ΑΕΚ

Το μεγάλο ματς του Κωστένογλου

Το μεγάλο ματς του Κωστένογλου
INTIME SPORTS

Επέστρεψε σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, άλλαξε τα δεδομένα και οδήγησε την ομάδα σε σερί νικών, ωστόσο το μεγάλο ματς για τον τεχνικό της ΑΕΚ είναι αυτό της Κυριακής απέναντι στην ομάδα του προπονητή που του πήρε τη θέση το 2008.

Ο ίδιος συνηθίζει να επισημαίνει ότι απωθημένα δεν έχει, κακίες δεν κρατάει και πάντοτε απαντάει σε σχετικές ερωτήσεις με το συνηθισμένο για εκείνον " ο Θεός τους βλέπει όλους και κρίνει". Ωστόσο πέρα από τη θρησκοληπτική αντιμετώπιση των καταστάσεων που τον περιβάλουν (και ενίοτε τον χαρακτηρίζουν), ο Νίκος Κωστένογλου δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος που, όπως όλοι, θέλει να δικαιώνεται για τη δουλειά του.


Το καλοκαίρι του 2008, η τότε διοίκηση της ΠΑΕ με επικεφαλής τον κ. Ντέμη Νικολαίδη, επέλεξε έναν προπονητή πιο έτοιμο. Ο Γιώργος Δώνης ήταν εκείνος που πήρε επί της ουσίας το χρίσμα της διαδοχής του Λορένσο Σέρα Φερερ, καθώς ο Κωστένογλου στους περίπου πέντε μήνες που ήταν πρώτος προπονητής, αντιμετωπιζόταν μονίμως ως μία μεταβατική λύση.

Δεν κατάφερε να νικήσει την «προσωρινότητά του» στον κιτρινόμαυρο πάγκο ούτε με την κατάκτηση του άτυπου τίτλου της «πρωταθλήτριας των γηπέδων». Ίσως να του βγήκε και σε καλό όλο αυτό, καθώς επέστρεψε πολύ πιο αποφασιστικός, μαχητικός, οργανωτικός και (προπονητικά) κατασταλαγμένος από ποτέ.

Η μάχη των πάγκων

Τα έφερε έτσι η ζωή που ως ο προπονητής της ΑΕΚ ξανά, προετοιμάζει την ομάδα του για τον πιο σημαντικό εφετινό αγώνα της (μέχρι τον επόμενο, εφόσον νικήσει) κόντρα σε έναν τεχνικό που δεν κατάφερε να "πιάσει" στην Ένωση, έκτοτε όμως πιστοποιεί κάθε σεζόν ότι είναι κι εκείνος ικανός και ευφυής.

Απέναντι στον Ατρόμητο του Γιώργου Δώνη, οι Κιτρινόμαυροι παίζουν ένα πολύ σημαντικό χαρτί για τη διατήρηση των κεκτημένων. Κι αν αυτά δεν απεικονίζονται απόλυτα με την προσωρινή πρωτιά στη βαθμολογία λόγω του ότι έχουν δώσει περισσότερα ματς συγκριτικά με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σίγουρα θα θεωρούνται ως τέτοια αν η ομάδα παραμείνει ανταγωνιστική και διεκδικήτρια. Και αυτό, κακά τα ψέματα, δύσκολα θα εξακολουθήσει να ισχύει αν δεν φύγει νικήτρια από το Περιστέρι.

Η υπομονή που δεν ανταμείβεται

Ένα νικηφόρο αποτέλεσμα θα διατηρήσει τους ποδοσφαιριστές συγκεντρωμένους και το ηθικό της παρέας που προσπαθεί υπό αντίξοες συνθήκες να κάνει την υπέρβασή της, υψηλό και ακμαίο. Δυστυχώς δεν περίσσεψε ούτε ευρώ από τις εισπράξεις για να πληρωθούν και ακόμα αναμένεται το περίφημο έμβασμα του Νοτιά για να διαπιστώσουμε και αν τα χρήματα που θα στείλει τελικά ο μεγαλομέτοχος θα αποδειχθούν αρκετά για να κρατήσουν παίκτες και υπαλλήλους ζεστούς. Η υπομονή τους εξαντλείται...

Η συσπειρωτική δράση του Κωστένογλου και η ψυχραιμία των παλαιότερων που διατηρούν τα αποδυτήρια ενωμένα, δεν θα είναι αρκετά αν δεν υπάρξει η κατάλληλη ιδιοκτησιακή βοήθεια. Καθώς οι ημέρες κυλούν εν μέσω συζητήσεων, οι εξελίξεις στο θέμα της ενδεχόμενης πώλησης της εταιρείας δίνουν μία νότα αισιοδοξίας, όμως οι καρδιές παραμένουν απογοητευμένες και οι τσέπες άδειες.

Στην ΑΕΚ δεν περισσεύουν πλέον ούτε οι "ασπιρίνες", ο χρόνος δεν κερδίζεται, μόνο χάνεται. Οι νίκες δίνουν αναπνοή, αν δεν είχε προκύψει αυτό το ιδανικό σερί, ίσως η ομάδα να είχε διαλυθεί. Πάνω σε αυτές πατούν οι φίλοι της ομάδας και ονειρεύονται, οτιδήποτε άλλο δεν θέλουν καν να το σκέφτονται.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ