ΑΕΚ

Το τέλος και η αρχή της ΑΕΚ

Το τέλος και η αρχή της ΑΕΚ

Διαβάστε στο Sport24.gr για την εβδομάδα που θα κρίνει αν η Ένωση θα συνεχίσει να έχει ζωή με τη σημερινή μορφή της ή αν θα κληθεί να εκκινήσει από το μηδέν. Όλα εξαρτώνται από την εμπλοκή του Δημήτρη Βιντιάδη, δίχως αυτή, η ΑΕΚ θα σβήσει.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο μηδέν. Οικονομικά αποθέματα δεν υφίστανται, η υπομονή έχει στερέψει, τα οφειλόμενα ολοένα και αυξάνονται. Για να έχει και επόμενη ημέρα, η ΑΕΚ θα χρειαστεί άμεσα μία βαθιά ένεση ρευστότητας. Θα αποδειχθεί άραγε ότι ο «γιατρός» που χρόνια τώρα ψάχνει είναι ο Δημήτρης Βιντιάδης;

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες συντείνουν στο ότι ο νεαρός επιχειρηματίας _ αφού ο όρος εφοπλιστής όπως σωστά επισημαίνουν αναγνώστες του Sport24.gr δεν επιβεβαιώνεται από το επαγγελματικό προφίλ του _ θα είναι ο άνθρωπος που σε συνεργασία με τον Κιθ Χάρις θα επιχειρήσουν να βγάλουν την ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Δεν γίνεται και διαφορετικά…

Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι εντός κι εκτός Σπάτων που έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν προχωρούν σε νομικές διαδικασίες προκειμένου να απαιτήσουν αυτά που τους οφείλονται. Τηρούν αυτή την στάση αναμονής επειδή θέλουν να δώσουν στην ΑΕΚ την τελευταία ευκαιρία της. Διότι ελπίζουν ότι η εμπλοκή του Βιντιάδη θα αλλάξει την κατάσταση, έστω και μέσω νέων διακανονισμών.

Η χρηματοδότηση

Είναι κάτι για το οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα. Από ποιους και με ποιον τρόπο θα γίνει. Θα το μάθουμε και αυτό σύντομα, άλλωστε η πρόθεση του Βιντιάδη και των συνεργατών του (λέγεται ότι ο Κιθ Χάρις έχει εξασφαλίσει τη συνδρομή δύο εύρωστων οικονομικά παραγόντων) είναι να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Ένωσης.

Ωστόσο η ανάγκη για πληρωμές ολοένα και μεγαλώνει. Στην ΠΑΕ περιμένουν έστω μία ταμειακή διευκόλυνση, κάνοντας διαχείριση των χρημάτων όπως ο ίδιος ο Βιντιάδης θα ορίσει. Δεν βλέπουν όμως τέτοια πρόθεση και αυτό τους κάνει να ανησυχούν. Οι υπάλληλοι είναι εδώ και μήνες απλήρωτοι, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ζουν στα όρια της ανέχειας και για τους οποίους αυτές τις ώρες γίνονται προσπάθειες μήπως εξοικονομηθούν μερικά ευρώ για να μπορέσουν να κινηθούν.

Η ΑΕΚ δεν είχε βιώσει ποτέ στο παρελθόν τόσο οριακές καταστάσεις. Και δεν θα έχει άλλη ζωή μέσα της αν (ω μη γένοιτο) ο Βιντιάδης κάνει πίσω. Η διάλυσή της θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Ποτέ στο παρελθόν η σιωπή…

… δεν έκανε τόσο θόρυβο! Στο βάθος ακούγεται ξεκάθαρα η ΑΕΚ να φωνάζει ότι πλησιάζει στο τέλος. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Και ο κόσμος ελπίζει ότι η διαφαινόμενη έλευση του Βιντιάδη θα φέρει και καθαρές κουβέντες. Ένα αληθές και ξεκάθαρο πλάνο, να ξέρουμε όλοι από πού ξεκινάμε και πως βαδίζουμε. Αλλά κυρίως σε τι αποσκοπούμε, που θέλουμε αυτή η ιστορία να μας οδηγήσει.

Είναι ώρες κρίσιμες και ιστορικές. Η ΑΕΚ δεν είχε τελευταία ιδιαίτερη τύχη με τους επενδυτές. Και ευκαιρίες όπως εκείνη του 2004, με τόσους πολλούς ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες στο πλευρό της δύσκολα εμφανίζονται δεύτερη φορά, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες περιόδους για την οικονομία της χώρας. Η ελπίδα ακούει στο όνομα Βιντιάδης. Διαφορετικά αντίο ζωή…

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ