ΑΕΚ

Τεχνικός Διευθυντής ή κάτι άλλο;

Τεχνικός Διευθυντής ή κάτι άλλο;
INTIME SPORTS

Αντικατέστησε τον Νίκο Λυμπερόπουλο και ως σήμερα αναζητούνται οι πινελιές που (δεν) έχει βάλει στο ρόστερ της ΑΕΚ προκειμένου να κριθεί για τη δουλειά του. Πάντως ο ρόλος του Μιλοβάνοβιτς δεν θυμίζει τεχνικό διευθυντή.

Συμπληρώθηκαν έξι μήνες από την ημέρα που ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς επελέγη ως ο ιδανικός αντικαταστάτης του Νίκου Λυμπερόπουλου, όταν δηλαδή ο τελευταίος αποφάσισε να αποσυρθεί από το πόστο του τεχνικού διευθυντή της Ένωσης. Στο διάστημα αυτό, βρίσκεται με μία βαλίτσα στο χέρι προσπαθώντας να εντοπίσει μεταγραφικούς στόχους για την Ένωση. Σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Στην Πορτογαλία, στην Ουγγαρία, στη Ρουμανία, στην Αργεντινή, στη Σερβία και στην Ισπανία. Τα ονόματα που ως σήμερα έχουν ακουστεί δεν ενθουσιάζουν κανέναν.

Αντιθέτως κάποιοι σταυροκοπιούνται επειδή η ΑΕΚ γλίτωσε από τον Ντέγιαν Λέκιτς, ο οποίος παρουσιάστηκε ως θωρηκτό αλλά είναι αόρατος στην ισπανική Εϊμπάρ την οποία και επέλεξε αντί της Ένωσης. Ευτυχώς για τους Κιτρινόμαυρους γιατί αυτό θα σήμαινε την περιθωριοποίηση του Ιβάν Μπρέτσεβιτς, ο οποίος έχει απαντήσει με πέντε γκολ σε πέντε επίσημα ματς, προερχόμενος μάλιστα από επέμβαση και διαδοχικά πισωγυρίσματα με μυϊκούς τραυματισμούς.

Το περασμένο καλοκαίρι, κάποιοι επιχείρησαν να τον εμπλέξουν με την απόκτηση του Ελντερ Μπαρμπόζα, έτσι για να συνδυαστεί η έλευσή του με μία ηχηρή προσθήκη. Ωστόσο η αλήθεια πρεσβεύει ότι ο Πορτογάλος είχε προταθεί στην Ένωση από τον περασμένο Ιανουάριο και είχε εγκριθεί από τους Λυμπερόπουλου και Δέλλα. Απλώς η μεταγραφή του «έγραψε» εξάμηνη καθυστέρηση, επί της ουσίας είχε ήδη δρομολογηθεί.

Διαφορετικός ρόλος από τη Λας Πάλμας

Για να μην τον αδικούμε, ο Μιλοβάνοβιτς δεν μπορεί να κριθεί αφού ως σήμερα τίποτα δεν του έχει περάσει. Δεν υφίσταται ποδοσφαιριστής στο κιτρινόμαυρο ρόστερ ο οποίος να έχει αποκτηθεί ύστερα από δική του εισήγηση. Γι αυτό και επισημαίνουμε ότι η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον Σέρβο προκειμένου να διαπιστωθεί τι ψάρια πιάνει και τι μάτι έχει.

Το κάπως οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι εκτελεί πρωτίστως χρέη σκάουτ και δευτερευόντως (αν όχι ελαχίστως) τέτοια που παραπέμπουν σε τεχνικό διευθυντή, τουλάχιστον όπως το μοντέλο λανσάρεται στην Ευρώπη αλλά ακολουθείται και στην Ελλάδα (περιπτώσεις Βρύζα, Νταμπίζα, Βόκολου). Ο Τ.Δ. δεν είναι εκείνος που ταξιδεύει για να ανιχνεύσει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, είναι αυτός που βάσει των εισηγήσεων των δικτύων σκάουτ (αν μία ομάδα δεν έχει δικό τους, συνεργάζεται με άλλα) ή των ατζέντηδων παίρνει τις αποφάσεις. Σύμφωνα πάντοτε με τα χαρακτηριστικά που έχει ζητήσει ο προπονητής για την εκάστοτε περίπτωση.

Ο Μιλοβάνοβιτς ήταν στη Λα Πάλμας εκείνος που κρατούσε τα κλειδιά του μαγαζιού, εκείνος που «έτρεχε» όλες τις εξελίξεις και ελάμβανε τις καθοριστικές αποφάσεις. Στην ΑΕΚ βρίσκεται έξι μήνες και ως σήμερα έχει κάνει επαφές με παίκτες που δεν πείθουν ότι ανήκουν στο πάνω ράφι, τουλάχιστον βάσει βιογραφικού. Ασφαλώς στη μέση υπάρχει πάντοτε και το περίφημο μπάτζετ…

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ