ΑΕΚ

Το «πουλέν» του Πελεγκρίνι και του… Πογέτ

Το «πουλέν» του Πελεγκρίνι και του… Πογέτ

Πολύ κοντά στον δανεισμό του Σουκουλίνι βρίσκεται η ΑΕΚ και το Sport24 σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Αργεντινό μέσο.

Τις τελευταίες 48 ώρες όλη η ΑΕΚ, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον Γκουστάβο Πογέτ, είχε πέσει με «μούτρα» στην προσπάθεια να κλείσει την συμφωνία για τον δανεισμό του Μπρούνο Σουκουλίνι από την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο νεαρός άσος αναμένεται την Κυριακή στην Αθήνα ώστε η υπόθεση να έχει αίσιο τέλος για την Ένωση. Μάλιστα θα είναι ακόμα πιο… αίσιο, αν καταφέρουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ να πετύχουν να βάλουν στην συμφωνία οψιόν ανανέωσης του δανεισμού και για την επόμενη σεζόν.

Διότι ο όρος ενδεχόμενης οψιόν αγοράς του παίκτη, έχει τεθεί εκτός κουβέντας από την Σίτι. Ποιος όμως είναι αυτός ο 22χρονος Αργεντινός μέσος, που ο Πελεγκρίνι ήθελε να του βρει ομάδα χωρίς όμως να τον χάσει και που ο Πογέτ «καίγεται» εδώ και τρία χρόνια να τον έχει στην ομάδα του. Το Sport24.grέχει τις απαντήσεις.

Τον «άρπαξε» ο Μπεγκιριστάιν

Το καλοκαίρι του 2014 το όνομα του μικρού αδελφού του Φράνκο Σουκουλίνι, ήταν από τα πιο καυτά στην μεταγραφική αγορά. Τα δημοσίευμα της εποχής ανέφεραν πως και η Μπαρτσελόνα και η Γιουναϊτεντ και η Ντόρτμουντ, είχαν κάνει κρούση στην Ρασίνγκ για τον 20χρονο Αργεντινό. Όσο όμως οι άλλοι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης το… κουβέντιαζαν, ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν είχε ήδη ταξιδέψει στην Αργεντινή, είχε κλείσει την μεταγραφή και έβαζε τον παίκτη στο αεροπλάνο για την Αγγλία.

Ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της Σίτι βεβαίως, ενεργούσε για λογαριασμό του Μανουέλ Πελεγκρίνι, που πίστευε πολύ στον Μπρούνο Σουκουλίνι. « Είναι μαχητικός και γρήγορος» έλεγε τότε ο Χιλιάνος. Ο Σουκουλίνικαι έπαιξε και σκόραρε σε καλοκαιρινό φιλικό με την Κάνσας Σίτι. Ενώ το ντεμπούτο του με την φανέλα της Σίτι σε επίσημο ματς, έγινε στο Γουέμπλεϊ και στον τελικό του σούπερ καπ (Κομιούνιτι Σιλντ κατά του Άγγλους) με αντίπαλο την Άρσεναλ. Ήταν το πρώτο αλλά και το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Σουκουλίνι με τους «Πολίτες».

Ο Πελεγκρίνι είχε αποφασίσει να τον παραχωρήσει δανεικό, καθώς στη μεσαία γραμμή της Σίτι υπήρχε πολυκοσμία και ο Αργεντινός έπρεπε να βάλει παιχνίδια στα πόδια του.

«Γυάλισε» το μάτι του Πογέτ

Οπρώτος… «μνηστήρας»γιαναπάρειτονΣουκουλίνι,μαντέψτεποιοςήταν;Σωστά το μαντέψατε. Δεν ήταν και δύσκολο, άλλωστε το έχετε διαβάσει ήδη στοSport24.gr από την Παρασκευή. ΉτανοΓκουστάβοΠογέτ.Προπονητής τότε στη Σάντερλαντ, ήξερε ήδη πολύ καλά τον Σουκουλίνι από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Είχε επίσης εξαιρετικές σχέσεις με τον Πελεγκρίνι. Και δεν ήταν διόλου δύσκολο να πετύχει συμφωνία για δανεισμό του Αργεντινού στη Σάντερλαντ. Μόνο που οι κανονισμοί τουFinancialFairPlay, δεν επέτρεπαν να μετακινηθεί παίκτης στην ίδια χώρα, στην ίδια μεταγραφική περίοδο. Έτσι η Σίτι και ο Πελεγκρίνι, επέλεξαν την Βαλένθια, όπου και εκεί υπήρχαν άριστες σχέσεις.

«Ο Σουκουλίνι πρέπει να παίζει»

Παρά το γεγονός πως παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού, η Σίτι εξακολουθούσε να πιστεύει πολύ στον Αργεντινό μέσο. Και αφενός δεν έβαλε καμία οψιόν αγοράς στην συμφωνία (όπως θα γίνει και τώρα με την ΑΕΚ) αλλά είχε απαίτηση από την Βαλένθια να δίνει χρόνο συμμετοχής στον παίκτη. Και όταν κάτι τέτοιο δεν έγινε, η Σίτι έσπευσε να διακόψει τον δανεισμό και να πάρει πίσω στην Αγγλία τον Σουκουλίνι.

«Είμαι απογοητευμένος, διότι είναι σημαντικό για εμάς να παίζει ο Σουκουλίνι. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες στη μεσαία γραμμή της Βαλένθια. Αλλάεπαναλαμβάνω.Είναισημαντικόναπαίζειοπαίκτης. Δεν ξέρω γιατί δεν έπαιζε. Για μας είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης, με πολύ μέλλον» έλεγε ο Πελεγκρίνι που αποφάσισε να στείλει τον Σουκουλίνι δανεικό στην Κόρντομπα. Μάλιστα επέμενε για το ισπανικό πρωτάθλημα και γι αυτό και αρνήθηκε τότε να τον δώσει στον Πογέτ, ο οποίος και πάλι ζήτησε τον παίκτη δανεικό.

Τον πήρε και από την Μίντλεσμπρο

Είναι αλήθεια πως ο Αργεντινός μέσος δεν βρήκε αυτό που ήθελε ούτε στην Κόρντομπα. Ούτε και η Σίτι έμεινε ευχαριστημένη από τον δανεισμό του εκεί. Και το περασμένο καλοκαίρι ο Σουκουλίνι μετακόμισε, πάντα με την μορφή δανεισμού, στην Μίντλεσμπρο. Εκεί άρχισε να αναδεικνύει το ταλέντο του. Έκανε εξαιρετικά ματς παίζοντας ως «κόφτης» και ως εσωτερικός μέσος. Μόνο που η Σίτι ήθελε κάτι ακόμα καλύτερο για τον Αργεντινό.

Στις αρχές του περασμένου Γενάρη τον πήρε και από την Μίντλεσμπρο, με την προοπτική να τον δώσει και πάλι δανεικό σε ομάδα σε ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα. Όλο τον τελευταίο μήνα βεβαίως, ο Σουκουλίνι κάνει προπονήσεις στην Σίτι. Όμως οι «Πολίτες» θέλουν να βάλουν και άλλα ματς στα πόδια του Αργεντινού μέσου.

Οι σκέψεις του Αργεντινού περί… επιστροφής

Η αλήθεια είναι πάντως, πως όλη αυτή η περιπέτεια με τους δανεισμούς, είχε αρχίσει να προβληματίζει τον παίκτη. Παρόλο που η Σίτι ήταν ξεκάθαρη πως τον πιστεύει πολύ και γι αυτό άλλωστε τον στέλνει να πάρει παιχνίδια. Ο Σουκουλίνι ήταν προβληματισμένος και μάλιστα υπήρχε μια σκέψη να γυρίσει στην Ρασίνγκ τώρα τον Γενάρη και να επιστρέψει στην Ευρώπη όταν θα είναι πιο έτοιμος. Όμως προφανώς προέκυψαν δεύτερες σκέψεις. Ενώ και η εμπλοκή του Πογέτ, που έχει μιλήσει και με τον ίδιο τον παίκτη, άλλαξαν τα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ