ΑΕΚ

Τροχανάς: "Αιχμαλωτίστε Βιντιάδη και Χάρις"

Τροχανάς: "Αιχμαλωτίστε Βιντιάδη και Χάρις"
Τροχανάς INTIME SPORTS

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, με ανακοίνωση του, παίρνει θέση για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Βιντιάδη και Χάρις και καλεί τον κόσμο της ΑΕΚ να δώσει βροντερό παρών την Κυριακή στο ματς με τον Άρη.

Με τίτλο πρόκληση-έκκληση προς τον κόσμο της ΑΕΚ: "Αιχμαλωτίστε τους Δημήτρη Βιντιάδη, Κιθ Χάρις και την παρέα τους", ο Μιχάλης Τροχανάς ξεκινά την ανακοίνωση του σχετικά με την ευκαιρία της ΑΕΚ και του κόσμου της για την αλλαγή σελίδας στην ιστορία του συλλόγου, ενώ κάνει κάλεσμα για ακόμα μια φορά τόσο στους Δημήτρη Μελισσανίδη και Πόλυ Χατζηιωάννου όσο και στον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά αλλά και τον πρώην Πέτρο Παππά.

Η ανακοίνωση Τροχανά:

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012. ‘Ωρα 20.30

Είναι η δική σας ώρα Ενωσίτες.

-------./.-------

«Αιχμαλωτίστε»

τους:

Δημ. Βιντιάδη, Κιθ Χάρις και τη παρέα τους.

Τί είναι η ΑΕΚ; Ποιοί είναι ΑΕΚ; Πόσοι είναι ΑΕΚ; Πού βρίσκονται όσοι είναι ΑΕΚ; Γιατί δεν βρίσκονται εκεί που θα ’πρεπε, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όσοι είναι ΑΕΚ;

Ποιά φράση είναι λογική και σωστή; Να πούμε ότι «οι 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες στην Ελλάδα και την αλλοδαπή είναι ιδιοκτησία της ΑΕΚ και της ανήκουν» ή ότι «η ΑΕΚ είναι ιδιοκτησία αυτών των 600.000 Ενωσίτικων Οικογενειών (όπως και των εκάστοτε εν ζωή Ενωσιτών) και ότι η ΑΕΚ τους ανήκει, είναι ιδιοκτησία τους, είναι οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της ακόμη και με πιστοποιημένο από την Παράδοση και την Ιστορία κληρονομικό δικαίωμα;»

Κι αν η ΑΕΚ είναι ιδιοκτησία των 600.000 Ενωσίτικων Οικογενειών, όπως όντως είναι, τότε γιατί βρίσκεται ολόκληρη -ΠΑΕ, ΚΑΕ και τμήματα- στη Μεθόριο και ατενίζει τον πέραν της οριογραμμής ανεξερεύνητο χώρο του αφανισμού;

Τί μας συμβαίνει Ενωσίτες, ιδιοκτήτες της ΑΕΚ; Πού είναι οι αρχηγοί μας και το αντάρτικο Συνδεσμιακό κίνημα;

Ο κόσμος εξελίσσεται και τα πάντα βαίνουν προς την παγκοσμιοποιημένη εμπορευματοποίηση. Έτσι, η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία μπήκε στη ζωή μας το 1979. Η ΠΑΕ έγινε σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ και καθημερινών σχολίων για όλους μας.

Έκτοτε, το Επίκαιρο Στοίχημα των Ενωσιτών είναι να συμβιβάσουμε την Επιχείρηση ΑΕΚ με την διακριτή και ανάδελφη Ιδέα ΑΕΚ, την οποία είχαμε τη τύχη να κληρονομήσουμε, να την απολαμβάνουμε και να αποτελούμε τους μοναδικούς και αναμφισβήτητους θεματοφύλακές της.

Πολύ δύσκολο Στοίχημα, μα την αλήθεια. Πώς να συμβαδίσει το πεπερασμένο και θνητό της Επιχείρησης με το αιώνιο αλλά και αθάνατο της Ανάδελφης Ιδέας ΑΕΚ;

Επιλέξαμε τον κομφορμισμό που πηγάζει από την Αλήθεια ότι «η Ιδέα δεν αποθνήσκει». Όμως και η Ιδέα, η όποια Ιδέα γενικώς, έχει ανάγκη τους ιδεολόγους για να υπάρχει αλλιώς αποσύρεται από το προσκήνιο της Ιστορίας και μεταβαίνει στον άγνωστο χώρο των Ιδεών. Κι εμείς παρασυρθήκαμε στην αφελή άποψη ότι το μέλλον είναι δοσμένο. Αλλά δεν είναι. Διαρκώς δημιουργείται και το δημιουργούν άνθρωποι όπως εμείς, όταν μεταναστεύουν από τον άχρηστο κόσμο του κομφορμισμού στο ζωντανό κόσμο της συμμετοχής και της δράσης.

ΑΕΚ˙ πυρ! Περήφανων˙ πυρ! Ενωσιτών˙ πυρ!

Τρεις λέξεις νεκρές, γιατί τις σκοτώσαμε, Ενωσίτες;

(Βεβαίως ο Γιώργος Σεφέρης απευθύθηκε το 1968 μ’ αυτό το στίχο στους δικτάτορες, διαμαρτυρόμενος έντονα γιατί σκότωσαν τις τρεις σπουδαίες λέξεις «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». Ελπίζω να μου συγχωρήσει τη παραποίηση ο αθάνατος Νομπελίστας ποιητής μας, πολύ περισσότερο αφού ήταν και Πρόσφυγας.)

Διαπράξαμε το καταραμένο λάθος της μη δράσης. Το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό αλλά σύμμετρο ακόμη, ελπίζω. Αυτό το μέγα λάθος μας είναι τόσο πολύπλοκο που μόνον ποιητική αδεία μπορεί να εκφραστεί:

«πήρε ο αγέρας τα μυαλά απ’ το κεφάλι μας

κι ο ύπνος τον αντάρτη από τα όνειρά μας»

Άραγε, εμείς οι 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες φυσικοί θεματοφύλακες της ανάδελφης Ιδέας ΑΕΚ, μπορούμε να επαναστατήσουμε; Να επαναστατήσουμε κατά του κακού εαυτού μας, του μοναδικού υπόλογου για τη συντριβή της ΑΕΚ;

Η απάντηση είναι θετική. Ημέρα Επανάστασης η Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012. Χώρος το αχανές ΟΑΚΑ. Πρόθεση και στόχος μας να το γεμίσουμε!

«Βυζαντινή Αρχόντισσα, Ενωσίτισσα Κυρά, αγαπημένα μου Ενωσιτάκια, Άρχοντα Αρχηγέ αυτής της ωραίας Οικογένειας που τιμά την ΑΕΚ μας. Το ραντεβού της δικής μας Επανάστασης είναι εκεί στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. Οι δικαιολογίες και οι μικροπρέπειες τελείωσαν. Ελάτε να γράψετε το όνομα της δικής σας οικογένειας στο «ΘΕΜΕΛΙΟ 21», στο θεμέλιο των αρχών του δικού μας αιώνα, δίπλα στο κορυφαίο «ΘΕΜΕΛΙΟ 20» των αρχών του 20ου αιώνα που έκτισαν οι σεπτοί Ιδρυτές μας το 1924.

Σας προτείνω μια γνήσια και ανώδυνη επανάσταση που αν την επιχειρήσουμε όλα θα αλλάξουν στην ΑΕΚ μας. Γιατί αυτό θα σημαίνει πως έχουμε αλλάξει εμείς.

Μιχάλης Τροχανάς

Υ.Γ.1: Οι υποψήφιοι επενδυτές στην ΠΑΕ, ο Ενωσίτης Δημήτρης Βιντιάδης και ο Άγγλος τεχνοκράτης Κιθ Χάρις θα είναι εκεί τη Κυριακή. Παράλληλα ελέγχουν την ΠΑΕ με πρόθεση να επενδύσουν. Θα βρουν δυσάρεστους αριθμούς μόνον, ένα ιδιαίτερα αδύναμο ρόστερ παικτών κι ένα ερείπιο στη θέση του γκρεμισμένου Ναού στη Ν. Φιλαδέλφεια. Καταλαβαίνει ο καθένας την απογοήτευσή τους…

Όμως, όλα αυτά που θα βρουν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας αν ζήσουν τον παλμό ενός γεμάτου ΟΑΚΑ και αγγίξουν τη δυναμική της ψυχής στην ΑΕΚ. Δεν σας μιλάω με υποβολέα τη φαντασία μου. Η ENIC του 1997 ήταν πολύ ισχυρότερη ως υποψήφιος επενδυτής στη ΠΑΕ ΑΕΚ και διέθετε τεράστιας ικανότητας διαπραγματευτές, διεθνούς εμπειρίας. Όμως, η εκπόνηση μιας ειδικής Μελέτης με την οποία παρουσίαζα την αληθινή δύναμη της ΑΕΚ, τις τεράστιες δυνατότητες ενός σύγχρονου Δικτύου 600.000 Ενωσίτικων Οικογενειών δηλαδή, υποχρέωσαν την ENIC να δεχτεί το deal. Πολύ περισσότερο διότι γνώριζε (μαζί με τον κύριο Oldfield της ΝΕΤΜΕΝΤ) ότι η δομή της Μελέτης του Δικτύου ΑΕΚ ήταν μια πρόκληση επενδύσεων την οποία είχαν ήδη δεχτεί δύο ακόμη σπουδαίοι επιχειρηματικοί φορείς και είχαν αυτοπροταθεί στην ΑΕΚ.

Υ.Γ.2: Ενωσίτες, με τη παρουσία σας στο ΟΑΚΑ να βεβαιώσετε ότι εμείς θα γράψουμε το όνομά μας πάνω στο «ΘΕΜΕΛΙΟ 21», όπως οι Ιδρυτές έγραψαν ανεξίτηλα τα δικά τους ονόματα στο «ΘΕΜΕΛΙΟ 20» που εκείνοι έκτισαν. Και το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» θα είναι για τους υποψήφιους επενδυτές μας στην ΠΑΕ μια ρεαλιστική ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ της ΑΕΚ, από τα σπλάχνα της ίδιας της ΑΕΚ, έτοιμη να φωνάξει ένα θερμό «παρόν» σε κάθε περίπτωση που οι επενδυτές μας στην ΠΑΕ αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Ένα χέρι θα τους προσφερθεί για να τους στηρίξει ρεαλιστικά. Δεν θα έχουν παρά να πιάσουν το απλωμένο χέρι βοήθειας και το πρόβλημα θα εξαφανίζεται.

Το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» ετοιμάζεται ταχύτατα, προσανατολισμένο τώρα με προτεραιότητα σ’ αυτόν τον επίκαιρο στόχο του, συμπαράστασης στους επενδυτές της ΠΑΕ.

Υ.Γ.3: Δημήτρη Μελισσανίδη και Πόλυ Χατζηιωάννου ελάτε μαζί μας. Θα σας αναδείξουμε σε θεμέλια του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21», χωρίς να «ματώσει» κανείς αυτή τη φορά. Θα αποτελέσετε λαμπρά ψυχόνια αναφοράς της νέας ομαδικής συνείδησης που οφείλουμε να δημιουργήσουμε στην ΑΕΚ. Δεν μπορείτε πια ούτε εσείς ούτε η ΑΕΚ να ζούμε με το φόβο του Βαγγέλη Μαρινάκη όσο ικανός και ισχυρός αν είναι. Καμιά λιποταξία και λιποψυχία δεν είναι ανεκτή στην ΑΕΚ πλέον. Νίκο Νοτιά και Πέτρο Παππά είστε οι ουσιαστικοί σημερινοί μέτοχοι της ΠΑΕ, μπείτε στο consorcium «Βιντιάδη-Χάρις». Μας χρωστάτε αλλά και σας χρωστάμε, άρα θα τα βρούμε αγαπητοί μου Ενωσίτες Νίκο και Πέτρο.

Το πρώτο χρέος στην ΑΕΚ σήμερα είναι να υποδεχθούμε, και όλοι μαζί να σφίξουμε το χέρι των υποψήφιων επενδυτών, χωρίς ούτε μια απουσία. Κανείς δεν μπορεί να παραμείνει απ’ έξω στο διαρκή ρόλο Κιγκινάτου για την ΑΕΚ. Πρέπει πρώτοι εμείς να επιδείξουμε στάση ενιαίας εντιμότητας απέναντι στους υποψήφιους επενδυτές οι οποίοι μας τιμούν με το ενδιαφέρον τους, έτσι ώστε να εδραιώσουμε και τη δική μας απαίτηση να φερθούν το ίδιο έντιμα στην ΑΕΚ μας και εκείνοι. Δικαίωμά μας ήταν τα λάθη όλων μας, όμως αυτή τη δραματική στιγμή για την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως κανένας Ενωσίτης δεν έχει πια την πολυτέλεια λάθους, δυστυχώς.

«Άρατε πύλας» Ενωσίτες.

Όλοι οι Ενωσίτες, πρώην και διάδοχοι αρχηγοί της ΑΕΚ. Όμως, πρέπει πολύ να προσέξετε να μη γίνει λάθος. Να μην υπάρξει παράλειψη, απουσία δηλαδή. Γι’ αυτό σας θυμίζω ότι το κλειδί του Παραδείσου ήταν ανέκαθεν -και είναι- το ίδιο που ανοίγει και τις πύλες της Κόλασης. Και λυπούμαι που πρέπει να σας πω ότι κάθε απουσία την Κυριακή δεν θα είναι παρά μια ακόμη δική σας σπρωξιά της ΑΕΚ μας προς τη Κόλαση, στα σύνορα της οποίας βρίσκεται ήδη. Δεν θα έχετε άλλη ευκαιρία επίδειξης δύναμης και τόσο σημαντικής συνεισφοράς στην ΑΕΚ μας.

Ενωσίτες δημοσιογράφοι, ξεχάστε τα δημοσιογραφικά τσαλίμια και καταργήστε την ξύλινη γλώσσα. Μπείτε στο νου, τη καρδιά και τα αυτιά όλων των Ενωσιτών. Είναι ανάγκη να γίνετε σειρήνες της ΑΕΚ. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω απ’ τη καλή. Όταν θέλετε, μπορείτε περισσότερο και καλύτερα απ’ τον καθένα μας. Στο κάτω κάτω της γραφής οφείλετε να κάνετε κι εσείς κάτι. Κάτι πιο σημαντικό από όλους μας γιατί εσείς είστε Επαγγελματίες. Στείλτε το μήνυμα, λοιπόν, εκεί που πρέπει, όπως πρέπει, και να είστε βέβαιοι ότι όλα θα αλλάξουν στη μεγάλη κοινή μας αγάπη, την ΑΕΚ.

Εσείς οι 60.000 Ενωσίτες που θα δώσετε το παρόν στο ΟΑΚΑ θα κρατάτε το κλειδί για να ανοίξουν οι πύλες του λαμπρού μέλλοντος στην ΑΕΚ.

Εγώ με τα 77 χρόνια και τη λαβωμένη υγεία μου σας περιμένω με αγωνία για να αισθανθώ μια φορά ακόμη τη περηφάνια που μου δίνει η μεγάλη τιμή να ανήκω στην ΑΕΚ.

Μ.Τ.

Κοινοποίηση: Στην ΟΡΧΗΣΤΡΑ της Original 21.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ