ΑΕΚ

Από τον Χιμένεθ στον Κωστένογλου

Από τον Χιμένεθ στον Κωστένογλου
INTIME SPORTS

Μετά από 12 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων, ΑΕΚ και Μανόλο Χιμένεθ έβαλαν τέλος στη συνεργασία τους. Ο Αδαμίδης ανακοίνωσε Κωστένογλου, για τον οποίον είχε γράψει πρώτο το Sport24.gr. Διαβάστε όλο το χρονικό του διαζυγίου από τον Βαγγέλη Αρναούτογλου.

Το Sport24.gr ήταν μαζί σας από τις 10:00 και σας έδινε σε ζωντανή κάλυψη όλες τις λεπτομέρειες της συνάντησης ανάμεσα στη διοίκηση της ΑΕΚ και τη πλευρά του Μανόλο Χιμένεθ, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για τη λύση της συνεργασίας τους.

Η απόφαση για την απομάκρυνση του Ισπανού είχε παρθεί και το αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν ο τρόπος της αποπληρωμής (δεδουλευμένα, αποζημίωση).

Μετά από μισή ημέρα σκληρών διαπραγματεύσεων, βρέθηκε τελικά η λύση και η ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα το... διαζύγιο με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παραμένει οπαδός της ΑΕΚ και δεν θα την ζημιώσει ούτε ένα ευρώ, όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος προανήγγειλε την έλευση του Κωστένογλου. Γιατί προτιμήθηκε ο Έλληνας προπονητής, τι συνέβη στο 12ωρο ραντεβού, τι παίζει με τους επενδυτές και η προειδοποίηση προς τους δημοσιογράφους.

"Ο Μανόλο αποτελεί κομμάτι της ΑΕΚ"

Η ανακοίνωση: Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή του συλλόγου, Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Μανόλο θα αποτελεί για πάντα κομμάτι της ιστορίας της ομάδας μας και συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια. Η ΠΑΕ ΑΕΚ του εύχεται κάθε επιτυχία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο".

Χιμένεθ: "Εις το επανιδείν"

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ, που κάθε άλλο παρά ενοχλημένος εμφανίστηκε. Ο ισπανός μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ΑΕΚ, ενώ δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα: "Αποχωρώ συναινετικά από την ΑΕΚ τρέφοντας τα καλύτερα και ειλικρινέστερα συναισθήματα για την ομάδα, τον κόσμο και την διοίκηση. Αποτελώ μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι που θα κουβαλώ πάντα, όπως και όλοι, μέσα μου. Θεωρώ πως είναι ώρα για μια αλλαγή προς όφελος και καλό όλων. Έτσι δεν λέω αντίο αλλά εις το επανιδείν".

Δείτε όλο το χρονικό των 12ωρων διαπραγματεύσεων:

11:04 Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Νίκος Κωστένογλου εξακολουθεί να περιμένει στο ακουστικό του την ειδοποίηση της ΠΑΕ ώστε να αντικαταστήσει τον Ισπανό. Ο ίδιος δηλώνει άγνοια σε όσους τον ρωτούν σχετικά, ωστόσο αν τελικά βρεθεί η χρυσή τομή όσον αφορά στη λύση του συμβολαίου του Χιμένεθ, τότε θα πάρει και επίσημα πλέον το χρίσμα της διαδοχής!

11:10 Στα Σπάτα μετέβησαν επίσης και αυτή τη στιγμή συμμετέχουν στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Χιμένεθ, τον νομικό εκπρόσωπο της ΑΕΚ Χάρη Γρηγορίου και τον πρόεδρο της ομάδας Σταύρο Αδαμίδη ο πρόεδρος των Supporters Μάκης Κασνακίδης και ο γ΄αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Κωνσταντίνος Καπετανάκης.

11:29 Το ύψος της αποζημίωσης και ο τρόπος καταβολής αυτής αλλά και των οφειλόμενων δεδουλευμένων προς τον Χιμένεθ είναι τα δύο θέματα που θα καθορίσουν την εξέλιξη της συνάντησης! Μεταξύ των μελών του ΔΣ. εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά το θέμα του προπονητή, ωστόσο είναι οι εγγυήσεις που ζήτησε ο Ισπανός και οι οποίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα το μεγάλο αγκάθι για τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

11:38 Ολοκληρώθηκε η προπόνηση της ΑΕΚ. Αναμένεται με ενδιαφέρον το αν ο Χιμένεθ θα παραστεί στον χώρο που αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα η καθοριστική συζήτηση για το μέλλον του στην ΑΕΚ.

Το αντίο που δεν είπε ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ πάντως δεν είπε αντίο στους ποδοσφαιριστές τους, δεν ανέφερε τίποτα σχετικά, οπότε είναι ξεκάθαρο ότι και ο ίδιος δεν γνωρίζει ακόμα αν θα μείνει ή θα φύγει. Όλα κρέμονται από μία κλωστή την ώρα που η συζήτηση με τους εκπροσώπους του συνεχίζεται δίχως κανείς να προδικάσει αν θα επέλθει το... πολυπόθητο για την ΠΑΕ διαζύγιο.

Να σημειωθεί πως στη συζήτηση συμμετέχει και ο γενικός αρχηγός της ομάδας Βασίλης Δημητριάδης, ένας εκ των υποστηρικτών της τάσης υπέρ της παραμονής του Ισπανού στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

12:05 Στην κουβέντα πλέον και ο Μανόλο Χιμένεθ! Μαζί με τους συνεργάτες του μετέβη στο χώρο που βρίσκονται οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο πλευρών.

12:11 Το γεγονός ότι ο Χιμένεθ βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο με τους ανθρώπους που είναι άμεσοι συνεργάτες του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αναζητείται η φόρμουλα διαζυγίου με όλα τα μέλη του προπονητικού επιτελείου. Πάντως η κατάσταση παραμένει ρευστή καθώς η πλευρά του Ισπανού δεν θα χαριστεί οικονομικά στην ΑΕΚ, αυτό είναι το πλέον ξεκάθαρο στην υπόθεση!

Μια προπόνηση όπως όλες οι άλλες

12:19 Συλλέγουμε συνεχώς πληροφορίες... Ο Χιμένεθ δεν είπε το παραμικρό στους ποδοσφαιριστές του όσον αφορά το μέλλον του. Όπως διαβάσατε εδώ, στις 11.38 ολοκληρώθηκε η προπόνηση της ομάδας δίχως ο Ισπανός να έχει αφήσει να εννοηθεί ότι φεύγει! Ήταν μία προπόνηση σαν όλες τις άλλες, στο τέλος της οποίας ειπώθηκε το κλασικό... «παιδιά τα λέμε αύριο».

12:31 Ο Χιμένεθ παραμένει στα Σπάτα, αλλά έχει εξέλθει από τον χώρο συνάντησης αφήνοντας τους αρμόδιους εκπροσώπους του να συνεχίσουν τη συζήτηση.

12:38 Εν τω μεταξύ ο Νίκος Κωστένογλου παραμένει σε αναμμένα κάρβουνα καθώς από το συγκεκριμένο ραντεβού θα μάθει αν τελικά θα πάρει τη δουλειά που θεωρούσε σίγουρη την περασμένη Δευτέρα, όταν είχε λάβει τη διαβεβαίωση της ΠΑΕ ότι θα ξεκινούσε να προπονεί την ομάδα

12:48 Το παρών δίνει και ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Άρναρ Γκρέταρσον. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr, ο Ισλανδός δεν έχει πλέον σημεία επαφής με τον Ισπανό τεχνικό και η συνεργασία τους έχει καταστεί προβληματική καθώς ο Χιμένεθ δεν συμφωνεί με μεταγραφικές επιλογές που έγιναν (Χέλγκασον, Τσουκαλάς, Σιαλμάς κ.α.) ή ενδεχομένως γίνουν στην πορεία (π.χ. Καρντόσο)

12:57 Σε λίγο συμπληρώνονται τρεις ώρες από την ώρα έναρξης της συζήτησης (αυτή ξεκίνησε λίγο πριν από τις 10) και οι δύο πλευρές συνεχίζουν τον μαραθώνιο της διαπραγμάτευσης. Σε κάθε περίπτωση από αυτό το ραντεβού θα βγει κάτι οριστικό με τη λύση του συμβολαίου να φαντάζει ως η πιθανότερη λύση.

13:09 Οι παίκτες αποχώρησαν από τα Σπάτα δίχως να πουν το παραμικρό. Έδειξαν άγνοια για το θέμα και απλώς παραδέχθηκαν ότι ο Χιμένεθ τους είπε ότι αύριο τους περιμένει κανονικά στην προπόνηση.

Οι εγγυήσεις που ζήτησε ο ισπανός

13:16 Σκληρή διαπραγμάτευση στο οικονομικό. Η δυσκολία της ΑΕΚ να ανταποκριθεί στα οφειλόμενα και να καλύψει το ύψος της αποζημίωσης παραμένει το μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις. Ο Χιμένεθ πάντως φέρεται ότι τόνισε πως θέλει να παραμείνει αρκεί να εξασφαλιστούν καλές συνθήκες εργασίας, όπως του είχε υποσχεθεί η διοίκηση στις αρχές του καλοκαιριού.

13:23 Παραμένει στα Σπάτα ο Μανόλο Χιμένεθ παρά το γεγονός ότι η προπόνηση της ομάδας έχει ολοκληρωθεί από τις 11.38. Προφανώς περιμένει να μάθει τις εξελίξεις για το μέλλον του στις συζητήσεις που εδώ και ώρα δεν συμμετέχει καθώς έχουν επιληφθεί οι εκπρόσωποι και δικηγόροι των δύο πλευρών.

13:31 Δύο φορές μπήκε και βγήκε στο χώρο που γίνονται οι συζητήσεις ο ισπανός προπονητής. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι ιδιαίτερα νευρικός και αγχωμένος. Δεν δείχνει σε κανέναν ότι επιθυμεί να αποχωρήσει, τουναντίον αυτό που μεταφέρει είναι ότι τον ενδιαφέρει να παραμείνει στον πάγκο της ΑΕΚ ως το τέλος της σεζόν αρκεί να του εξασφαλιστεί ότι δεν θα απειληθεί ξανά με απόλυση και ότι δεν θα υπάρξουν άλλες ιστορίες όπως αυτή με πρωταγωνιστή τον Κωστένογλου

13:38 Επέστρεψε στον χώρο συζήτησης ο Χιμένεθ ενώ αντιθέτως αποχώρησαν από αυτόν οι συνεργάτες του οι οποίοι ήταν εκεί για περίπου μία ώρα. Αυτό το μέρος της συζήτησης θα είναι και το πλέον καθοριστικό για το μέλλον του προπονητή. Μένει ή φεύγει ο Χιμένεθ;

Μπερδεμένοι οι ποδοσφαιριστές

13:42 Οι παίκτες της ΑΕΚ παρακολουθούν με την ίδια αγωνία τις εξελίξεις. Σε επικοινωνία του Sport24.gr με κάποιους εξ αυτών συνειδητοποιήσαμε ότι κι εκείνοι είναι μπερδεμένοι με όσα συμβαίνουν. Το βέβαιο ότι ο Χιμένεθ έχει κερδίσει πολλούς πόντους στην εκτίμησή τους με τη στάση του τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό που εκτίμησαν περισσότεροι οι παίκτες της ΑΕΚ είναι ότι προσπάθησε να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας και για εκείνους απαιτώντας την αποπληρωμή των οφειλομένων ώστε να έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Χιμένεθ συνέχιζε (και εξακολουθεί) να εργάζεται επίσης απλήρωτος δίχως ποτέ να μιλάει γι αυτό ή να εκφράζει δυσαρέσκεια στον Τύπο.

13:53 Συμπληρώνονται τέσσερις ώρες και ο μαραθώνιος των διαπραγματεύσεων συνεχίζεται. Εκατέρωθεν εξηγήσεις, προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, είτε για το διαζύγιο, είτε για τη συνέχιση της συνεργασίας. Αν και η παρουσία νομικών και οικονομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ δεν δημιουργεί αισιοδοξία για το δεύτερο σενάριο.

14:02 Μόνο οι εγγυήσεις για πληρωμές, η σιγουριά ότι δεν θα απειληθεί ξανά με απόλυση, συγκεκριμένες μεταγραφικές κινήσεις (στο μέτρο του δυνατού) και ένα πλάνο που θα τηρηθεί πιστά και από τις δύο πλευρές δίχως εκατέρωθεν παλινωδίες, θα μπορούσαν να κρατήσουν τον Χιμένεθ στην ΑΕΚ.

Στο ακουστικό ο Κωστένογλου

14:09 Οι εξελίξεις τρέχουν, οι δύο πλευρές συνεχίζουν τη διαπραγμάτευση και ο Νίκος Κωστένογλου περιμένει στο ακουστικό του έχοντας ενημερωθεί από τρίτους ότι η δουλειά οδεύει προς... διαζύγιο! Ωστόσο ο ίδιος δεν ανοίγει τα χαρτιά του, δεν μιλάει για οτιδήποτε και απλώς θέλει να διαπιστώσει τι μπορεί να συμβεί στην πορεία. Άλλωστε από την περασμένη Κυριακή ως σήμερα έχουν συμβεί πράγματα και ανατροπές τις οποίες δεν χωράει ο νους!

14:15 Παραμένουν όλοι μαζί, στον ίδιο χώρο συζητώντας, ψάχνοντας να βρουν τη λύση που θα αφήσει όλες τις πλευρές ικανοποιημένες και θα οδηγήσει σε ένα βελούδινο διαζύγιο. Επαναλαμβάνουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ ρευστά, η συζήτηση γίνεται για να βρεθεί τρόπος να λυθεί συναινετικά το συμβόλαιο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί κιόλας αν η πλευρά του Ισπανού δεν ικανοποιηθεί. Ο Χιμένεθ θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ και δεν πρόκειται να κάνει πίσω αν δεν καλυφθεί οικονομικά. Ενδεχομένως αν δεν ήθελε άλλο αυτή τη δουλειά, τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα για όλους.

Η πρόταση της ΑΕΚ για... διαζύγιο

14:24 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Αυτή την ώρα ο Χιμένεθ, οι ατζέντηδες και οι συνεργάτες του (δηλαδή το προπονητικό επιτελείο) βρίσκονται σε ξεχωριστή αίθουσα και εξετάζουν την πρόταση που τους έγινε από την πλευρά της ΑΕΚ για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Προφανώς μετά από αυτή τη σύσκεψη θα δώσουν και την απάντησή τους στην ΠΑΕ για το αν αποδέχονται τους όρους που τους προτάθηκαν. Ενδεχομένως να έχουμε και νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τον Αδαμίδη και το νομικό-οικονομικό επιτελείο της ΑΕΚ αμέσως μετά!

14:31 Το ίδιο προφανώς συμβαίνει και από την άλλη πλευρά. Ο Αδαμίδης, τα μέλη του ΔΣ., ο Κωνσταντίνιδης και οι Γκρέταρσον-Δημητριάδης παρουσία του νομικού και οικονομικού επιτελείου της Ένωσης συζητούν όλα όσα προηγήθηκαν στην τετράωρη συζήτηση των δύο πλευρών.

14:40 Το πρόβλημα ρευστότητας είναι το μεγάλο αγκάθι για τη λύση του συμβολαίου του Χιμένεθ. Θα πρέπει να βρεθεί λύση είτε εκ των μεγαλομετόχων που όμως απόσχουν, είτε να εκχωρηθούν στον Ισπανό επιταγές από μελλοντικά έσοδα της ομάδας (π.χ. από τα τηλεοπτικά δικαιώματα)

14:48 Αποχώρησε από τα Σπάτα ο Βασίλης Δημητριάδης δίχως να κάνει τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους σοφότερους για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

14:55 Δεν έχουμε προς το παρόν να προσθέσουμε κάτι καινούργιο στην επιστήμη, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ξεχωριστές αίθουσες και συσκέπτονται. Αυτή του Ισπανού πάντως καθορίζει τις εξελίξεις. Αν δεχθεί τις προτάσεις του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ, τότε το διαζύγιο θα ανακοινωθεί άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση είτε οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, είτε ο Χιμένεθ θα αποχωρήσει από τα Σπάτα επιμένοντας στη θέση του παραμένει προπονητής της ΑΕΚ.

15:02 Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν τις δύο πλευρές να συζητούν πλέον τις οικονομικές λεπτομέρειες για τη λύση του διαζυγίου, κάτι για το οποίο σας ενημέρωσε πρώτο και κατά αποκλειστικότητα το Sport24.gr από τις 10 το πρωί.

Ενημερώθηκε ο Κωστένογλου

15:12 Ο Νίκος Κωστένογλου έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr την ενημέρωση ότι θα πρέπει να περιμένει στο ακουστικό του, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά εκείνοι που τον κράτησαν στην Ελλάδα για να μην μετακομίσει στην Κύπρο για χάρη της Ανόρθωσης, θα τηρήσουν το λόγο τους!

15:29 Για διαζύγιο κάνουν λόγο όλες οι πληροφορίες, στην αναμονή ο κόσμος της ΑΕΚ για τις ανακοινώσεις. Οι διαπραγματεύσεις όσον αφορά τους οικονομικούς όρους για τη λύση του συμβολαίου συνεχίζονται.

15:32 Αποχώρησε από τα Σπάτα ο πρόεδρος των Supporters Μάκης Κασνακίδης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « είμαστε ακόμα σε συζητήσεις δεν υπάρχει κάτι ακόμα να ανακοινώσουμε. Εγώ είχα μία δουλειά και έπρεπε να φύγω».

15:41 Το ντέρμπι συνεχίζεται όσον αφορά τους οικονομικούς όρους του διαζυγίου. Υπάρχει απόσταση στο οικονομικό, αυτό είναι το μόνο σίγουρo. Η πλευρά του Χιμένεθ δεν κάνει πίσω σε πράγματα που θέλει να περάσει η ΠΑΕ η οποία προσπαθεί να... αποδράσει από το συμβόλαιο που τη δένει με τον Ισπανό όσο το δυνατόν πιο... αναίμακτα!

Τα δύο... αγκάθια

15:48 Ο τρόπος καταβολής των χρημάτων που έχει λαμβάνειν ως δεδουλευμένα ο Χιμένεθ αλλά και το ύψος της αποζημίωσης κρατούν τις δύο πλευρές σε απόσταση. Επιθυμία και των δύο είναι να δοθεί ένα τέλος σήμερα, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο γι αυτό και οι συζητήσεις συνεχίζονται.

15:54 Σκληρό πόκερ! Δεν κάνει πίσω ο Χιμένεθ στο θέμα των οικονομικών απολαβών του βάσει αποζημίωσης και δεδουλευμένων. Αυτή η αμετακίνητη στάση του ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε ναυάγιο τη διαπραγμάτευση και να οδηγήσει στην, προσωρινή τουλάχιστον, παραμονή του.

16:04: Θέλει να τελειώσει σήμερα το θέμα η ΑΕΚ και γι αυτό προσπαθεί να φέρει τον Ισπανό στα μέτρα της και να προχωρήσει μαζί του σε μία τελική λύση. Έτσι όπως έχουν έλθει τα πράγματα, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο, οι δύο πλευρές δύσκολα θα συνεχίσουν μαζί. Το γυαλί έχει ραγίσει.


16:10: Επέστρεψε στα Σπάτα ο Βασίλης Δημητριάδης. Αυτό πάντως δεν πρέπει να σχετίζεται με την υπόθεση καθώς οι δύο πλευρές συζητούν πλέον αποκλειστικά για το οικονομικό σκέλος της επικείμενης λύσης συνεργασίας.

16.14: Ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσω του Sport24.gr και αναρωτιούνται ποιον προπονητή θα αντικρίσουν αύριο το πρωί στα Σπάτα. Αυτή είναι μία καλή απορία για όλους, αν και πλέον, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δύσκολα αυτός θα είναι ο Χιμένεθ ο οποίος βέβαια σε κάθε περίπτωση θα βρεθεί εκεί προκειμένου να τους μιλήσει.

Στα άκρα το φτάνει ο Χιμένεθ

16.20: Στο ταψί χορεύει ο Χιμένεθ τη διοίκηση της ΑΕΚ καθώς ζητεί την άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων και αποζημίωση μεγαλύτερη από αυτή που δίνει η ΠΑΕ. Συμπληρώνονται σε λίγο επτά ώρες από την έναρξη των διαπραγματεύσεων!

16.34 Διάλειμμα για φαγητό! Δεν είναι πλάκα, όντως οι δύο πλευρές σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να γευματίσουν ύστερα από 7 ώρες συζητήσεων.

18:38 Συνεχίζουμε την ενημέρωση. Αυτή τη στιγμή σε ξεχωριστές αίθουσες βρίσκονται ο Μανόλο Χιμένεθ και οι συνεργάτες, μελετώντας τους όρους για τη λύση του συμβολαίου που έχει προτείνει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ταυτόχρονα σε άλλη αίθουσα οι διοικούντες της ΠΑΕ, συνεχίζουν τη δική τους σύσκεψη, στην προσπάθεια να βρεθεί λύση, που θα δώσει τέλος στην υπόθεση απόψε.

19:44 Εξακολουθούν να είναι σε ξεχωριστές θέσεις ο Χιμένεθ και το τεχνικό επιτελείο και ο Αδαμίδης με τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ. Αυτοί που πηγαινοέρχονται είναι οι νομικοί σύμβουλοι και οι εκπρόσωποί τους αντιστοίχως, οι οποίοι μεταφέρουν τις θέσεις των δύο πλευρών προσπαθώντας να φτάσουν στη πολυπόθητη λύση.

20:05 Μπαίνουμε στη τελική ευθεία, αφού συντάσσονται τα συμβόλαια για την λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών και κανονίζονται οι δόσεις αποπληρωμής. Σε λίγη ώρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η πολύωρη διαπραγμάτευση και να ανακοινωθεί το διαζύγιο της ΑΕΚ για τον Χιμένεθ.

20:21 Μόλις αποχώρησαν από το προπονητικό κέντρο των Σπατών οι δύο συνεργάτες του Μανόλο Χιμένεθ, Χεσούς Καλντερόν, Νταβίδ Χιμένεθ (αδερφός του). Ρωτήσαμε αν θέλουν να κάνουν κάποιο σχόλιο και απάντησαν: "τα σχόλια αύριο".

Ο Χιμένεθ φεύγει, αλλά...

20:39 Συνεχίζεται η συζήτηση για τους τελικούς όρους της συμφωνίας. Αυτή τη στιγμή είναι μαζί σε μια αίθουσα οι εκπρόσωποι και νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών. Οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, αλλά η υπόθεση Χιμένεθ για την ΑΕΚ έχει τελειώσει. Συζητούνται αυτή την ώρα τρόποι αποπληρωμής, οι δόσεις της αποζημίωσης, καθώς επίσης και τα δικαιώματα του ισπανού βάσει του συμβολαίου του από πριμ και μπόνους τα οποία ακόμα δεν έχει λάβει.

20:55 Συνεχίζεται η τελική διαπραγμάτευση. Πείνασαν ξανά στα Σπάτα και αφίχθη το delivery με τις πίτσες.

21:04 Πεπεισμένος είναι πλέον ο Νίκος Κωστένογλου πως αύριο Πέμπτη αναλαμβάνει τη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Απομένει να διαπιστωθεί εάν θα γίνει διπλή προπόνηση (πρωί-απόγευμα) ώστε να μην συμπέσει με το φυσιολογικό αντίο του Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές.

21:38 Η συζήτηση συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή το ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί αφορά στις δόσεις αποπληρωμής του ισπανού. Υπάρχει διαφωνία στο συγκεκριμένο θέμα, για την οποία αργά ή γρήγορα αναμένεται να βρεθεί λύση.

Η NOVA και οι τίτλοι τέλους

21:52 Οι τελευταίες πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της αποπληρωμής του Μανόλο Χιμένεθ (δεδουλευμένα και αποζημίωση) θα καλυφθεί από έσοδα της ΠΑΕ. Τα περισσότερα απ' αυτά τα χρήματα, θα αντληθούν από τα έσοδα που έχει λαμβάνειν η ΑΕΚ από τη Nova (τηλεοπτικά δικαιώματα).

20:12 Όλα τελείωσαν πλέον. Μετά από 12 ώρες συζητήσεων, ΑΕΚ και Μανόλο Χιμένεθ συμφώνησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ