ΑΕΚ

Ρώτησε για Καρνέζη, ο οποίος δεν θέλει Ελλάδα

Ρώτησε για Καρνέζη, ο οποίος δεν θέλει Ελλάδα
INTIME SPORTS

Ένα από τα συμπεράσματα της φετινής σεζόν είναι ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ικανότερο και πιο έμπειρο τερματοφύλακα. Το Sport24.gr γνωρίζει για τις δύο επαφές με τον ατζέντη του Καρνέζη και μεταφέρει τι ισχύει με τους Μπαρόχα και Ανέστη.

Αν και το πως η ΑΕΚ θα πορευτεί στο θέμα της ποιοτικής ενίσχυσής της κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με την παραμονή ή όχι του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της ομάδας, φαίνεται ότι η προεργασία για την απόκτηση τερματοφύλακα που θα έρθει ως βασικός στη σεζόν επιστροφής στην Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει.

Το Sport24.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η Ένωση βολιδοσκόπησε (και μάλιστα δις, μία εντός της τρεχούσης σεζόν αλλά το 2015 και μία στις αρχές του 2016) τις προθέσεις του Ορέστη Καρνέζη σχετικά με την πιθανότητα επιστροφής του στην Ελλάδα, ωστόσο ο διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο καθώς επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Μολαταύτα έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον η προσέγγιση της Ένωσης στον Καρνέζη μέσω του ατζέντη του, κόντρα στο γεγονός ότι ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟ είχε επεκτείνει το περασμένο καλοκαίρι τη συνεργασία του με την ιταλική ομάδα, ως το 2019. Αυτό οδηγεί σε δύο συμπεράσματα:

1. Τη δεδομένη επιθυμία της ΑΕΚ να αποκτήσει έμπειρο, δοκιμασμένο σε υψηλότερο επίπεδο και σε καλή ηλικία τερματοφύλακα. Ήταν κάτι που απέφυγε το περασμένο καλοκαίρι επιλέγοντας το λαχείο Μπαρόχα, ωστόσο η επόμενη σεζόν θα εγείρει πολύ μεγαλύτερες αγωνιστικές και οπαδικές απαιτήσεις.

2. Μία πρώτη διάθεση της ομάδας να συζητήσει ακόμα και με ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε άλλες ομάδες εφόσον πρόκειται για περιπτώσεις που πιστεύει πολύ. Δείχνει μια πρώτη διάθεση να ξεφύγει η ΠΑΕ από τη μονοδιάστατη μεταγραφική προσέγγιση ελευθέρων παικτών και να ανοιχτεί περισσότερο συνομιλώντας και με ομάδες για αγορά.

Μπαρόχα, Ανέστης, Βούτρας και Ντούνης

Όσον αφορά τους τέσσερις υπάρχοντες, αποφάσεις δεν έχουν παρθεί τελεσίδικες, αλλά μια πρώτη εικόνα για το πως σκέφτονται στην ομάδα είναι ασφαλής για να μεταφερθεί. Ξεκινώντας από τον Μπαρόχα, το γεγονός και μόνο το γεγονός ότι η ΑΕΚ πρέπει να καταβάλει 400.000 ευρώ στην Καράκας για να αποκτήσει τα δικαιώματα του όπως προβλέπει η συμφωνηθείσα οψιόν αγοράς, είναι ένα αγκάθι.

Στην Ένωση σκέφτονται να προχωρήσουν σε διαπραγμάτευση προτείνοντας λιγότερα χρήματα για να κρατήσουν στο δυναμικό της ομάδας τον Βενεζουελάνο, ωστόσο ακόμα και αυτό αν συμβεί, δεν συνεπάγεται ότι δεν θα αποκτηθεί άλλος τερματοφύλακας. Πάντως οι 400.000 ευρώ κρίνονται αυτή τη στιγμή πολλά χρήματα για έναν τερματοφύλακα που δεν έχει πείσει ότι αξίζει να είναι ο πρώτος σε ομάδα που την επόμενη σεζόν θα πρέπει να συνδυάσει πρωταθλητισμό και αξιοπρεπή ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Ανέστης έχει συμβόλαιο και μεγάλη προοπτική. Η παραμονή του είναι δεδομένη, αν ωστόσο η ΑΕΚ αποκτήσει γκολκίπερ ανώτερου επιπέδου και παράλληλα βρει τη φόρμουλα για να κρατήσει τον Μπαρόχα, τότε ένας εκ των δύο, είτε ο Έλληνας, είτε ο Βενεζουελάνος, λογικά θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού προκειμένου να έχει παιχνίδια. Εκτός αν η Ένωση επιλέξει να πορευτεί με έναν τερματοφύλακα κλάσης και δύο πίσω του να ανταγωνίζονται καθημερινά για το ποιος θα είναι ο δεύτερος κοιτώντας παράλληλα να «κλέψουν» την πρωτιά.

Στην περίπτωση αυτή ο σημερινός τρίτος, Ηλίας Βούρας, θα περισσεύει, ενώ ο φέρελπις, Παναγιώτης Ντούνης, θα περιμένει να διαπιστώσει αν θα βρει χώρο για να μπει στην πρώτη τριάδα των γκολκίπερ της επόμενης σεζόν ή αν θα δοθεί δανεικός σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από αυτό των Κ-20 που αγωνίζεται σήμερα με τη δεύτερη ομάδα της Ένωσης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ