ΑΕΚ

Την Πέμπτη (21/2) απολογείται ο Αρκούδας

Την Πέμπτη (21/2) απολογείται ο Αρκούδας
Αρκούδας INTIME SPORTS

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague κάλεσε σε απολογία τον Χρήστο Αρκούδα, την Πέμπτη 21/2, καθώς και το δεύτερο δείγμα του βρέθηκε θετικό στην ουσία Οξιλοφρίνη.

Το δεύτερο δείγμα του ποδοσφαιριστή, μετά από αίτημα του ιδίου, εξετάστηκε και βγήκε και αυτό θετικό στην συγκεκριμένη ουσία. Μετά και την συγκεκριμένη εξέλιξη, βάση κανονισμών, ο Χρήστος Αρκούδα δέχτηκε την κλήση για να απολογηθεί.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Super League, ο Χρήστος Αρκούδας καλείται σε απολογία διότι:

« σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 26-1-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ - ΟΦΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το A΄ δείγμα ούρων, στο οποίο ανιχνεύθηκε η διεγερτική ουσία Οξιλοφρίνη, (κατηγορία S6. b, λίστα απαγορευμένων ουσιών της WADA). Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ