ΑΕΚ

Τρίστασον: "Οι λόγοι που επέλεξα την ΑΕΚ"

24MEDIA / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΡΙΣΤΑΣΟΝ - ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
24MEDIA / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΡΙΣΤΑΣΟΝ - ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρνορ Τρίστασον εξηγεί την επιλογή του να έρθει στην ΑΕΚ και "απαντά" στον αθλητικό διευθυντή της Ραπίντ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ισλανδός δεν αντέχει στην πίεση. Το μπάσκετ, ο Γκρέταρσον, ο Φινμπόγκασον και ο Γκούντγιονσεν.

Έτσι όπως εξελίχθηκε η υπόθεση της μεταγραφής του Άρνορ Τρίστασον, δεν επρόκειτο να είχε ολοκληρωθεί, αν ο ίδιος ο παίκτης δεν είχε βάλει το… χεράκι του. Ο Ισλανδός εξτρέμ πίεσε όσο μπορούσε, για να μπορέσει να πείσει την Ραπίντ να δεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ για τον δανεισμό του. Και στην πρώτη του συνέντευξη, εξηγεί τους λόγους που επέλεξε την Ένωση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Ενώ δίνει και την δική του απάντηση, σ’ όσα δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Ραπίντ, περί της αδυναμίας του Τρίστασον, να αντέξει την πίεση. Επίσης αποκάλυψε και το άθλημα στο οποίο ήταν… διεθνής, όταν ήταν μικρός.

- Πες μας για τη μεταγραφή σου στην ΑΕΚ. Για την απόφαση που πήρες και πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για σένα;

"Πριν από μία εβδομάδα έμαθα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, μου μίλησε γι’ αυτό ο ατζέντης μου και αμέσως ρώτησα για να μάθω πληροφορίες. Μίλησα με συμπατριώτες μου που έχουν παίξει στην Ελλάδα όπως τον Γκρέταρσον και τον Φιμπόγκασον και πήρα την απόφαση μου. Οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησα μου είπαν τα καλύτερα λόγια για την πόλη και την ομάδα και έτσι ήταν εύκολο να πάρω την απόφαση μου".

- Ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για σένα η προοπτική της συμμετοχής σου μέσω της ΑΕΚ στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League;

"Όταν άκουσα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ φρόντισα να μάθω γι’ αυτήν και είδα ότι έχει περάσει στα προκριματικά του Champions League και αυτό ήταν οπωσδήποτε για μένα ένα ακόμα επιπλέον κίνητρο".

- Πριν έρθεις στην ΑΕΚ γνώριζες κάτι για την ομάδα, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα;

"Πριν από την πρόταση ήξερα τις μεγάλες ελληνικές ομάδες όχι τόσο το πρωτάθλημα όσο την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, αλλά όταν έμαθα και για τον ενδιαφέρον της ΑΕΚ ασχολήθηκα να μάθω ποια είναι και ποια είναι η ιστορία της".

- Μπορείς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου στον κόσμο της ΑΕΚ; Σε ποια θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι;

"Είμαι ένας παίκτης που παίζει στα πλάγια, είμαι δεξιοπόδαρος και μου αρέσει να φέρνω τη μπάλα στο χώρο και να κινούμαι στη μεγάλη περιοχή".

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Μίλησες με τον Εϊντουρ Γκούντγιονσεν πριν έρθεις;

"Δεν έχω μιλήσει ακόμα, γνωρίζω ότι έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ και σκοπεύω να μιλήσω μαζί του αργότερα".

- Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει πολλά χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για σένα; Να συνδυάσεις δηλαδή την πρώτη σου χρονιά στην ομάδα με τον τίτλο;

"Όπου έχω παίξει ποδόσφαιρο έχω κάνει πρωταθλητισμό το ίδιο και εδώ, εξάλλου κάθε παίκτης που παίζει στην ΑΕΚ έχει υψηλούς στόχους".

Η γνώμη του τεχνικού διευθυντή της παλιάς μου ομάδας είναι δική του και όχι δική μου

- Ο αθλητικός διευθυντής της Ραπίντ Βιέννης τόνισε ότι είσαι καλός παίκτης, αλλά δεν αντέχεις στην πίεση. Τι έχεις να πεις;

"Η γνώμη του τεχνικού διευθυντή της παλιάς μου ομάδας είναι δική του και όχι δική μου".

- Πέρυσι αγωνίστηκες σε 33 αγώνες με τη Ραπίντ Βιέννης. Για ποιο λόγο έφυγες από την αυστριακή ομάδα;

"Οι λόγοι για τους οποίους αποχώρησα από την Ραπίντ Βιέννης είναι ποδοσφαιρικοί αλλά και προσωπικοί. Τα έβαλα όλα στη ζυγαριά και αποφάσισα ότι πρέπει να αναζητήσω ένα καινούριο μέλλον".

Μέχρι τα δεκατέσσερα μου έπαιζα μπάσκετ στην Ισλανδία και μάλιστα είχα συμπεριληφθεί και στην Εθνική ομάδα Κ15

- Πρώτη μέρα στη νέα σου ομάδα και προπονήθηκες στο ...μπάσκετ. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου απ' αυτή την πρώτη προπόνηση;

"Η πρώτη μου προπόνηση περιείχε και μπάσκετ, ένα άθλημα το οποίο έχω σχέση. Μέχρι τα δεκατέσσερα μου έπαιζα μπάσκετ στην Ισλανδία και μάλιστα είχα συμπεριληφθεί και στην Εθνική ομάδα Κ15".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ