ΑΕΚ

Τα "τραπέζια" της οργής, έγιναν γιορτής

Τα "τραπέζια" της οργής, έγιναν γιορτής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αλλαγή του χαρακτήρα των γευμάτων ποδοσφαιρικού τμήματος, μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, φανερώνει και την διαδρομή της ΑΕΚ προς την κορυφή. Το Sport24.gr αναλύει.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πήγαν στα μπουζούκια, μετά το ματς με τον Λεβαδειακό όταν και σφράγισαν μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα πάνε και σε… παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια πάνω σε ανοικτό πούλμαν μετά το ματς του Σαββάτου (5/5) με τον Απόλλωνα, ενώ πιθανόν να ξαναπάνε στα μπουζούκια σε περίπτωση νταμπλ.

Όμως, η επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ, για μια… εσωτερική γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι το σημερινό (2/5) μπάρμπεκιου, που θα γίνει στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Η αλήθεια είναι πως τα γεύματα ποδοσφαιρικού τμήματος, τείνει να γίνει παράδοση την τελευταία πενταετία στην ΑΕΚ.

Ωστόσο, ο τρόπος που άλλαξε μέσα σ’ αυτή την πενταετία ο χαρακτήρας αυτών των γεμάτων, φανερώνει και την πορεία της ομάδας προς την κορυφή. Το Sport24.gr αναλύει...

"ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΣΑΝ… ΣΙΣΙΤΙΟ"

Στη σεζόν της μεγάλης καταστροφής, όταν η ΑΕΚ έπεσε κατηγορία, τα γεύματα του ποδοσφαιρικού τμήματος, είχαν μπει σχεδόν στην ημερήσια διάταξη. Είχαν φτάσει να γίνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα. Και το κλίμα όχι απλώς δεν ήταν ευχάριστο, αλλά ήταν βαρύ σαν Μεγάλη Παρασκευή. Παίκτες απλήρωτοι, που είχαν αρχίσει ακόμα και να αισθάνονται πως δεν συμμετέχουν σε γεύμα ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά σε συσσίτιο. Και αυτό ήταν κάτι που το έλεγαν ανοικτά πολλοί παίκτες. Μάλιστα ειδικά στα τελευταία απ’ αυτά τα γεύματα, το κλίμα ήταν τόσο βαρύ, που οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πήγαιναν και έφευγαν αμίλητοι.

ΓΕΥΜΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Στη νέα εποχή που μπήκε η ΑΕΚ από το 2013 και μετά, αυτά τα γεύματα φυσικά περιορίστηκαν. Γινόντουσαν σπάνια και μόνο αν υπήρχε λόγος. Ωστόσο με γεύμα ποδοσφαιρικού τμήματος, η ΑΕΚ αποχαιρέτησε την περιπέτεια της Γ’ και της Β’ εθνικής. Η σεζόν που η Ένωση ήταν στη Γ’ εθνική, έκλεισε μ’ ένα γεύμα που έγινε στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Προφανώς όχι πανηγυρικού χαρακτήρα, αλλά σε κλίμα οικογενειακό, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, έγινε μια ελαφρώς πιο ανοικτή εκδήλωση, πάλι στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, αλλά αυτή την φορά ήταν δείπνο με πολλούς εκλεκτούς καλεσμένους. Και τους παίκτες να φορούν ποδιές και να σερβίρουν το κρασί.

ΣΥΣΦΙΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΕΝΤΑΣΕΩΝ

Από τότε που η ΑΕΚ επέστρεψε στη Super League και πάλι τα τραπέζια του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν έλειψαν. Κυρίως όμως, είχαν τον χαρακτήρα σύσφιξης σχέσεων μετά από ένα ζόρικο διάστημα και εκτόνωσης έντασης. Είχε γίνει γεύμα ποδοσφαιρικού τμήματος λίγο μετά την απομάκρυνση του Δέλλα και της ανάληψης τεχνικής ηγεσίας από τον Πογέτ. Είχε γίνει επίσης γεύμα, λίγο μετά που είχε φύγει ο Πογέτ και δυο εβδομάδες πριν τον τελικό του κυπέλλου. Μάλιστα το γεύμα αυτό ήταν σε εστιατόριο της Νέας Μάκρης, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να δίνουν το παρών με πανό και με συνθήματα να ζητούν το τρόπαιο.

ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΙΣ… ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥΣ

Αρκετές φορές το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ κάθισε στο ίδιο τραπέζι, με τον λογαριασμό να πηγαίνει σ’ έναν από τους παίκτες, μετά από πειθαρχικό παράπτωμα. Για παράδειγμα, ο Χρήστος Αραβίδης ήταν ο οικοδεσπότης σε δείπνο ποδοσφαιρικού τμήματος, στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν και όταν είχε προκύψει η πρώτη ένταση, μετά από ανάρτηση που είχε κάνει στα Social Media, μετά το ματς με τη Βέροια.

ΤΑ ΓΟΥΡΙΚΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ

Η φετινή εκπληκτική για την ΑΕΚ σεζόν, ολοκληρώνει γιορτάζοντας το πρωτάθλημα, μ’ ένα μπάρμπεκιου στα Σπάτα. Η αλήθεια είναι πως το μπάρμπεκιου έχει φέρει γούρι στην ομάδα. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία το περασμένο καλοκαίρι, ολοκληρώθηκε μ’ ένα μεγάλο μπάρμπεκιου στο ξενοδοχείο της ομάδας . Με πολύ κρέας, μπύρα και με την πρόποση που είχε γίνει τότε από παίκτες και Χιμένεθ, ήταν για κατάκτηση πρωταθλήματος. Όπερ και εγένετο.

Όμως γούρι πήγε και το μπάρμπεκιου που έκαναν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, πάλι στο ξενοδοχείο στο Κίελτσε, το καλοκαίρι του 2016. Η σεζόν τελείωσε με την Ένωση να τερματίζει δεύτερη και να επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια στα προκριματικά του Champions League. Ενώ γούρικο ήταν εκείνο το μπάρμπεκιου και για τον Μπαρμπόζα, καθώς παράλληλα οι παίκτες της ΑΕΚ παρακολούθησαν και τα παιχνίδια του Euro, το οποίο κατέκτησε η Πορτογαλία.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ