ΑΕΚ

Το πλάνο ενίσχυσης της ΑΕΚ σε όλες τις γραμμές

Το πλάνο ενίσχυσης της ΑΕΚ σε όλες τις γραμμές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην σύσκεψη κορυφής στην ΑΕΚ, "κλείδωσε" το σχέδιο για μεταγραφές σ’ όλες γραμμές της ενδεκάδας. Τι γίνεται με τις παραχωρήσεις. Το Sport24.gr αναλύει.

Μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση, όπως αυτή του προπονητή, η ΑΕΚ την έκλεισε. Ωστόσο η πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια για τον πάγκο, δεν ήταν η τελευταία κίνηση του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν, αλλά η πρώτη. Επί της ουσίας η… δουλειά για τους ανθρώπους της ΑΕΚ, συμπεριλαμβανομένου και του νέου της προπονητή, τώρα αρχίζει. Και μάλιστα απαιτεί και γοργούς ρυθμούς.

Γι αυτό άλλωστε και το πρώτο μέλημα του Κετσπάγια, ήταν να καθίσει χθες, όπως διαβάσατε ήδη στο Sport24.gr, σε στρογγυλή τράπεζα μιας σύσκεψης κορυφής. Με πρώτο προ ημερησίας διάταξης θέμα, το πλάνο ενίσχυσης που θα ακολουθήσει η ΑΕΚ.

Εκείνο που ο Μελισσανίδης, ο Μπάγεβιτς, ο Κετσπάγια, ο Μιλοβάνοβιτς και ο Ντε Μπαρτόλο συμφώνησαν και επί της ουσίας «κλείδωσαν», είναι πως η ομάδα θα κινηθεί για ενίσχυση σ’ όλες τις γραμμές του γηπέδου. Με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Από το τέρμα, μέχρι και την κορυφή της επίθεσης.

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα προχωρήσει στην απόκτηση ενός σέντερ φορ (και υπό προϋποθέσεις και δεύτερου), ενός εξτρέμ (και υπό προϋποθέσεις και δεύτερου), ενός μέσου, ενός κεντρικού αμυντικού, ενός αριστερού μπακ, αλλά και ενός τερματοφύλακα (για την αντικατάσταση του Μπαρόχα που κατά πάσα πιθανότατα δεν θα παραμείνει).

Ονόματα που ήδη περνούν από το μικροσκόπιο της ΑΕΚ, υπάρχουν για όλες τις θέσεις. Επίσης δεν έχει τεθεί κάποια προτεραιότητα. Παρόλα αυτά, οι κομβικές θέσεις, όπως του σέντερ φορ και του στόπερ, θα πάρουν ένα μεγαλύτερο βάρος.

Ωστόσο είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα προχωρήσει την ενίσχυση της, πάνω στο πλάνο που τέθηκε χθες. Ως προς τον χρονοδιάγραμμα των κινήσεων, με δεδομένο πως υπάρχει ευρωπαϊκό ματς και μάλιστα κρίσιμο στις 28 Ιουλίου, ο Κετσπάγια θα ήθελε όσο το δυνατόν περισσότερες μεταγραφές ολοκληρωμένες, στο ξεκίνημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι διόλου εύκολο, καθώς η ΑΕΚ θα αναχωρήσει για την Πολωνία, όπως διαβάσατε στο Sport24.gr, στις 29 Ιουνίου. Δηλαδή σε τρεις εβδομάδες από τώρα. Πάντως θα γίνει προσπάθεια, κάποιες κινήσεις να προχωρήσουν άμεσα. Αλλά πιθανόν και κάποιες να χρειαστεί να πάνε πιο πίσω.

Οι παραχωρήσεις

Εκτός από τις μεταγραφές που θα γίνουν, θα πρέπει να υπάρξουν και αποχωρήσεις από το ρόστερ. Για τις οριστικές αποφάσεις επ’ αυτών, ο Κετσπάγια θα πάρει λίγο χρόνο για να μελετήσει προσεκτικά το υλικό που υπάρχει. Ωστόσο υπάρχει η προοπτική να παραχωρηθούν κάποιοι παίκτες, όπως ο Ντιέγκο Μπουονανότε ή ακόμα και ο Ρόναλντ Βάργκας. Για την περίπτωση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από την Κόλο – Κόλο της Χιλής.

Στην ΑΕΚ θέλουν να τον παραχωρήσουν, αλλά περιμένουν πρώτα το ενδιαφέρον να μετατραπεί σε επίσημη πρόταση. Διαφορετική είναι η περίπτωση του Βάργκας. Στην ΑΕΚ υπολογίζουν κανονικά τον Βενεζουελάνο επιθετικό. Άλλωστε ήταν ο ένας εκ των τριών πρώτων σκόρερ της ομάδας φέτος, αλλά και ο πρώτος σε ασίστ. Αν όμως προκύψει μια ελκυστική πρόταση για τον Βάργκας, στην ΑΕΚ θα την εξετάσουν σοβαρά.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ