ΑΕΚ

Σκέψεις και αλλαγές

Σκέψεις και αλλαγές
INTIME SPORTS

Ο Δέλλας έχει μπροστά του αρκετό χρόνο μέχρι το επόμενο ματς προκειμένου να αποφασίσει αν θα ανακατέψει την τράπουλα σε σχήματα και πρόσωπα.

Οι λύσεις δίδονται κατ’ εξακολούθηση μέσα από τις στημένες φάσεις, ωστόσο τούτη η κατάσταση δεν συνεπάγεται ότι θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση προς όφελος της ΑΕΚ. Άλλωστε η συνήθεια (η οποία ήταν η ομάδα κερδίζει γίνεται λατρεία) συνήθως παραπέμπει σε στασιμότητα και για τον Δέλλα είναι υψίστης σημασίας το να παρουσιάζει η Ένωση βελτίωση μέσα από τη δουλειά του.

Ο επόμενος επίσημος αγώνας έχει οριστεί για τις 16 του τρέχοντος μήνα και δεν θα πρόκειται για μία εύκολη υπόθεση στην έδρα της Παναχαϊκής, η οποία μετράει δύο νίκες στα ισάριθμα ματς που έχει δώσει ως σήμερα στο πρωτάθλημα της Football League. Η ΑΕΚ οφείλει να παρουσιάσει βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο και όχι να αρκεστεί στην καλή αύρα που της παρέχει η ευστοχία στις στημένες φάσεις. Πρέπει να παράξει φάσεις μέσα από τη δουλειά που γίνεται στα Σπάτα για το ξεκλείδωμα οργανωμένων αμυνών, κάτι που δυσκολεύεται να παρουσιάσει στα τελευταία ματς.

Ο Δέλλας είχε πει σε πρόσφατη ομιλία τους στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ότι «εδώ είστε όλοι βασικοί και όλοι θα χρειαστείτε». Τώρα λοιπόν που υπάρχουν παίκτες της ομάδας οι οποίοι «φωνάζουν» με τα πεπραγμένα τους ότι αξίζουν θέση στο αρχικό σχήμα, ο προπονητής καλείται να αποφασίσει αν θα τους αξιοποιήσει μέσα από τη διάταξη (4-2-3-1) που εμπιστεύεται ή αν θα καταφύγει σε άλλο σχέδιο.

Χτυπούν την πόρτα της 11αδας

Για παράδειγμα ο Αλεξ Ντακόλ έχει αποδειχθεί καθοριστικός στα δύο ματς που η ΑΕΚ έμεινε πίσω στο σκορ και αναζητούσε με απελπισμένο τρόπο (κυρίως στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Αχαρναϊκό) την ισοφάριση. Ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα με δύο εξαιρετικές κεφαλιές, βγαίνοντας μάλιστα νικητής σε εναέριες μονομαχίες με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

Υπάρχει ασφαλώς και ο Ντάρκο Ζόριτς, ποδοσφαιριστής ο οποίος κάθε φορά που εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, βοηθάει την ΑΕΚ να ανεβάζει ρυθμό και να γίνεται περισσότερο λειτουργική και πιεστική. Η παρουσία του συνδυάζεται με θετική επιρροή στο παιχνίδι της Ένωσης και αυτό του δίνει πόντους στην προσπάθειά του να αγωνιστεί και ως βασικός.

Η περίπτωση του Μπρέτσεβιτς μπορεί να πάρει χρόνο αναμονής. Ο Κροάτης δεν είναι ακόμα έτοιμος για ολόκληρο 90λεπτο, με δυσκολία θα μπορέσει να ανταποκριθεί και σε 60 λεπτά γρήγορου ρυθμού. Ωστόσο και αυτό το διάστημα μπορεί να αποδειχθεί υπεραρκετό για να βρει δίχτυα, άρα τη δουλειά του θα την έχει κάνει.

Αν και η ΑΕΚ προέρχεται από σερί νικηφόρων αγώνων (5 στα 5 επίσημα ματς που έχει δώσει), η διακοπή σαφώς και είναι επιθυμητή! Ο χρόνος θα πρέπει να δουλέψει υπέρ του Δέλλα και των παικτών στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν καλύτερα πράγματα στους αγωνιστικούς χώρους. Σαφώς και τα αποτελέσματα παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο, όμως και αυτά κάποια στιγμή θα στα 5 στα ως σήμερα πάψουν να έρχονται αν η Ένωση δεν εμφανίσει περισσότερες αρετές πλην της ως επί το πλείστον καλής αμυντικής παρουσίας της αλλά και της διαπιστωμένης πλέον ικανότητάς της να εκτελεί τον αντίπαλο από στημένες μπάλες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ