ΑΕΚ

Τα βαριά χαρτιά στο μανίκι του Χιμένεθ

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέτρος Μάνταλος και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι τα πρόσωπα του τελικού, αλλά μπορεί να μην είναι κανένας από τους δυο στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο ένας (λέγε με Πέτρο Μάνταλο), είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ μ’ όλη τη σημασία της λέξης. Είναι "αναντικατάστατος", σύμφωνα με τον Χιμένεθ, ο αρχηγός και στους δυο προηγούμενους τελικούς. Ο άλλος (λέγε με Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο), είναι αυτός που μ’ εκείνο το μαγικό γκολ απέναντι στην Λάρισα, έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό.

Είναι αυτός, που με τα γκολ του, έχει κρίνει πολλά και καθοριστικά φετινά ματς. Τόσο ο… ένας (λέγε με Μάνταλο), όσο και ο άλλος (λέγε με Λάζαρο), για περισσότερους από έναν λόγους, είναι τα πρόσωπα (και) του αυριανού (12/05) τελικού με τον ΠΑΟΚ.

Αμφότεροι όμως, για διαφορετικούς λόγους, το πιθανότερο είναι πως θα αρχίσουν απ' τον πάγκο. Θα είναι τα βαριά "χαρτιά" στο "μανίκι" του Μανόλο Χιμένεθ κατά τη διάρκεια της "παρτίδας". Το Sport24.gr αναλύει.

ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ

Όταν ο Πέτρος Μάνταλος είχε χτυπήσει στο γόνατο εκείνο το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε επιλέξει μια λέξη που δεν χρησιμοποιεί ποτέ, για να περιγράψει την απώλεια για την ΑΕΚ. "Αναντικατάστατος". Τόσο μεγάλο ήταν το αγωνιστικό πλήγμα για την ομάδα. Λογικό άλλωστε, καθώς η ΑΕΚ με τον Μάνταλο και η ΑΕΚ χωρίς τον Μάνταλο, ήταν δυο διαφορετικές ομάδες.

Επομένως υπό κανονικές συνθήκες, όχι απλώς δεν θα υπήρχε συζήτηση για το αν ο αρχηγός θα ήταν στη βασική ενδεκάδα του τελικού με τον ΠΑΟΚ. Απ’ αυτόν θα ξεκινούσε το αγωνιστικό πλάνο του Χιμένεθ. Μόνο που τώρα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μετά από έξι ολόκληρους μήνες, ο Μάνταλος μόλις το προηγούμενο Σάββατο (05/05) επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ.

Βεβαίως έδειξε και στη Ριζούπολη, πως όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο ξαναέβρισκε το ρυθμό του. Όμως από την άλλη μεριά, μοιάζει με ρίσκο να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα ενός τόσο απαιτητικού παιχνιδιού, όσο αυτό με τον ΠΑΟΚ. Χωρίς πάντως ουδείς να μπορεί να αποκλείσει μια έκπληξη, το πιθανότερο είναι πως η ώρα του αρχηγού σ' αυτόν τον τελικό, θα έρθει στο δεύτερο ημίχρονο.

ΛΑΖΑΡΕ ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ

Το γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στο ματς με την Λάρισα, ήταν αυτό που έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου. Επίσης ένα γκολ του Λάζαρου ήταν αυτό που είχε ισοφαρίσει τον ΠΑΟΚ στον περσινό τελικό του κυπέλλου. Και γενικώς τα γκολ του Χριστοδουλόπουλου έχουν αποδειχθεί κλειδιά στην εφετινή πορεία της ΑΕΚ.

Από την άλλη μεριά, η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα εξ αυτών, έχουν έρθει με τον Λάζαρο να μπαίνει στην εξίσωση των παιχνιδιών από τον πάγκο. Όπως για παράδειγμα έγινε στον ημιτελικό με την Λάρισα. Και πιθανότατα κάπως έτσι θα γίνει και σ’ αυτόν τον τελικό. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι φαίνεται να είναι ο προσανατολισμός του Χιμένεθ.

Άλλωστε αυτή την φορά, υπάρχει και ένας επιπλέον λόγος που ο Ισπανός τεχνικός σκέφτεται να μην ξεκινήσει τον Λάζαρο. Στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού, υπάρχει το "μπλοκάρισμα" της αριστερής πλευράς του ΠΑΟΚ, με τον Μπακάκη σε ρόλο μπακ και τον Γκάλο σε ρόλο εξτρέμ. Φυσικά ούτε και στην περίπτωση του Λάζαρου μπορεί να αποκλειστεί μια έκπληξη. Εξάλλου ο Χιμένεθ βλέπει και τη "φωτιά" στα μάτια του Λάζαρου, προκειμένου να παίξει σ' αυτό το ματς.

Ωστόσο το πιθανότερο είναι πως και αυτό το βαρύ χαρτί του Χιμένεθ, θα… πέσει στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ