ΑΕΚ

Στο μυαλό του Γκουστάβο Πογέτ

Στο μυαλό του Γκουστάβο Πογέτ
Πογέτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα κληθεί να αποφασίσει για το αγωνιστικό πλάνο που θα χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Το λογικό σχήμα και η... έκπληξη.

Γενικώς πριν από ντέρμπι, είναι δύσκολη η προσέγγιση της σκέψης του προπονητή για το αγωνιστικό πλάνο. Και ειδικώς όταν πρόκειται για τον Γκουστάβο Πογέτ, που έτσι κι αλλιώς κρατά κλειστά τα χαρτιά, είναι ακόμα πιο δύσκολη αυτή η προσέγγιση.

Από την άλλη μεριά, ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει δείξει εδώ και πολύ καιρό, πως αγωνιστική συνταγή που έχει βρει δεν την αλλάζει. Δεν είχε λόγο άλλωστε, καθώς ήταν πετυχημένη.

Βεβαίως μετά το ματς με τον Ατρόμητο, δεν ισχύει το «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ενώ πρόκειται για ένα ματς πολύ διαφορετικό απ’ όλα τα υπόλοιπα που έχει δώσει μέχρι τώρα η ΑΕΚ, επί Πογέτ. Επομένως είναι δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό του Ουρουγουανού τεχνικού. Το Sport24.grτο επιχειρεί.

Το κλασικό 4-3-3

Από τότε που το 4-3-3 έχει αρχίσει να λειτουργεί όπως το θέλει ο Πογέτ, δεν το έχει εγκαταλείψει σε κανένα ματς. Το έχει δουλέψει πολύ, το έχουν μάθει οι παίκτες, έχει φέρει αποτελέσματα και επομένως είναι το επικρατέστερο και για το ντέρμπι του Σαββάτου. Άλλωστε και οι ενδείξεις, πως αυτή την επιλογή οδηγούν. Για παράδειγμα στην χθεσινή προπόνηση, ο Πογέτ έστειλε να κάνουν τελειώματα φάσεων υπό την επίβλεψη του Τσάρλι Ότγουέι, τον Αραβίδη, τον Βάργκας και τον Μπαρμπόζα. Τους τρεις δηλαδή, που ενδεχομένως να αποτελέσουν την τριάδα στην επιθετική γραμμή. Ενώ είναι ένα σύστημα που μπορεί να δώσει και ισχύ στην ΑΕΚ στο κέντρο του γηπέδου, ενώ μπορεί να αλλάζει σχηματισμό στοtransitionαπό άμυνα σε επίθεση και το ανάποδο. Κυρίως όμως είναι ένα σύστημα δουλεμένο, που οι παίκτες το έχουν εμπεδώσει.

Ο… αιφνιδιασμός

Φυσικά ουδείς σ’ ένα τέτοιο ντέρμπι, μπορεί να αποκλείσει μια έκπληξη. Μια προσπάθεια αιφνιδιασμού του Πογέτ, στον αντίπαλο προπονητή. Μέχρι τώρα ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν το έχει κάνει ποτέ. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχει παίξει ένα ματς τόσο υψηλών απαιτήσεων. Στο μπλοκάκι του Πογέτ βρίσκεται πάντα το σχήμα με τους τρεις παίκτες στο κέντρο της άμυνας. Και ίσως μάλιστα να συγκέντρωνε και αρκετές πιθανότητες να το σκεφτεί σοβαρά ο τεχνικός της ΑΕΚ, αν ο Μπαρμπόζα δεν ήταν διαθέσιμος.

Είναι ένα σύστημα που ο Πογέτ δεν θεωρεί αμυντικογενές. Αντιθέτως θεωρεί πως αν λειτουργήσει σωστά, δίνει κυριαρχία στην ομάδα. Όμως ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν το έχει δουλέψει πολύ και οι παίκτες του δεν το έχουν εμπεδώσει. Κάτι που δίνει ελάχιστες πιθανότητες να το επιλέξει. Τουλάχιστον από την αρχή του ντέρμπι.

"Θα καταφέρει η Ένωση να σπάσει την παράδοση που την θέλει χωρίς νίκη στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, ή οι Ερυθρόλευκοι θα επεκτείνουν την κυριαρχία τους; ΟStoiximan.grπροσφέρει την αναμέτρηση ΑΕΚ-Ολυμπιακοςμε 0% γκανιότα. Περισσότερες από 150 αγορές γιαLiveστοιχηματισμοστην κορυφαία ελληνική στοιχηματική εταιρεία."

​​ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ