ΑΕΚ

Μάνταλος: "Η πίεση είναι εχθρός μου"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέτρος Μάνταλος μίλησε στον Βαγγέλη Αρναούτογλου για τη δυσκολία της δεύτερης φοράς, την πνευματική προσπάθεια να απελευθερωθεί και γιατί δεν βιάζεται να επιστρέψει.

Όταν (με το καλό) ο Πέτρος Μάνταλος πατήσει ξανά χορτάρι για να λάβει εκ νέου μέρος σε ματς της ΑΕΚ, θα έχουν συμπληρωθεί το λιγότερο 11 μήνες αποχής από το ποδόσφαιρο. Οι 5 ½ της πρώτης φοράς και οι 6 (ίσως και λίγο παραπάνω) της δεύτερης. Το βάρος δεν είναι μόνο στα γόνατα, απασχολεί και το μυαλό...

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο διαδικτυακός και ο έγγραφος τόπος δημοσιογραφικής έκφρασης, πλημμύρισαν από κείμενα σύμφωνα με τα οποία ο Capitano της ΑΕΚ μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του, με έμφαση στο φορτσάρισμα για να αγωνιστεί στα δύο τελευταία ματς του πρωταθλήματος και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εφόσον η "Ενωση" έχει προκριθεί σε αυτόν. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...

Το Sport24.gr επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να ενημερωθεί από τον ίδιο. "Η αλήθεια είναι ότι όλα βαίνουν καλώς, δουλεύω σκληρά, δύο και τρεις φορές πιο δυνατά και πιεστικά σε σχέση με τον πρώτο τραυματισμό. Έτσι πρέπει να γίνει διότι είναι ο δεύτερος χιαστός. Ακόμα όμως είναι πολύ πρόωρο το να λέμε πότε θα παίξω ή αν θα προλάβω κάποια ματς. Είναι βιαστικό όλο αυτό. Σημασία για μένα θα έχει μόνο το να αγωνιστώ όταν θα είμαι εγώ σε θέση να βοηθήσω την ομάδα και όχι για να βοηθήσει η ομάδα εμένα".

Θα παίξω όταν μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά

Ο αρχηγός δεν βιάζεται. Ούτε έχει σημαδέψει με μια πινέζα στο ημερολόγιο των αγώνων της ΑΕΚ, την 29η αγωνιστική και το ματς με την Κέρκυρα. Άλλωστε "οι αντίπαλοι ίσως να παίζουν την κατηγορία κι εμείς τον τίτλο. Σε ένα γήπεδο δύσκολο, με κακό τερέν, σε ματς που λογικά θα είναι σκληρό. Σίγουρα όχι κατάλληλες συνθήκες για έναν ποδοσφαιριστή που θα επιχειρεί να επιστρέψει από πολύμηνη απουσία. Τονίζω ότι σημασία θα έχει να παίξω, όταν θα μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά την ομάδα. Όχι να πάρω χρόνο σε περίοδο που κρίνονται τα πάντα, μόνο και μόνο για να λέμε ότι έπαιξα".

Δεν βιάζομαι, ούτε θέλω να υπάρχει πίεση

Η δεύτερη φορά ενός τόσο σοβαρού τραυματισμού, εκτός από επίπονη, είναι πιο δύσκολη και πνευματικά. Ο λόγος; "Όλα είναι πιο γνώριμα, ωστόσο πρέπει να προσπαθήσεις διπλά. Είναι και ψυχολογικό το θέμα. Δεν σου κρύβω ότι ακόμα έχω φόβο, παρόλο που νιώθω το πόδι μου γερό. Πιάνω όμως τον εαυτό μου να το φυλάει, να προσέχω πως πατάω με το αριστερό, θέλω το χρόνο μου ακόμα. Μέσα από την καθημερινή δουλειά θα μου φύγει, μόλις μπήκα στον 5ο μήνα από την επέμβαση. Πλέον βγάζω όλη την προπόνηση, παίζω λίγο και στα διπλά, αλλά με προσοχή, να μην έχω πολλές επαφές".

Εν κατακλείδι "δεν βιάζομαι. Ούτε θέλω να υπάρχει πίεση. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει, όταν θα είμαι απόλυτα έτοιμος να μπω μέσα και να παίξω όπως και πριν. Στο 100%".

Την ημέρα του τραυματισμού του, είχα μιλήσει μαζί του. Ήταν βέβαιος ότι η ΑΕΚ δεν θα κατέρρεε δίχως εκείνον, όταν πολλοί (μεταξύ των οποίων κι εγώ) σκεφτήκαμε ότι θα κοβόταν στη μέση. "Ναι, την πίστευα πολύ την ομάδα, διότι την ζω από μέσα. Τότε έλεγα, θα αρχίσει να βρίσκει δίχτυα ο Αραούχο και θα είμαστε μια χαρά".

Όσο για τον Τάσο Μπακασέτα, τον άνθρωπο που πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής λόγω του συμβάντος, ο Μάνταλος τονίζει: "Είναι ένας παίκτης με πολλά χαρίσματα και φέτος καταφέρνει να δείξει την αξία του. Έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα και θα συνεχίσει να το κάνει".

Μήπως τότε μαζευτήκατε πολλοί εκεί γύρω από την αντίπαλη περιοχή; "Όλοι οι καλοί χωράνε. Καλούς να έχουμε πάντα!".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ