ΑΕΚ

Το δεκαήμερο του αρχηγού

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÁÅÊ / CHAMPIONS LEAGUE / CSKA MOSCOW - AEK (Eurokinissi Sports)
Μάνταλος EUROKINISSI

Σ’ ένα από τα πιο δύσκολα δεκαήμερα της ΑΕΚ στην φετινή σεζόν, ο Μάνταλος ήταν παντού και έκανε τα πάντα. Ακόμα και να φορτσάρει στις προπονήσεις. Το Sport24.gr αναλύει.

Υπό κανονικές συνθήκες και αν δεν ήταν εκείνο το καταραμένο απόγευμα του Οκτώβρη στη Νέα Σμύρνη, ο Πέτρος Μάνταλος θα ήταν μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς στην αποστολή της εθνικής ομάδας και θα ετοιμαζόταν για το φιλικό με την Ελβετία.

Επίσης, υπό κανονικές συνθήκες, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα είχαν παίξει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και θα μετρούσαν τα… κουκιά που τους απομένουν για την κατάκτηση του τίτλου. Όμως οι συνθήκες δεν είναι κανονικές. Ούτε για τον Μάνταλο, ούτε πολύ περισσότερο για τους συμπαίκτες του.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ πέρασε το πιο ζόρικο δεκαήμερο της φετινής σεζόν. Ωστόσο ο Μάνταλος, ήταν ένας πραγματικός αρχηγός. Και ήταν παρών και δίπλα στους συμπαίκτες του, σε όλα και για όλα.

Πρώτα απ’ όλα ο Μάνταλος πήρε την πρωτοβουλία και ταξίδεψε μαζί με την αποστολή στην Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σαν να ήταν κανονικά μέλος της ομάδας. Με την φόρμα του και δίπλα στους συμπαίκτες του. Και την ώρα του ματς, κάθισε στον πάγκο για να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Για να τους εμψυχώνει.

Το ίδιο έκανε και στα αποδυτήρια της Τούμπας, μετά τα γεγονότα και την διακοπή, ενώ παρών και πρώτος κομιστής στα Σπάτα του μηνύματος "εμείς κοιτάμε μπροστά και την δουλειά μας", ήταν και πάλι ο Μάνταλος. Και φυσικά ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην χθεσινή (19/3) συνάντηση των αρχηγών των ομάδων της Super League, εκφράζοντας μ’ όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σαφήνεια και την επιθυμία και την ανάγκη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

ΣΕ ΦΟΥΛ ΡΥΘΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ

Παράλληλα ο Μάνταλος συνεχίζει να ανεβάζει στροφές στην δουλειά που κάνει στα Σπάτα, προκειμένου να επιστρέψει και πάλι δυνατός στην αγωνιστική δράση. Όπως ο ίδιος ο αρχηγός της ΑΕΚ αποκάλυψε στο Sport24.gr και τον Βαγγέλη Αρναούτογλου, μπορεί να έχει αρχίσει να παίζει ακόμα και στα διπλά, αλλά δεν πρόκειται να βιαστεί.

Ωστόσο, έχει σημασία το γεγονός πως πολλές φορές πλέον, ο Μάνταλος βγάζει ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Εννοείται με προσοχή και χωρίς να εμπλέκεται σε δυνατές προσωπικές μονομαχίες. Όμως περπατώντας στον πέμπτο μήνα της αποθεραπείας του, δείχνει να αισθάνεται όλο και πιο δυνατό το πόδι του και όλο και πιο έτοιμος για να φορτσάρει.

Είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία βιασύνη. Θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση να συμπληρώσει το εξάμηνο από το τραυματισμό του, κάτι θα συμβεί στις 29 του Απρίλη. Και από εκεί και πέρα θα φανεί πότε και αν θα είναι σε θέση να μπει σε φουλ ρυθμούς. Το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι πως η πορεία της αποθεραπείας του Μάνταλου πηγαίνει καλά.

Επίσης, είναι σημαντικό για όλους μέσα στην ομάδα, να βλέπουν τον αρχηγό τους να έχει μπει και πάλι σε κάποιες προπονήσεις μαζί τους. Και όχι απλώς να έχει φυσική παρουσία στα Σπάτα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ