ΑΕΚ

Πετρόπουλος: "Δεν θα πέσει η ΑΕΚ"

Πετρόπουλος: "Δεν θα πέσει η ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Τη σιγουριά του πως η ΑΕΚ δεν θα υποβιβαστεί εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Αντώνης Πετρόπουλος. Τι είπε για τα οικονομικά προβλήματα της Ένωσης, τον Έβαλντ Λίνελ αλλά και τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στο Nova ο Έλληνας επιθετικός:

Αναφορικά με τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, τους στόχους του και την εθνική: "Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην ΑΕΚ. Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ. Να τα καταφέρουμε μαζί με τα παιδιά σε αυτό το δύσκολο έργο. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Την επέλεξα γιατί στηρίζουν πολλά πάνω μου.

Αυτό ήθελα, να ξανανιώσω καλά και γερά στα πόδια μου. Να βάζω γκολ και να βοηθάω. Ο βασικός λόγος είναι αυτός που ήρθα. Νομίζω θα καταφέρουμε κάτι καλό. Έχουμε πολλούς καλούς και νεαρούς παίκτες.

Αλλάζει πλέον είμαι από τους πιο έμπειρους. Πριν στον ΠΑΟ ήμουν με παίκτες ίδιας ηλικίας. Τώρα βοηθώ όσο μπορώ τους μικρούς.

Βοηθάμε και εμείς. Όπως ο προπονητής μας που είναι ο Λίνεν τους βοηθά σε πολλά εντός και εκτός γηπέδου. Κάνει την δουλειά του, βοηθάμε και εμείς οι πιο έμπειροι.

Όλοι μου συμπεριφέρονται πολύ καλά και εγώ τους εμψυχώνω. Γενικώς βοηθάνε οι πιο παλιοί στην ΑΕΚ. Είμαι χαρούμενος που ήμουν στον ΠΑΟ και τώρα στην ΑΕΚ.

Μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο και οι δύο ομάδες. Μπορώ να κουβαλήσω το φορτίο της ΑΕΚ. Υγεία να έχουμε… Πριν δύο χρόνια με είχαν καλέσει στην εθνική. Ο κ.Σάντος κοιτά τους καλύτερους και αν αγωνιστώ καλά μπορεί να κληθώ ξανά.

Αισθάνομαι περίεργα που έφυγα από τον ΠΑΟ. Πέντε χρόνια ήμουν εκεί. Ανδρώθηκα στον ΠΑΟ. Έκλεισε ο κύκλος μου εκεί όμως. Νέο ξεκίνημα στην ΑΕΚ, ευχαριστώ τους πάντες.

Δεν είναι μόνο ο Λίνεν, αλλά πολλά παιδιά μέσα στην ομάδα. Με στηρίζουν, με βοηθάω να βάζω γκολ που είναι η δουλειά μου. Ποτέ δεν λέω ποτέ, αλλά τώρα είμαι στην ΑΕΚ. Θέλω να ξανασταθώ στα πόδια μου".

Για την κατάληψη στα Σπάτα: "Τα παιδιά της κατάληψης είναι καλοί μαζί μας. Εκτός του περιστατικού με τον Φουρτάδο. Δεν ήταν καλό για κανέναν αυτό. Ο Φουρτάδο μου είπαν έκανε χειρονομίες στην Τρίπολη. Είμαστε σε δύσκολη θέση, δεν χρειάζονται αυτά. Κατανοώ τους φιλάθλους μας.

Πληρώνουν για να είναι παντού κοντά μας και είναι δύσκολοι καιροί. Δεν πρέπει να αντιδρούν οι παίκτες έτσι… Μας στηρίζει ο κόσμος. Έχουμε καλή σχέση. Ο κόσμος είδαμε και το Σάββατο είναι κοντά και είναι σημαντικό. Αν κερδίζουμε θα έρθουν περισσότεροι στο γήπεδο. Μακάρι να ανέβουμε πιο γρήγορα ψηλά…"

Για τα λόγια της διοίκησης όσον αφορά τα αποτελέσματα που κρίνουν τη συνέχεια: "Για τους μικρούς είναι… κάπως. Δεν μπορούν να το διαχειριστούν αυτό. Μέσα από αυτό θα ανδρωθούν όμως. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, αποκτούν εμπειρίες τώρα. Πρέπει να δυναμώσει ξανά. Η ΑΕΚ είναι…"

Για τα γκολ που έβαζε και βάζει: "Και στην προπόνηση και στο ματς με πιστεύουν και με στηρίζουν πολύ στην ΑΕΚ. Προσπαθώ να είμαι καλά και να αξιοποιώ όλες τις ευκαιρίες. Έχω περάσει και δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου. Δύσκολες εβδομάδες…. Με τραυματισμούς και χαμένα γκολ".

Για το σύστημα: "Νομίζω το 4-4-2 εντός έδρας είναι καλύτερο γιατί πρέπει να πιέζουμε. Εκτός καλύτερο είναι το 4-3-3. Είναι θέμα προπονητή νομίζω αυτό. Και βάσει αντιπάλου αλλάζεις".

Για το ότι όποτε σκόραρε δεν έχαναν Παναθηναϊκό και ΑΕΚ: "Είναι ευχάριστο όποτε σκοράρω ότι δεν χάνει η ομάδα μου. Με βοηθά και ο Θεός. Σε όλη την καριέρα μου… Σε όλα τα αθλήματα είναι δύσκολα λόγω των τραυματισμών και ο Θεός μετρά πολύ για εμάς… Και με την ευκαιρία θέλω να πω συλλυπητήρια για το παιδί του Άρη που έφυγε… "

Για τα λόγια του Φωτίου την Παρασκευή: "Μας ζήτησε να κερδίσουμε. Μας είπε μια λέξη σημαντική. Σεβασμός… Απέναντι σε όλους. Δώσαμε ότι καλύτερο και κερδίσαμε. Άνθρωποι σαν τον κ. Φωτίου αγαπάνε την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο. Και βοήθησε στην δύσκολη στιγμή και τώρα και στην μεταγραφή Κατίδη και αν πάνε καλά θα βάλει και άλλα νομίζω. Πολλά παιδιά έχουν πρόβλημα στα αποδυτήρια… Αυτό τώρα από τον κ.Φωτίου, μακάρι να κάνουν και άλλοι επιχειρηματίες κάτι τέτοιο για να βοηθήσουν".

Για το ότι χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια: "Αν δουλεύεις τις αδυναμίες σου, βελτιώνεσαι. Και πιστεύω είχα καλούς προπονητές και με βοήθησαν σε κοντρόλ και τελειώματα. Και τώρα βγαίνουν αυτά…"

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να πάει στους 32 βαθμούς στο τέλος: "Ναι, μπορεί. Αν πάρουμε τις τρεις νίκες τώρα, πάμε στους 9 βαθμούς. Κάθε ματς θα είναι πολύ δύσκολο. Όλα τα παιδιά θα κάνουμε τα πάντα. Είναι περίεργο αυτό με την ΑΕΚ… Πρέπει να αλλάξει αυτό. Ήμασταν καλοί το Σάββατο, αν συνεχίσουμε έτσι θα νικήσουμε. Ο Λίνεν δουλεύει πολύ στην άμυνα, εκεί θα κριθούν πολλά πια".

Για την συνεργασία με τον Φούντα: "Με τον Φούντα ταιριάζουμε στην επίθεση. Κάπως σαν τον κοντό και τον ψηλό. Μπορούμε να κάνουμε ένα καλό δίδυμο και θα είναι καλό για την ΑΕΚ να πάμε καλά. Στην χαμένη μου ευκαιρία ήταν λίγο δυνατή η μπαλιά, αλλά εγώ φταίω".

Για το συμβόλαιο του και την περίπτωση που αν η ΑΕΚ πέσει: "Έχω 1,5 χρόνο συμβόλαιο. Δεν θα πέσει η ΑΕΚ!"

Για το αν θέλει να βαδίσει στα χνάρια του Λυμπερόπουλου: "Ο Νίκος ήταν ένας καταπληκτικός παίκτης και άνθρωπος. Τον ξέρω προσωπικά. Μακάρι να κάνω όσα έκανε στην ΑΕΚ. Το εύχομαι… Είχε άλλος το 28 και δεν πήρα αυτό που είχα. Έτσι πήρα το 33 που ήταν ελεύθερο. Το πήρα για τον λόγο που το είχε και ο Λύμπε. για τα χρόνια Του Χριστού".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ