ΑΕΚ

Το προφίλ του Χοσέ Κάρλος

Το προφίλ του Χοσέ Κάρλος

Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ του Χοσέ Κάρλος. Μιλάνε για τον νέο παίκτη της ΑΕΚ οι Μαρτίνεθ και Γκαλεότε, προπονητές του σε Καρταχένα και Σεβίγια Β και ο συμπαίκτης του, Αλφάρο. Διαβάστε τη γνώμη του Κάρλος Πέρεθ, αρχισυντάκτη της "Estadio Deportivo" (pics & videos)

Ο Χοσέ Κάρλος είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και το Sport24.gr σας παρουσιάζει το αγωνιστικό προφίλ του με στατιστικά, φωτογραφίες και βίντεο από την καριέρα του.

Διαβάστε την ανάλυση των Γκαλεότε και Μαρτίνεθ, προπονητών του Κάλα σε Σεβίγια Ατλέτικο και Καρταχένα, καθώς και την άποψη των Αλεχάνδρο Αλφάρο, παίκτη της Σεβίγια και Κάρλος Πέρεθ, δημοσιογράφου της «Estadio Deportivo».

Η ΑΕΚ προχώρησε στην απόκτηση του Χοσέ Κάρλος από τη Σεβίγια, στην προσπάθειά της να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης. Ο Ισπανός από την Ουέλβα αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος τον γνωρίζει πολύ καλά από την εποχή που ήταν προπονητής στη Σεβίγια Ατλέτικο και την πρώτη ομάδα της Σεβίγια.

Το Sport24.gr παρουσιάζει το αγωνιστικό προφίλ του 24χρονου Χοσέ Κάρλος. Δείτε φωτογραφίες από την καριέρα του στο photostory και διαβάστε την πορεία του στο ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα. Όπως πάντα, θα ξεκινήσουμε με την άποψη των «ειδικών». Μιλούν στο Sport24.gr ο Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ, προπονητής του στην Καρταχένα (2011), ο Φερμίν Γκαλεότε, προπονητής του στη Σεβίγια Ατλέτικο (2008-10), ο Αλεχάνδρο Αλφάρο, παίκτης της Σεβίγια και ο Κάρλος Πέρεθ, αρχισυντάκτης της αθλητικής εφημερίδας «Estadio Deportivo».

Για το photostory πατήστε εδώ .

Ο Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ μιλάει στο Sport24.gr για τον Χοσέ Κάρλος

Ο Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ, εδώ και λίγες μέρες τεχνικός της Λεβάντε, ήταν ο προπονητής του Χοσέ Κάρλος τους τελευταίους 6 μήνες της περασμένης σεζόν στην Καρταχένα. Μιλήσαμε μαζί του και μας είπε την άποψή του για τον πρώην παίκτη του.

« Ο Χοσέ Κάρλος είναι μεγάλο ταλέντο. Στη μισή χρονιά που τον είχα μαζί μου στην Καρταχένα, έδειξε στοιχεία των ικανοτήτων του μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι μπορούσε να προσφέρει πολύ περισσότερα, αλλά επηρεάστηκε ψυχολογικά από τον δανεισμό του. Είναι αλήθεια ότι σε κανέναν δεν αρέσει να φεύγει στη μέση της περιόδου από την Πριμέρα για να παίξει στη Σεγούντα. Τεχνικά είναι προικισμένος με πολλές αρετές, διαθέτει ένα φοβερό αριστερό, ταχύτητα, ευθύβολο και δυνατό μακρινό σουτ, καταπληκτικά στημένα.

Μπορεί να δημιουργήσει αν και ο ρόλος του είναι περισσότερο επιθετικός και εκτελεστικός παρά οργανωτικός. Κινείται σε όλο το πλάτος της θέσης του μεσοεπιθετικού και αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να μπερδέψει τους αμυντικούς και να φτιάξει κενούς χώρους για τους συμπαίκτες του. Η επιλογή του Χιμένεθ είναι πολύ σωστή και ελπίζω η ΑΕΚ να του δώσει την ευκαιρία της καταξίωσης».

Ο Φερμίν Γκαλεότε μιλάει στο Sport24.gr για τον Χοσέ Κάρλος

Ο Φερμίν Γκαλεότε υπήρξε ο πρώτος προπονητής του Χοσέ Κάρλος, αρχικά στη Sevilla C και κατόπιν στη Sevilla Atlético. Το Sport24.gr επικοινώνησε μαζί του και ζήτησε τη γνώμη του για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ.

Το προφίλ του Χοσέ Κάρλος

« Γνωρίζω τον Χοσέ Κάρλος από την πρώτη μέρα που έφτασε στη Σεβίλλη, το καλοκαίρι του 2006. Ήμουν τότε προπονητής στη Sevilla C και ο μικρός ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ανόδου από το πρώτο τοπικό στην Tercera División. Θυμάμαι ότι ήταν πολύ αδύνατος, σχεδόν καχεκτικός, αλλά πραγματικός διάβολος με τη μπάλα στα πόδια. Ταχύτατος και διεισδυτικός, δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, ενώ παράλληλα είχε ένα εκπληκτικό αριστερό στα στημένα. Ήταν η αποκάλυψη της χρονιάς και δυο χρόνια αργότερα που πλέον προπονούσα τη Sevilla Atlético, τον ξαναπήρα κοντά μου.

Παρακολουθώ την πορεία του και θέλω να πιστεύω ότι θα πετύχει στην ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ τον γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά και ξέρει πώς να τον χρησιμοποιήσει στο γήπεδο. Ο Χοσέ Κάρλος είναι ικανότατος, πεισματάρης και πάντοτε προσπαθεί για το καλύτερο. Οι φίλοι της ΑΕΚ θα δουν όμορφα πράγματα,, επαναλαμβάνω ότι το αριστερό του είναι μοναδικό, τόσο στα μακρινά σουτ, όσο και στα στημένα. Κινείται σε όλο το πλάτος του χώρου έξω από την μεγάλη περιοχή, μπαίνει σε αυτή, ξεμαρκάρει συμπαίκτες, έχει κάθετη πάσα, είναι πειθαρχημένος τακτικά και προικισμένος τεχνικά».

Ο Αλεχάνδρο Αλφάρο μιλάει στο Sport24.gr για τον Χοσέ Κάρλος

Το προφίλ του Χοσέ Κάρλος
Άσκηση σε προπόνηση της Σεβίγια με τον Αλφάρο (15-10-2010)

Χοσέ Κάρλος και Αλεχάνδρο Αλφάρο σε προπόνηση της Σεβίγια (2010)

Ο Αλεχάνδρο Αλφάρο υπήρξε συμπαίκτης του Χοσέ Κάρλος στη Sevilla Atletico και τη Sevilla FC. Ζητήσαμε την άποψή του για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ.

« Ο Χοσέ Κάρλος είναι πολύ καλός παίκτης. Η ποιότητά του είναι αναμφισβήτητη, όπως και η αντίληψη του παιχνιδιού μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να κατευθύνει τους επιθετικούς δημιουργώντας κενούς χώρους με τη διαρκή του κίνηση και τις σωστές πάσες. Στα στημένα είναι πραγματικός κίνδυνος θάνατος, ενώ διαθέτει πολύ δυνατό σουτ. Επίσης είναι χρησιμότατος στην ομάδα του, αφού εκτός από τον άξονα, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία και στα δύο άκρα, δεξιά και αριστερά».

Ο Κάρλος Πέρεθ μιλάει στο Sport24.gr για τον Χοσέ Κάρλος

Ο Κάρλος Πέρεθ είναι αρχισυντάκτης στην αθλητική εφημερίδα της Σεβίλλης, «Estadio Deportivo». Το Sport24.gr ζήτησε και τη δική του άποψη για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ.

« Το να είσαι ποδοσφαιριστής και να διαθέτεις ικανότητες, δε σου εξασφαλίζει πάντα ότι θα φτάσεις στην ελίτ. Υπάρχουν άλλου τύπου παράγοντες, όπως οι τραυματισμοί, η τύχη, η προσαρμοστικότητα ή η ιδιοσυγκρασία, που παίζουν το ρόλο τους στην επιτυχία ή την αποτυχία. Ο Χοσέ Κάρλος είναι από εκείνους τους παίκτες που διαθέτουν στα πόδια τους μια ξεχωριστή ποιότητα, πολύ μεγαλύτερη του μέσου όρου, που όμως – ακατανόητα – δεν τους αρκεί για να βρουν τον δρόμο προς την καταξίωση.

Με αυτό το φοβερό αριστερό, την αντίληψη του παιχνιδιού και τις οργανωτικές του ικανότητες, θα έπρεπε να έχει μια θέση στην πρώτη ομάδα της Σεβίγια, πράγμα που του στέρησαν πότε η έλλειψη συγκέντρωσης και πότε η τεμπελιά του. Ο Μανόλο Χιμένεθ πάντως, τον γνωρίζει καλά, είναι αυτός που είχε βρει το κουμπί του και μπορεί να το ξανακάνει στην Ελλάδα. Γιατί, όπως είπα και στην αρχή, η ποιότητα δεν λείπει από τον Χοσέ Κάρλος».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΧΟΣΕ ΚΑΡΛΟΣ

Ρίο Τίντο, Ρεκρεατίβο και Σεβίγια

Ο José Carlos Fernández Vázquez γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1987 στην κωμόπολη Minas de Ríotinto της επαρχίας της Ουέλβα στην νοτιοδυτική Ανδαλουσία. Από πολύ μικρός γράφτηκε στα φυτώρια της τοπικής ομάδας AD Ríotinto και γρήγορα ξεχώρισε για την ταχύτητα και τις επιθετικές του ικανότητες. Από τους Παίδες της Ρίο Τίντο μεταπήδησε στα 15 του στις ακαδημίες της Ρεκρεατίβο, συλλόγου της Ουέλβα. Εκεί έμεινε τέσσερα χρόνια, έφτασε μέχρι την ομάδα των Νέων (Juveniles) και το καλοκαίρι του 2006 έκανε το μεγάλο άλμα.

Το προφίλ του Χοσέ Κάρλος

Στην ομάδα Παίδων της Rio Tinto (2001)

Οι σκάουτ της Σεβίγια που τον παρακολουθούσαν καιρό, αποφάσισαν να τον φέρουν στην πρωτεύουσα για να τον δοκιμάσουν. Οι εισηγήσεις του τότε προπονητή της Sevilla C, Φερμίν Γκαλεότε, αλλά και του Μόντσι, ήταν θετικές και ο Χοσέ Κάρλος υπέγραψε το πρώτο του ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο. Από την πρώτη του κιόλας χρονιά εντυπωσίασε, βοηθώντας την ομάδα που αγωνιζόταν στην τοπική κατηγορία 1a Andaluza, να τερματίσει πρώτη και να κερδίσει την άνοδο στην Tercera División. Σε αυτή την παρθενική του σεζόν, ο Χοσέ Κάρλος έπαιξε 19 ματς και πέτυχε 7 γκολ.

Μέσα στην ίδια χρονιά, από την Tercera στην Primera!

Την επόμενη χρονιά, ο «canijo» (λιγνός), όπως ήταν το παρατσούκλι του, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις με τη Sevilla C, όμως ήταν η σεζόν 2008-09 αυτή της καταξίωσης. Ξεκίνησε με τη Sevilla C και προπονητή τον Ντιέγο Ροντρίγκεθ, παίζοντας 9 ματς και σκοράροντας 7 γκολ, όμως στη διάρκεια της σεζόν, ο Γκαλεότε, που στο μεταξύ είχε αναλάβει τη Sevilla Atlético, τον πήρε κοντά του και του έδωσε θέση βασικού στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» στη Segunda División, ο Χοσέ Κάρλος είχε 26 συμμετοχές και 3 γκολ με συμπαίκτες, ανάμεσα σε άλλους, τους Περότι, Αρμεντέρος, Χουάν Κάλα και Μπερνάρδο.

Το προφίλ του Χοσέ Κάρλος

Στο προπονητικό κέντρο της Σεβίγια με τον Χουάν Κάλα (15-8-2010)

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2009, στην 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Πριμέρα Ντιβισιόν, ο Μανόλο Χιμένεθ τον πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Καπέλ στο 82’ της συνάντησης ανάμεσα στην Εσπανιόλ και τη Σεβίγια και έτσι ο Χοσέ Κάρλος πήρε την πρώτη του γεύση και από την μεγάλη κατηγορία. Στο υπόλοιπο της σεζόν, ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ πήρε αρκετές φορές τον Χοσέ Κάρλος στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και τον έβαλε σε 2 ακόμα παιχνίδια, πάντα ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Το καλοκαίρι του 2009 όλα έδειχναν ότι έφτανε η ώρα της μονιμοποίησης στη Σεβίγια, αφού ο Χοσέ Κάρλος έκανε την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα.

Τα πρώτα προβλήματα

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε τη σεζόν 2009-10 χωρίς τον Χοσέ Κάρλος, τον οποίο έπαιρνε περιστασιακά μαζί του σε προπονήσεις και αγώνες της πρώτης ομάδας. Ο υποβιβασμός της Sevilla Atlético την προηγούμενη χρονιά στη Segunda B, ανάγκασε τους υπεύθυνους της δεύτερης ομάδας να χρησιμοποιήσουν σε αρκετά παιχνίδια τον Χοσέ Κάρλος, ο οποίος όμως δυσκολευόταν να διαχειριστεί – κυρίως ψυχολογικά – το συνεχόμενο «ασανσέρ» ανάμεσα στις δυο κατηγορίες και το πήγαινε – έλα από τη Sevilla Atlético στη Sevilla FC και αντίστροφα.

Το προφίλ του Χοσέ Κάρλος

Από αγώνα της Σεβίγια με την Παρί Σεν Ζερμαίν (Europa League, 16-9-2010)

Έλλειψη συγκέντρωσης, ραθυμία στις προπονήσεις και κάποιες γκρίνιες όταν έπρεπε να επιστρέψει στη δεύτερη ομάδα, έφεραν τα πρώτα προβλήματα. Ο Χιμένεθ συνέχισε να τον πιστεύει και να του δίνει ευκαιρίες, το ίδιο και ο Άλβαρεθ που διαδέχτηκε τον Μάρτιο του 2010 τον προπονητή της ΑΕΚ στον πάγκο της Σεβίγια. Ο Χοσέ Κάρλος συνέχιζε να δείχνει στοιχεία της ποιότητάς του, όπως το πολύ όμορφο γκολ – πρώτο του στην Πριμέρα – με απευθείας εκτέλεση φάουλ επί της Τενερίφε, όμως δεν παρουσίαζε ούτε την απαιτούμενη σταθερότητα ούτε την αναμενόμενη βελτίωση.

Τελευταία ευκαιρία, Καρταχένα και... adiós!

Το καλοκαίρι του 2010 ο Χοσέ Κάρλος έκανε και πάλι την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Οι ευκαιρίες που του δόθηκαν αρχικά από τον Άλβαρεθ και στη συνέχεια από τον Μανθάνο, ήταν ελάχιστες. Αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν μόλις σε 6 ματς με 173 συνολικά λεπτά συμμετοχής (συν 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια). Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, Μόντσι και Μανθάνο αποφάσισαν να τον δώσουν δανεικό για 6 μήνες στην Καρταχένα, όπου ήδη αγωνιζόταν – επίσης ως δανεικός – ο Χουάν Κάλα. Ούτε εκεί μπόρεσε να προσφέρει αυτά που περίμενε η νέα του ομάδα. Στην Καρταχένα, ο Χοσέ Κάρλος είχε 12 συμμετοχές χωρίς γκολ και ασίστ.

Το προφίλ του Χοσέ Κάρλος

Στην επίσημη παρουσίαση του Χοσέ Κάρλος από την Καρταχένα (2-2-2011)

Μόλις ολοκληρώθηκε ο δανεισμός, επέστρεψε στη Σεβίγια, όπου πριν λίγες μέρες ο Μόντσι του ανακοίνωσε ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μαρθελίνο και πως θα πρέπει να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Αρχικά η Σεβίγια δεν ήθελε να τον πουλήσει, όμως τελικά αποφάσισε να τον παραχωρήσει στην ΑΕΚ, κρατώντας για λογαριασμό της απλά ένα ποσοστό μεταπώλησης (15%). Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ο πρώτος ισπανικός κύκλος ενός ταλέντου που δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα τουλάχιστον, να διαχειριστεί την ποιότητά του και να μπορέσει να καθιερωθεί είτε στη Σεβίγια είτε σε κάποια άλλη ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ο ΧΟΣΕ ΚΑΡΛΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Το προφίλ του Χοσέ Κάρλος
Φανατικός φίλος του play station! (4-9-2009)

- Ο Χοσέ Κάρλος έχει ύψος 1.77 και βάρος 68 κιλά. Αγωνίζεται στη θέση του μεσοεπιθετικού, το καλό του πόδι είναι το αριστερό, αλλά μπορεί να παίξει και με το δεξί.

- Έχει αγωνιστεί σε 4 ομάδες μέχρι σήμερα: Sevilla C (2006-08), Sevilla Atletico (2008-10), Sevilla FC (2008-11) και FC Cartagena (2011).

- Έχει αγωνιστεί σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες της Ισπανίας: την τοπική 1a Andaluza (2006-07), την Tercera División (2007-08), την Segunda División (2008-09 & 2011), την Segunda B (2009-10) και την Primera División (2008-11).

- Έχει 18 συμμετοχές στην Primera (1 γκολ), 38 στην Segunda (3 γκολ) και 17 στην Segunda B (1 γκολ). Συνολικά δηλαδή έχει παίξει σε 73 ματς ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

- Έχει 3 συμμετοχές στο ισπανικό Κύπελλο (4 γκολ) και 4 συμμετοχές στην Ευρώπη (1 στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ και 3 στο Europa League).

- Έχει 431 συνολικά λεπτά συμμετοχής στα 18 ματς που έχει παίξει στην Primera División και 2.486 λεπτά συμμετοχής στα 38 ματς που έχει παίξει στη Segunda División.

- Στα 56 παιχνίδια που έχει παίξει σε Primera και Segunda División, ο Χοσέ Κάρλος έχει δεχτεί 5 κίτρινες κάρτες.

- Στην μέχρι τώρα καριέρα του έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Ισπανίας (Sevilla FC, 2010) και ένα πρωτάθλημα στην τοπική κατηγορία της 1a Andaluza (2006-07).

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Χοσέ Κάρλος

Βίντεο: Top 5 γκολ του Χοσέ Κάρλος

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ