ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Conference League: Τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός με τον Ντίας διαιτητή

Conference League: Τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός με τον Ντίας διαιτητή
Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας στο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός στην OPAP Arena INTIME SPORTS

Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας ορίστηκε να σφυρίξει τον τελικό του Conference League στην OPAP Arena μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα. Ο Πορτογάλος διαιτητής έχει σφυρίξει δύο φορές στο παρελθόν παιχνίδια των ερυθρολεύκων.

Ο Ολυμπιακός έμαθε τον διαιτητή που θα σφυρίξει τον τελικό του Conference League με τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena, αφού η επιτροπή διαιτησίας της UEFA όρισε τον 44χρονο Πορτογάλο Αρτούρ Σοάρες Ντίας.

Ο Πορτογάλος διαιτητής έχει σφυρίξει στο παρελθόν δύο φορές σε παιχνίδια των ερυθρόλευκων αλλά για τη Stoiximan Super League και όχι για ευρωπαϊκή διοργάνωση, στο πλαίσιο του ορισμού ξένων διαιτητών στα ντέρμπι.

Το πρώτο ματς που σφύριξε τον Ολυμπιακό ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις 21 Νοεμβρίου 2020, όταν οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 με γκολ του Φορτούνη.

Το δεύτερο παιχνίδι έγινε την τρέχουσα σεζόν, όταν σφύριξε το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena για την κανονική διάρκεια, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1. Δύο παιχνίδια έχει σφυρίξει και για τη Φιορεντίνα στο Europa League, με τους βιόλα να έχουν μια νίκη και μια ήττα μαζί του.

Τα υπόλοιπα ματς του Πορτογάλου με ελληνικές ομάδες

Από εκεί και πέρα, ο Ντίας είχε διευθύνει επίσης το 2020 τον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη, που είχε κερδίσει η Ένωση με 2-1 και το 2023 το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0 για την 7η αγωνιστική των playoffs της Super League.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε, ότι ο Ντίας ήταν διαιτητής στο ΑΕΚ - Βόλφσμπουργκ 2-1, το 2020 για τα προκριματικά του Europa League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ