται να κινήσει περαιτέρω διαδικασίες (πέραν των ταμειακών διευκολύνσεων που ενδεχομένως εκ νέου δρομολογήσει αργότερα) αν δεν έχει εξασφαλίσει την ενεργή συμμετοχή ανθρώπων οι οποίοι θα έχουν τη δύναμη, την υπομονή και τη δική του τρέλα να στήσουν και πάλι κάτι υγιές το οποίο αυτή τη φορά δεν θα αφήσουν να λοξοδρομήσει και να χάσει τη σειρά του μέσα από λάθη, βιασύνες και μεγαλοπιάσματα.

Βρίσκεται σε συζητήσεις με ανθρώπους ισχυρούς οικονομικά και μόνον εφόσον καταφέρει να εξασφαλίσει τη βεβαιότητα της συμμετοχής τους σε ένα πλάνο εξυγίανσης και (αργής αλλά σταθερής) ανάπτυξης, θα μπει σε μία νέα διαδικασία όπως εκείνη του 2004. Το έχει ξανακάνει άλλωστε... Ως τότε θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην εταιρεία και θα συμμετέχει στις ζυμώσεις για την επόμενη ημέρα στην Ένωση με τους ανθρώπους που εμπιστεύεται.

Ο Ντέμης και οι α-μέτοχοι

Δύσκολα πάντως θα καταφέρει ο Νικολαΐδης να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο που ακόμα καταστρώνει αν οι μέτοχοι της εταιρείας δεν σταματήσουν να κρύβονται ο ένας από τον άλλον και να παίζουν την κολοκυθιά αντί να βάλουν άμεσα τα 4-5 εκατ. ευρώ που θα αρκούν για να αποφύγει η ΑΕΚ την ξεφτίλα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού επειδή οι ιδιοκτήτες της εδώ και μήνες υπόσχονται ότι θα δώσουν λύση, μολαταύτα παραμένουν ανενεργοί και εξαφανισμένοι.

Στην περίπτωση που αυτός ο σκόπελος ξεπεραστεί κι εν τω μεταξύ προκύψουν τα (αναμενόμενα πλέον) χρήματα από τη δική Ψωμιάδη (ο Οικονομόπουλος λέει ότι μόνον αν ο Μάκης θέλει να δει τα παιδιά του στη φυλακή δεν θα επιστρέψει αυτά τα χρήματα στην Ένωση!), τότε ο δρόμος για την ενεργοποίηση του Νικολαΐδη σε ρόλο διοικητικού ηγέτη θα έχει και πάλι ανοίξει.

Αν θα ήθελε μαζί του κάποιον από τους μετόχους; Γρίφος... Ωστόσο αν αναλογιστεί κανείς τις κατά καιρούς επιθέσεις και τα αδειάσματα που έχει δεχθεί από τη μεριά τους, μόνο τον Νοτιά θα μπορούσε να εμπιστευθεί. Άλλωστε είναι ο άνθρωπος που αφήνει και ένα τεράστιο έργο στην ΑΕΚ, το πλέον σύγχρονο προπονητικό κέντρο στην Ελλάδα.

Κι αν κάποιοι από το πρώην παρεάκι λένε ότι ο Νοτιάς κρύβεται και τον καλούν να βγει μπροστά για να βάλει εκείνος και πάλι τα περισσότερα, ας αναλογιστούν επιτέλους και το αν θα είχαν αυτή την απαίτηση εφόσον και εκείνος είχε κάνει... σαΐτα τις μετοχές τους με αποδέκτες την Ερασιτεχική και τους Supporters. Ε Τιτάνα; Ε κύριε Παππά;

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ