ΑΕΚ

Τσιάρτας: "Έτσι τον κράτησε ο Μελισσανίδης"

Τσιάρτας: "Έτσι τον κράτησε ο Μελισσανίδης"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Τσιάρτας με δηλώσεις του, αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο πείστηκε ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο πείστηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παραμείνει στην ΑΕΚ.

Ο Βασίλης Τσιάρτας ως μεσάζοντας μάνατζερ που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην συμφωνία του Μιγκέλ Κορδέρο με την ΑΕΚ μιλά για το πώς πείστηκε ο παίκτης να ανανεώσει τη συνεργασία του και αποκαλύπτει τι του είπε ο Μελισσανίδης για να τον κρατήσει στην ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Τσιάρτα στο NOVAΣΠΟΡ FM:

« Μου ανέθεσε ο κ. Μελισσανίδης μία αποστολή, αλλά δεν είμαι μάνατζερ του Κορδέρο. Έχει εκπρόσωπο ο παίκτης και είναι Ισπανός. Υπήρχαν δυσκολίες στο να μείνει ο Κορδέρο στην ΑΕΚ. Είχε πάθει ένα πολιτισμικό σοκ πέρυσι ο παίκτης. Όταν του είχα πει πριν 1,5 μήνα να μείνει στην ΑΕΚ μου είχε πει: «Δεν πας να γ...;». Του είπα ότι «θέλω να σου μιλήσω γι' αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. Μελισσανίδης), ότι πρέπει να έχεις... καρύδια για να δεχθείς αυτή την πρόταση». Και αυτό που είπα στον Μελισσανίδη είναι πως δεν έχει σημασία πόσα χρήματα θα δώσεις σε έναν παίκτη, αλλά αν ψήνεται να παίξει στη Γ' Εθνική. Σίγουρα τον Κορδέρο τα περσινά τον τρόμαξαν. Φοβόταν μη γίνουν τα ίδια. Του εξήγησα βέβαια ότι με τον Μελισσανίδη τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Πως πλέον ο δρόμος της ΑΕΚ θα είναι συνεχώς αναφορικός, ούτε καν σε ευθεία.

Υπήρξαν κάποιες δυσκολίες, δεν ήταν εύκολα τα πάντα. Είχε την τελική έκβαση η υπόθεση αυτή όταν πλέον είχαμε φτάσει σε ένα σημείο και με παίρνει ο Μελισσανίδη και μου λέει: «Πες του να έρθει». Όταν πήγαμε στο γραφείο του κατάλαβε και ο Μιγκέλ με τι έχει να κάνει...».

Αν έχει τα ηγετικά προσόντα να τραβήξει τους υπόλοιπους: «Την περσινή χρονιά είδαμε ένα Κορδέρο γύρω στο 40-50%. Ήρθε εδώ και στην αρχή δεν αντιμετωπίστηκε ποδοσφαιρικά με αυτό που ήταν. Στο θέμα της προσαρμοστικότητας δυσκολεύτηκε. 25 χρονών ήταν και έβγαινε πρώτη φορά εξωτερικό. Θέλει χρόνο να βρει τα πατήματά του, να γνωριστεί με τους συμπαίκτες του, θέλει πολλά δεν είναι εύκολα... Σε κάποια παιχνίδια ναι τον είδαμε ότι έχει ποιότητα και μπορεί να σταθεί, αλλά από εδώ και πέρα θα δούμε τον πραγματικό Κορδέρο γιατί πλέον υπάρχουν βάσεις».

Τι μέτρησε στον Κορδέρο και τελικά πείστηκε να συμφωνήσει:

« Σε αυτό που είπε κάποια στιγμή ο Μιγκέλ στον Μελισσανίδη είναι πως «χαίρομαι που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα και πραγματικά αυτά που μου είπε ο Βασίλης τα βλέπω». Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής με κάποιον. Κι εγώ με όσα έγιναν πέρυσι ένοιωθα λίγο άσχημα. Του είπα «έλα, βλέπεις με ποιον έχεις να κάνεις και αποφασίζεις». Νομίζω και πιστεύω πως η όλη η ιστορία τελείωσε όταν ο Μελισσανίδης μου είπε «πες του να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει» και το γεγονός ότι ο Κορδέρο μπήκε στο αεροπλάνο και ήρθε. Το δια ταύτα είναι πως θα πειστεί κάποιος να έρθει να παίξει στη Γ' Εθνική. Δεν είναι μόνο η εγγύηση που βγάζει ο κ. Μελισσανίδης, είναι κι άλλα πράγματα. Όλες οι κινήσεις γίνονται με σύνεση και σωστή σκέψη. Πρέπει από εδώ και πέρα όλοι να μονταριστούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, να φέρουν τον ΑΕΚτζή ξανά στο γήπεδο και η επιστροφή στην Α' Εθνική να γίνεται στο γήπεδο. Αυτός είναι ο δρόμος. Και όταν μπει η πρώτη μπουλντόζα στη Φιλαδέλφεια θα πειστεί και ο πιο δύσπιστος».

Αν υπάρχει συζήτηση να επιστρέψει:

« Ο κ. Μελισσανίδης με έφερε στην ΑΕΚ τον Δεκέμβρη του 1992. Με βοήθησε να αναδειχθώ και να ζήσω όσα ζήσαμε. Αυτό το διάστημα ως το '96 θα μείνουν αξέχαστα. Τώρα μου ζήτησε τη βοήθειά μου σε κάτι. Δεν υπήρχε περίπτωση να το αρνηθώ. Όσο για τις συνεργασία νομίζω είναι ξεκάθαρο ποιοι έχουν επιλεχθεί και δεν είναι θέμα να μπούμε σε κουβέντα. Αν ζητηθεί η βοήθειά μου θα την παρέχω, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν ο κ. Μελισσανίδης κρίνει ότι πρέπει να είμαι εκεί θα είμαι εκεί. Τώρα είμαι μάνατζερ ποδοσφαιριστών».

Για το αν νοιώθει μία ηθική ικανοποίηση που αυτός είδε τον Κορδέρο, τον έφερε και τώρα η ΑΕΚ στηρίζεται πάνω του;

« Ήταν ένα ποδοσφαιριστής που προσωπικά, ενώ τον έβλεπα τρία χρόνια, μου άρεσε πολύ. Το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε η αξία του και θέλουν να στηριχθούν στο Μιγκέλ είναι ενθαρρυντικό. Ο πρόεδρος (σ.σ. Μελισσανίδης) του είπε ένα πράγμα: «Δεν θέλω να ασχολείσαι με τίποτα. Δεν θέλω να σε απασχολεί τίποτα. Να έχεις το νου σου μέσα στο γήπεδο». Όταν μία οντότητα σαν τον Μελισσανίδη βλέπει ένας παίκτης και άνθρωπος σαν τον Μιγκέλ να ακούει αυτά τα πράγματα είναι σημαντικό. Από εδώ και πέρα όλα είναι θέμα διαχείρισης κάθε ποδοσφαιριστή. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, διαφορετικός».

Για το ισπανικό ποδόσφαιρο:

« Τι να κάνουν καλύτερα; Κάνουν το δύσκολο στο ποδόσφαιρο... Το απλό δηλαδή! Όταν παίζεις απλά, όταν βγάζεις παίκτες, όταν έχουν το καλούπι και βάζουν πράγματα βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ