ΑΕΚ

Πλατέλλας: "Είμαι εδώ και 100% συγκεντρωμένος"

Πλατέλλας: "Είμαι εδώ και 100% συγκεντρωμένος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας υποστήριξε ότι είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ, αδιαφορώντας για μεταγραφικά σενάρια που απασχολούν την Ένωση.

Η αλήθεια είναι πως το όνομα του Βαγγέλη Πλατέλλα ήταν απ’ αυτά που μπήκαν στην λίστα με τους υποψήφιους για αποχώρηση από την ΑΕΚ τώρα τον Γενάρη.

Ειδικά σε περίπτωση που η ομάδα προχωρούσε σε μεταγραφική ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης, καθώς ο διεθνής εξτρέμ δεν ήθελε να είναι παροπλισμένος. Ωστόσο ο Πλατέλλας, που σκόραρε ξανά στο ματς κυπέλλου με τον Ηρακλή, ξεκαθάρισε μιλώντας στην κάμερα της Nova, πως είναι 100% συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ.

"Αυτό που έχω να κάνω είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα. Να ακούω τον προπονητή, γιατί πάνω απ' όλα αυτός αποφασίζει για το τι θα κάνω. Εγώ πάντα δίνω το 100%. Όποτε μου δοθεί η ευκαιρία, θα είμαι παρών για την ομάδα. Δεν μπορώ να πω κάτι για όλα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες. Εγώ είμαι εδώ 100% συγκεντρωμένος για την ΑΕΚ"

Για το παιχνίδι με την Βέροια, ο Πλατέλλας τόνισε: "Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά. Αυτό που έχουμε να κάνουμε μέσα στο σπίτι μας είναι να δουλέψουμε και να βγάλουμε ό, τι καλύτερο για να πάρουμε τη νίκη. Γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοι σίγουρα θα έρθουν να κλειστούν πίσω για να βγαίνουν στις αντεπιθέσεις. Γι' αυτό εμείς πρέπει να τους διασπάσουμε και να κερδίσουμε το πολύ σημαντικό αυτό ματς".

Την πιο παραγωγική του σεζόν κάνει φέτος ο Έλντερ Μπαρμπόζα, καθώς έχει φτάσει τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα και με εντυπωσιακές εμφανίσεις. Και έχει κάθε λόγο ο Πορτογάλος εξτρέμ και να ονειρεύεται επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και να φορέσει και πάλι το εθνόσημο. Άλλωστε ο Μπαρμπόζα ξέρει πως ο Φερνάντο Σάντος παρακολουθεί ελληνικό πρωτάθλημα. Και γι αυτό και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο " noticiasaominuto.com", τόνισε πως ελπίζει σε κλήση του στην εθνική. Ενώ μίλησε ακόμα και για τον συμπατριώτη του προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος εξτρέμ της ΑΕΚ:
– Είσαι δυο χρόνια στην Ελλάδα, πως είναι η εμπειρία;

"Πολύ καλή. Πέρασα ένα διάστημα που δεν ήταν θετικό, καθώς αγωνιζόμασταν στην Β’ εθνική. Αλλά έχω προσαρμοστεί πολύ καλά στην πόλη και η οικογένεια μου είναι εδώ και είμαστε ευτυχισμένοι. Φέτος τα πράγματα πάνε καλά, καθώς επιστρέψαμε στην πρώτη κατηγορία. Πάμε καλά στο πρωτάθλημα, αλλά έχουμε μείνει πίσω από τον αντίπαλο μας, που είναι ο Ολυμπιακός. Όμως η ομάδα ανεβαίνει και θέλουμε να βγούμε στην Ευρώπη".

– Μιας και μίλησες για τον Ολυμπιακό, πως αναλύεις την δουλειά του Μάρκο Σίλβα σ’ αυτή την πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ;

"Κάνει εξαιρετική δουλειά. Οι περισσότεροι εδώ, κυρίως οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αναγνωρίζουν αυτά που έχει κάνει. Η ομάδα του έκανε κάποια ρεκόρ και έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Μάρκο"

– Τι σ’ οδήγησε να δεχθείς την πρόταση της ΑΕΚ;

"Κυρίως ήταν το πρότζεκτ μου έδειξαν. Υπήρχε ένα ξεκάθαρο πλάνο επιστροφής και ξέροντας πως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που θα κυνηγήσει τίτλους, μ’ έκανε να δεχθώ. Ήξερα ότι θα περάσω δύσκολα την πρώτη σεζόν στην Β’ εθνική, με πολύ δυνατό ποδόσφαιρο και σε γήπεδα με κακές συνθήκες. Όμως είμαι χαρούμενος που τα περάσαμε όλα αυτά και τώρα ονειρεύομαι να ξαναπαίξω στην Ευρώπη, κάτι που πιστεύω πως θα γίνει την επόμενη σεζόν".

– Με δεδομένο πως μεγάλωσες ποδοσφαιρικά στην Πόρτο, αν ερχόταν μια πρόταση από την Μπενφίκα ή την Σπόρτινγκ, θα την σκεφτόσουν;

"Φυσικά και θα την σκεφτώ. Πάνω απ’ όλα είμαι επαγγελματίας. Πάντα προσπαθώ να τα δίνω όλα, σ’ όποια ομάδα και αν είμαι. Ότι και να γίνει, σ’ όποια ομάδα και αν είναι, προσπαθώ να υπερασπίζομαι την ομάδα μου, μ’ όλη την δύναμη μου. Ποτέ δεν θα απορρίψω επί της αρχής μια πρόταση, απ’ όποια ομάδα και αν είναι".

– Έχεις πετύχει επτά γκολ ήδη, έχεις μια καλή σεζόν, πιστεύεις πως υπάρχει περίπτωση να σε καλέσουν στην εθνική;

"Το να εκπροσωπείς την χώρα σου, είναι το αποκορύφωμα για κάθε παίκτη. Φυσικά είναι ένα όνειρο να επιστρέψω στην εθνική. Αν αυτό γίνει, θα εκπροσωπήσω την Πορτογαλία με τιμή και μεγάλη χαρά".

– Νομίζεις πως σ’ έχουν λίγο… ξεχάσει, επειδή παίζεις στην Ελλάδα;

"Ειλικρινά, δεν το πιστεύω. Ο προπονητής της εθνικής ξέρει την χώρα και σίγουρα έχει επαφές εδώ, επομένως δεν είμαι ξεχασμένος. Είμαι προσηλωμένος στην δουλειά μου με όνειρα κάποια στιγμή να ξαναπαίξω στην εθνική. Και είναι διπλό το όνειρο, αν πάω και στο Euro με την Πορτογαλία".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ