ΑΕΚ

"Πάσες με ψηλά το κεφάλι, σοβαρότητα"

"Πάσες με ψηλά το κεφάλι, σοβαρότητα"
INTIME SPORTS

Ημέρα 1η: Η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ για το βασικό στάδιο προετοιμασίας ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του δικεφάλου να παίρνουν μια μικρή δόση για το τι έχουν να τραβήξουν τις επόμενες 15 μέρες. Οι ασκήσεις κατοχής μπάλας, οι φωνές για σοβαρότητα και η επιστροφή του Φούλη (φωτό)!

Το πρωί της Κυριακής (11/8) η αποστολή της ΑΕΚ αναχώρησε από την Αθήνα με προορισμό τα Χάνια Πηλίου για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Το πούλμαν του δικεφάλου μέσα σε αποθέωση έφτασε στον προορισμό του λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, με τον Γεωργέα να κλέβει την παράσταση με το γνωστό σύνθημα: "Γεωργέα, Γεωργέα τα Φυτά στην Καλαμάτα είναι ωραία".

"Φαΐ και ξεκούραση αμέσως"

Με το που ο κόσμος άρχισε να διαλύεται και το πούλμαν άδειασε, ο τεχνικός της Ένωσης, Τραϊανός Δέλλας, έδωσε κατευθείαν οδηγίες.... Φαγητό, ξεκούραση και στις 19:00 η πρώτη προπόνηση. Το πρόγραμμα εκτελέστηκε κατά βήμα με τους κιτρινόμαυρους να ολοκληρώνουν την προπόνηση "πεθαμένοι" λόγω και της διαφοράς υψομέτρου και οξυγόνου.

"Πάσες με ψηλά το κεφάλι, σοβαρότητα"
INTIME SPORTS

Ο Αντώνης Κέζος τους έβγαλε το λάδι και του έδωσε να καταλάβουν τι έχουν να... τραβήξουν τις επόμενες μέρες. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η ατάκα που ακούστηκε από τον Δέλλα: "Σήμερα είναι χαλαρά τα πράγματα" και όλοι οι ποδοσφαιριστές κοιτάχτηκαν αν το λέει και το εννοεί.

Το κορόιδο και τα... γκάζια

Μετά το τρέξιμο τα σπριντ και γενικά τα πρώτα χιλιόμετρα που έκαναν, ήρθε η πρώτη επαφή με την μπάλα μέσα από την άσκηση 5-2 που ουσιαστικά μιλάμε για το γνωστό κορόιδο. Οι παίκτες το πήραν για... χαλάρωση, αλλά ο Δέλλας είχε άλλη άποψη και όταν άρχισαν τα πολλά γέλια, ο τεχνικός της ΑΕΚ ξεκίνησε το... κήρυγμα: «Σοβαροί όλοι, δουλεύουμε κατοχή τώρα».

Αρχικά να εξηγήσουμε την άσκηση: 5 παίκτες δημιουργούν έναν κύκλο και δύο βρίσκονται στο κέντρο. Οι πέντε προσπαθούν να φτάσουν τις 20 πάσες με την μια και οι δύο στο εσωτερικό του κύκλο προσπαθούν να κόψουν. Όποιος χάσει την πάσα, μπαίνει μέσα στον κύκλο. Ουσιαστικά, για να μιλάμε πιο απλά, κάτι σε... κορόιδο.

"Πάσες με ψηλά το κεφάλι, σοβαρότητα"
INTIME SPORTS

Μετά το τρέξιμο οι παίκτες πιάσανε μπάλα και χωρίστηκαν σε 4 κύκλους με την συμμετοχή των Κέζο, Μπορμπόκη και Μπουρουτζίκα(για να συμπληρωθούν τα νούμερα). Και ενώ από τις προσπάθειες έβγαινε γέλιο και τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν, ακούστηκε ξαφνικά ο Δέλλας...

«Τι είναι αυτά, έλα σας θέλω σοβαρούς. Δεν είναι πλάκα η άσκηση, σοβαρότητα. Έτσι δουλεύουμε κατοχή μπάλας, δεν είναι πλάκα. Στόχος οι 20 πάσες», τόνισε αρχικά και γυρίζοντας προς την ομάδα του Γεωργέα που γινόταν ο περισσότερος χαβαλές (για ευνόητους λόγους) τους είπε: «Ανάθεμα με αν κάνετε και 20 πάσες».

"Πάσες με ψηλά το κεφάλι, σοβαρότητα"
INTIME SPORTS

Ο Φούλης... επέστρεψε

Ο Νίκος Γεωργέας εκτός από το ρόλο του ποδοσφαιριστή, φέτος θα έχει και αυτόν του δεύτερου προπονητή. Ο Δέλλας θέλει από αυτόν να βοηθάει τους νεαρούς παίκτες στο παιχνίδι τους και να τους μαθαίνει πράγματα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Φουλης έχασε το χιούμορ του.

Από την πρώτη μέρα λέγανε για την αλλαγή συμπεριφοράς του έμπειρου αμυντικού, αλλά τελικά ήθελε το φρέσκο αεράκι ο Φούλης για να πάρει μπρος.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης άσκησης (κορόιδο) ο τεχνικός του δικεφάλου έβγαλε τα αποτελέσματα: «Από όλους σας, μόνο η μια ομάδα δούλεψε σωστά» (δείχνοντας την ομάδα του Ράμα και του Ανάκογλου), ενώ προσπαθώντας να πειράξει και αυτός τον Γεωργέα είπε: «Χειρότερη ομάδα ήταν αυτή (Του Γεωργέα και του Παυλή) και η πιο... άσχημη».

Εκεί ο Γεωργέας γύρισε στους υπόλοιπους: "Για εσάς τα είπε". Και φυσικά η πλάκα είχε ξεκινήσει από νωρίς, όταν και τα έχωνε (με χαμόγελο πάντα) για τον τρόπο που εκτελούσαν την άσκηση.

Η μεγάλη ατάκα όμως, ήρθε προς το τέλος όταν ο Αντώνης Κέζος αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα κουνούπια: "Αντώνη, είσαι γλυκοαίματος".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ