ΑΕΚ

Σοϊλέδης: "Θα δικαιώσω όσους με έφεραν εδώ"

Σοϊλέδης: "Θα δικαιώσω όσους με έφεραν εδώ"

Ο Άρης Σοϊλέδης μιλά για το οικογενειακό κλίμα στην ΑΕΚ που δεν το είχε συναντήσει σε καμία άλλη ομάδα, τους τραυματισμούς του και στέλνει "ευχαριστώ", σε όλους τους ανθρώπους του κιτρινόμαυρου τιμ .

Ο Άρης Σοϊλέδης στην πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, στέκεται στοι οικογενειακό κλίμα της 'Ένωσης", ενώ τονίζει ότι θα δικαιώσει όσους τον πίστεψαν.

-Πες μας ποιος ήταν ο πρώτος σου τραυματισμός, πως εξελίχθηκε, τι έγινε με τις υποτροπές;

"Δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω. Ήμουν θεωρώ πολύ άτυχος όλο αυτό το διάστημα. Η πρώτη θλάση ήρθε 28 Ιουλίου, λίγο πριν φύγουμε για το Πήλιο, σε μια φάση στην προπόνηση. Πήγα να κάνω μια ντρίπλα και να σουτάρω και λίγο πριν σουτάρω άκουσα ένα κρακ. Οι γιατροί, ο Κύριος Πανταζής και ο Κύριος Καλιακμάνης, μου είπαν ότι ήταν θλάση 2ου βαθμού. Έκανα μαγνητική και όντως ήταν αυτό. Είχαμε υπολογίσει περίπου 3 εβδομάδες ότι θα έμενα εκτός, όπως συμβαίνει συνήθως, ώστε μετά να μπω με την ομάδα. Κάναμε μια απόπειρα με τον Κύριο Πανταζή στο Πήλιο, μετά από πολλά τρεξίματα που είχα κάνει να μπω με την ομάδα και σε μια πάσα που πήγα να κάνω ένιωσα ξανά ένα σφίξιμο. Το αφήσαμε λίγο ακόμα, κάναμε νέα μαγνητική, είδαμε ότι ακόμα υπήρχε ένα αιμάτωμα. Μετά από κάποιο διάστημα και αφού γυρίσαμε από το Πήλιο έκανα απόπειρα να μπω και πάλι, αλλά σε μια απότομη κίνηση ένιωσα σφίξιμο.

Αρχικά μου είχε μείνει σαν φόβος στο μυαλό μου, ότι δεν θα σταματήσω να πονάω, αλλά έκανα καθημερινές θεραπείες με τον Κύριο Πανταζή, καθημερινές ατομικές προπονήσεις και το τελευταίο διάστημα είχα κάνει πάρα πολύ καλές προπονήσεις 2 εβδομάδες περίπου και ένιωθα πάρα πολύ καλά. Ξεκίνησα να ενσωματώνομαι με τους υπόλοιπους παίκτες και εκεί που είχα βρει έναν ρυθμό, σε ένα σουτ στο τελευταίο λεπτό της προπόνησης κυριολεκτικά, ένιωσα πάλι ένα πολύ δυνατό τράβηγμα στο πόδι μου. Αυτό μας έφερε ακόμα ένα μήνα πίσω και φτάσαμε στο σημείο να είμαστε περίπου στους 4 μήνες και 20 μέρες τώρα που μιλάμε και είμαι σε ένα στάδιο πολύ καλό. Ξεκινάω προπονήσεις με την ομάδα σιγά σιγά και ελπίζω αυτή τη φορά να πάνε όλα καλά, γιατί με έχει φέρει πολύ πίσω όλο αυτό και θέλω να καλύψω το χαμένο έδαφος".

-Εάν πάνε όλα καλά αυτή τη φορά, πότε το υπολογίζεις να είσαι έτοιμος;

'Αυτό πάει σύμφωνα με το πώς είμαι καθημερινά στις προπονήσεις. Μέχρι στιγμής πάνε όλα καλά, δεν έχω καμία ενόχληση, το πόδι μου δεν κουράζεται και δεν βαραίνει. Όπως μου λένε οι γιατροί απομένουν περίπου 10 ημέρες για να είμαι στη διάθεση του προπονητή μου 100%, εάν πάνε όλα καλά πρώτο ο Θεός και πιστεύω να πάνε όλα καλά".

-Πως νιώθει ένας ποδοσφαιριστής που έρχεται στην ΑΕΚ και ξέρει ότι θα παίξει, γιατί προέρχεται από μια καλή σεζόν, και τον αφήνει πίσω όλο αυτό;

"Είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν αθλητή όταν είναι τραυματίας, γιατί πέρα από τις δύσκολες στιγμές που περνάει, έχει τις θεραπείας και χάνει έδαφος από προπονήσεις και εγώ έχασα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο πρέπει κάπως να καλύψω. Πρέπει να κάνω εξτρά προπονήσεις για να φτάσω στο επίπεδο που είναι τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν έχω παίξει ούτε ένα παιχνίδι και προσπαθώ με τις ατομικές που κάνω με τον Κύριο Πανταζή, τον Κύριο Μπουρουτζίκα και τον Κύριο Βούλγαρη να φτάσω στο επίπεδο που πρέπει να είναι ένας ποδοσφαιριστής για να μπορεί να αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο που είμαστε στην ΑΕΚ".

-Έχεις αναφέρει πολλά ονόματα ανθρώπων. Πως είναι οι άνθρωποι της ομάδας απέναντί σου;

"Είναι τέσσερις μήνες που οι άνθρωποι της ΑΕΚ μου έχουν δείξει τεράστια εμπιστοσύνη και με έχουν βοηθήσει απίστευτα. Είτε είναι γιατροί, είτε φυσιοθεραπευτές, είτε στελέχη της ομάδας. Ακόμα και ο Κύριος Δημητριάδης, ο πρόεδρος, ο προπονητής, είναι όλοι δίπλα μου. Πραγματικά αυτό δεν το έχω ξανανιώσει τόσο έντονα σε κάποια άλλη ομάδα. Μου κάνει εντύπωση ότι είμαστε μια οικογένεια πραγματικά. Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση ήταν ότι μια ημέρα που μπήκα στα Σπάτα στο προπονητικό κέντρο, και μέχρι και η καθαρίστρια που έχουμε ήξερε ότι ήμουν τραυματίας και με ρώτησε πότε ξεκινάω προπονήσεις. Δηλαδή μου κάνει εντύπωση γιατί είναι όλοι κοντά στην ομάδα και νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ καλό για μια ομάδα, να είναι τόσο κοντά και αγαπημένοι όλοι μαζί, γιατί είναι ίσως και το μυστικό της επιτυχίας αυτό. Να είναι όλοι τόσο δεμένοι. Τους ευχαριστώ όλους που μου έχουν σταθεί αυτό το διάστημα που ήταν τόσο δύσκολο για εμένα και νομίζω ότι θα τα καταφέρω και θα τους δικαιώσω που με έφεραν εδώ και θα πάνε όλα καλά".

-Αναφέρθηκες στο κλίμα της ομάδας. Πόσο βοηθάει αυτό έναν ποδοσφαιριστή; Θέλετε να δικαιώσετε με τις εμφανίσεις σας και όλους αυτούς που βρίσκονται από πίσω;

"Σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής όταν έρχεται από μια μικρότερη κατηγορία. Έπαιζα και πέρσι και φέτος στη Β’ Εθνική, αλλά καμία σχέση τα μεγέθη των ομάδων. Πρέπει να αποδείξεις κάποια πράγματα, τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες για να δικαιώσεις τους ανθρώπους που σε έφεραν στην ομάδα. Έτσι και εγώ πρέπει να δικαιώσω αυτούς που με πίστεψαν και με έφεραν στην ομάδα. Πάνω από όλα για αυτούς, μετά για εμένα, αλλά και για την ομάδα που πρέπει να την πάμε εκεί που αξίζει".

-Ξεκίνησες από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Νιώθεις ότι τώρα έχεις μια δεύτερη ευκαιρία; Θέλεις να αποδείξεις κάτι σε κάποιους;

"Δεν νιώθω ότι έχω να αποδείξω κάτι. Έχω να αποδείξω στους ανθρώπους που με πίστεψαν και με έφεραν στην ΑΕΚ, όπως είπα και πριν. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έφυγα από τον Ολυμπιακό. Έχω παίξει στη Δόξα Δράμας, στη Νίκη Βόλου, έχουν περάσει τα χρόνια. Δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με τον Ολυμπιακό. Πέρασα από εκεί εάν και δεν είχα μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια, θέλω να πιστεύω ότι έχω ωριμάσει ποδοσφαιρικά. Αυτή την ευκαιρία που έχω τώρα στην ομάδα της ΑΕΚ πιστεύω ότι θα την εκμεταλλευτώ, γιατί όντως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα, όπως και για κάθε ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε αυτή την ομάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω".

-Θέλατε όλοι στην ομάδα το απόλυτο σε νίκες μέχρι το τέλος. Αυτό δεν συνέβη, καθώς ήρθε η ισοπαλία με την Ερμιονίδα. Τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια για αυτό, ουσιαστικά ήταν ένας στόχος που δεν πιάσατε;

"Στο ποδόσφαιρο δεν παίζεις μόνος σου έχεις και αντιπάλους, είτε είναι χαμηλότερου επιπέδου, είτε μικρότερες ομάδες. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, το οποίο ποτέ δεν ξέρεις πως θα λήξει. Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο για εμάς, το γήπεδο δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε τέτοιες καταστάσεις, όμως πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε κάθε γήπεδο και στις ανάγκες κάθε παιχνιδιού. Εμείς προσπαθήσαμε, πήραμε το βαθμό της ισοπαλίες, δεν μπορώ να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι, δεν πιάσαμε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά ήταν μια κακή παρένθεση όπως είπε και ο προπονητής μας. Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά".

Έπαιζες και χαφ στο παρελθόν, σε βοηθάει αυτό στη θέση του αριστερού μπακ;

"Ξεκίνησα να παίζω αριστερό μπακ, τα τελευταία δύο χρόνια περίπου παίζω σαν αριστερό μπακ και είναι κάτι που μου αρέσει περισσότερο και νομίζω ότι βγάζω περισσότερα στοιχεία από αυτά που έχω σε αυτή τη θέση. Σίγουρα αυτό με βοηθάει, γιατί έχω παίξει και μπροστά. Ξέρω πως θα κινηθεί ο παίκτης που θα μαρκάρω γατί έχω παίξει και εγώ σε αυτή τη θέση".

Πηγή: ΑΕΚ1924.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ