ΑΕΚ

Σιμόες, ένα πορτο-γαλικό κλειδί για την ΑΕΚ

Σιμόες, ένα πορτο-γαλικό κλειδί για την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ο Αντρέ Σιμόες κέρδισε ήδη τις εντυπώσεις αμά τη εμφανίσει στην Αθήνα και το Sport24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του Πορτογάλου μέσου που ήρθε για να προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ της ΑΕΚ.

Δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να χαμογελά, έδεσε σφιχτά στον λαιμό του το κιτρινόμαυρο κασκόλ που του χάρισε οπαδός και έκλεισε τις δηλώσεις μ’ ένα μεγαλοπρεπές «ΑΕΚάρα».

Με λίγα λόγια ο Άντρέ Σιμόες κέρδισε τις εντυπώσεις αμα τη εμφανίσει στην Αθήνα. Το ερώτημα πάντως παραμένει. Ποιος είναι αυτός ο Πορτογάλος, που η ΑΕΚ έσπευσε να τον αποκτήσει πέντε μήνες πριν το τέλος της φετινής σεζόν, για να τον έχει την επόμενη.

Στο ερώτημα αυτό, ο ίδιος ο Σιμόες απαντά «είμαι ένας παίκτης της ομάδας, ένας μαχητής». Και μια ματιά στα παιχνίδια του Πορτογάλου με την Μορεϊρένσε, επιβεβαιώνουν και τους δυο χαρακτηρισμούς. Σε στιλ και ιδιοσυγκρασία μαχητής, σε τρόπο παιχνιδιού ο παίκτης που παίζει πάντα για την ομάδα.

Έβγαλε στο φετινό πρωτάθλημα 32 ολόκληρα 90άλεπτα, σε σύνολο 34 παιχνιδιών. Το ίδιο ακριβώς και πέρυσι. Και έκανε όλες τις δουλειές στη μεσαία γραμμή της Μορεϊρένσε. Ένα γαλλικό (ή για την ακρίβεια πορτογαλικό) κλειδί στα χαφ, που χρησιμοποιείται σ' όλες τις λειτουργίες της "μηχανής" της ομάδας. Σε άμυνα και επίθεση.

«Κουμπώνει» σ΄ όλα τα συστήματα

Τα περισσότερα φετινά του παιχνίδια με την Μορεϊρένσε, ο Σιμόες τα έκανε ως εσωτερικό χαφ σ’ ένα σύστημα 4-3-3. Το «οκτάρι» του παλιού καιρού. Με την μπάλα να περνά πολύ από τα πόδια του. Στα ματς όμως απέναντι στους μεγάλους του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ο Σιμόες έπαιζε ως καθαρός αμυντικός μέσος σ’ ένα σύστημα 4-2-3-1 και μάλιστα με αυξημένα καθήκοντα «κόφτη».

Σχεδόν «εξάρι» δηλαδή. Με λίγα λόγια ο Πορτογάλος μπορεί να «κουμπώσει» σ’ όλα τα συστήματα και είναι από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΚ έσπευσε να τον κλείσει χωρίς δεύτερη σκέψη, από πολύ νωρίς. Και μπορεί να ανταποκριθεί και να φανεί χρήσιμος, σ’ όποιο σύστημα και αν επιλέξει ο Δέλλας ως βάση της νέας ΑΕΚ.

Μια σημαντική… πολυτέλεια

Το χαρακτηριστικό του Σιμόες, είναι πως κάνει όλες τις δουλειές στο γήπεδο. Και όταν λέμε όλες, το εννοούμε. Ακόμα και δουλειές που θεωρητικά δεν είναι ενός χαφ, όπως το σκοράρισμα. Ο Σιμόες έκλεισε το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει έξι γκολ. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι, πως παρόλο που δεν είναι πρώτο μπόι, τα μισά εξ αυτών τα πέτυχε με κεφαλιά, τρυπώνοντας στην καλύτερη θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Προφανώς και για κάθε ομάδα είναι σημαντική… πολυτέλεια, να μπορούν να συνεισφέρουν τα χαφ της, στην επιθετική αποτελεσματικότητα. Μια πολυτέλεια που η ΑΕΚ φέτος δεν την είχε. Ο Ανάκογλου πέτυχε τέσσερα γκολ, ο Γιόχανσον μόλις ένα, ενώ ο Κορδέρο, ο Ρόβας και ο Φαγιέ δεν βρήκαν δίχτυα. Με λίγα λόγια ο Σιμόες μόνος του, πέτυχε όσα γκολ «έγραψαν» όλα τα χαφ της ΑΕΚ μαζί.

"Βαρόμετρο" αλλά...

Στην Μορείρένσε ήταν "βαρόμετρο" ο Σιμόες. Όταν έπαιζε καλά η ομάδα του κέρδιζε ή έστω δεν έχανε. Όταν ο Σιμόες δεν ήταν στην μέρα του, υπήρχε κατάρρευση. Ξεχώριζε μέσα στο γήπεδο και τον ξεχώρισε και η ΑΕΚ. Όμως η αλήθεια είναι πως στην ΑΕΚ τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Δεν θα είναι σίγουρα το "βαρόμετρο" στο παιχνίδι, έστω και αν θα παίζει σημαντικό ρόλο. Ωστόσο αυτή η προσαρμογή τον ίδιο τον Πορτογάλο δεν τον προβληματίζει. Άλλωστε ήταν ξεκάθαρος στις πρώτος του δηλώσεις. "Είμαι παίκτης της ομάδας".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ