ΑΕΚ

Παππάς: "Πρότεινα να πάρουμε τα 70εκ. του Μελισσανίδη για το 90% της ΑΕΚ"

Παππάς: "Πρότεινα να πάρουμε τα 70εκ. του Μελισσανίδη για το 90% της ΑΕΚ"
Παππάς INTIME SPORTS

Θετικός στο να δώσουν το 90% της ΑΕΚ στον Δημήτρη Μελισσανίδη για 70 εκ. ευρώ, ήταν ο Πέτρος Παππάς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος. "Πλήρωσα και με το παραπάνω". Τι είπε για M.S

Αποκαλυπτικός για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ (σύμφωνα με τα λεγόμενα του παραμένει μέτοχος), Πέτρος Παππάς, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" για τα όσα του καταλογίζουν και τι απαντάει.

Ο Πέτρος Παππάς, αφού ανέλυσε το τι έχει πληρώσει και το πότε, αναφέρθηκε στην Morgan Stanley σχολιάζοντας πως: "το δάνειο θα πρέπει να το έχει εξαλείψει ήδη η τράπεζα" και συμπλήρωσε: "Αν ισχύει ότι οι ΑΜΚ δεν είναι νόμιμες, από τη στιγμή που οι μετοχές έχουν ενεχυριαστεί, τότε όσοι έφυγαν θα πρέπει να επιστρέψουν και να πάρουν πίσω τις μετοχές τους"(και να κρατήσει και ο Παππας το 10%-προσθέτουμε εμείς).

"Πλήρωσα και με το παραπάνω"

Αρχικά, ο πρώην-νυν (βγάλτε εσείς το συμπέρασμα) μέτοχος της ΑΕΚ, αναφέρθηκε στα όσα του καταλογίζουν για τις μη πληρωμές και αυτά που άκουσε για τα χρωστούμενα, ενώ μετά από την όλη ανάλυση δεσμεύτηκε πως εφόσον και οι υπόλοιποι μέτοχοι πληρώσουν το δικό τους μερίδιο, θα πληρώσει και ο ίδιος ότι του αναλογεί (επιβεβαιώνοντας στην ουσία πως κάτι έχει αφήσει και αυτός απλήρωτο).

Βέβαια η δήλωση οι παίκτες είναι πληρωμένοι για την περίοδο 2010-11, είναι ψευδής ή λανθασμένη. Ή ο κ. Παππάς λέει ψέματα ή του είπαν ψέματα και τα χρήματα πήγαν αλλού. Εκτός και αν λένε ψέματα... οι παίκτες(;)

"Οι παίκτες της ΑΕΚ είναι πληρωμένοι για την περίοδο 2010-11. Εγώ δεν έχω οικονομική υποχρέωση για την παρούσα χρήση 2011-2012, εφόσον έχω πάψει να είμαι μέτοχος από το τέλος της προηγούμενης περιόδου. Δεν απείχα ποτέ από τις οικονομικές υποχρεώσεις μου τα τελευταία δύο χρόνια, όπως ανακριβώς αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Ως μέτοχος μέσου όρου 7%, κατά την περίοδο 2004-2010 και 9,5% τον Ιανουάριο του 2011, πήρα την απόφαση να βοηθήσω την ομάδα και τον Νίκο Νοτιά όταν όλοι οι υπόλοιποι μέτοχοι αποχώρησαν ή αδρανοποιήθηκαν. Αλλιώς, η ποδοσφαιρική ΑΕΚ θα αφανιζόταν ακριβώς πριν από δύο χρόνια. Πλήρωσα περίπου 3,8 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2004-2009 και άλλα 13 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ Ιανουαρίου 2010 και Ιουνίου 2011, καλύπτοντας μεταξύ άλλων χρέη των δύο προηγούμενων διοικήσεων εξ ημισείας με τον κ. Νοτίά.

Αποχωρώντας τελειωτικά τον Ιούνιο του 2011, άφησα την ΑΕΚ με 15-20% μικρότερο έλλειμμα από εκείνο που υφίστατο όταν αποχώρησε ο Ντέμης Νικολαΐδης τον Οκτώβριο του 2008 και ο Νίκος Θανόπουλος τον Ιανουάριο του 2010. Αυτό σημαίνει ότι στο ποσοστό μου πλήρωσα και σημαντικό κομμάτι των χρεών που άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις ακόμα και προ του 2009".

Τα 3,5 εκ. των Γκούμα-Χατζηιωάννου που έγιναν... 5,5!

Για το ότι καταλογίζουν στον ίδιο και τον Νοτιά, πως οι χρονιές 2009,2010,2011 είναι αυτές που φέρνουν σε δύσκολη θέση την ΑΕΚ, ο Παππάς απάντησε με καρφιά προς την πλευρά Νοτιά αλλά αποκάλυψε επίσης πως οι Γκίκας Γκούμας και Πόλυς Χατζηιωάννου, όταν έφυγαν έδωσαν το ποσό των 5,5 εκ. ευρώ με μοναδικό όρο να πάρει αυτός τις μετοχές τους.

Σημαντική αποκάλυψη που "καρφώνει" τον Νίκο Νοτιά, είναι η επιλογή του μεγαλομετόχου από την Αμερική, να αφαιρεί τα χρήματα που του αναλογούν από λειτουργικά έξοδα της ομάδας και όχι μόνο (πχ συμβόλαια - αδειοδότηση) με αυτά που έχει να πάρει από το ενοίκιο στα Σπάτα την οποία σύμβαση υπέγραψε ο "δικός του" πρόεδρος, κ. Θανόπουλος! Δηλαδή, με απλά λόγια "πόσα οφείλω να δώσω στην ΑΕΚ ως μεγαλομέτοχος; Δέκα. Πόσα μου χρωστάει η ΑΕΚ ως "νοικάρισα"; δώδεκα. Είμαστε πάτσι..., τα υπόλοιπα μου τα δίνετε σε βάθος χρόνου". Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο κύριος Παππάς.

Να σημειώσουμε εδώ πως ουδέποτε έγινε γνωστό είτε από την μεριά Παππά, είτε από την μεριά της ΠΑΕ, είτε από την μεριά των Γκούμα-Χατζηιωάννου πως έδωσαν 5,5 εκ με την απομάκρυνση τους. Συγκεκριμένα το ανώτερο ποσό που έδωσαν οι δύο επιχειρηματίες ήταν 2.170.000 Ευρώ σε μετρητά συν 1.200.000 Ευρώ σε τραπεζικές εγγυήσεις, συν 170000 στην Ερασιτεχνική. Σύνολο 3.540.000. Εάν ισχύουν τα όσα υποστηρίζει ο κ. Παππάς, προκύπτουν ερωτηματικά για τα επιπλέον 2 εκ. που δεν φανερώθηκαν ποτέ. ***(δείτε στο τέλος την επίσημη ανακοίνωση των Γκούμα-Χατζηιωάννου)

"Πήρα τις μετοχές του Γκίκα Γκούμα (και έτσι έδωσαν 5,5 εκατ. ευρώ απευθείας στην ΑΕΚ οι κ.κ. Γκούμας και Χατζηιωάννου φεύγοντας, γιατί ο όρος που έθεσαν ήταν να πληρώσουν αυτά τα χρήματα με την προϋπόθεση ότι θα αναλάμβανα τις μετοχές τους και συμφώνησα για το καλό της ΑΕΚ) τον Ιανουάριο του 2010. Εμφανώς λοιπόν δεν ήμουν εκ των μεγαλομετόχων καθ' όλη την περίοδο 2009-10 αλλά μόνο στο μισό μετά τον Ιανουάριο του 2010.

Παρ' όλα αυτά, πληρώνοντας από τότε άλλα 13 εκ. κάλυψα το 50% των εναπομείναντων εξόδων ολόκληρης της χρήσης της περιόδου 2009-2010 συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής αστοχίας 4.5 εκ. της διοίκησης Θανόπουλου (η οποία έγινε γνωστή μετά την αποχώρηση του και κανονικά θα ήταν υποχρέωση των παλαιών μετόχων) και παραπάνω από το 50% όλων των χρεών της χρήσης της περιόδου 2010-2011, συμπεριλαμβανομένων και 350.000 ευρώ της πρώτης αδειοδότησης που υπολείπονταν από τον Νίκο Νοτιά".

Με κάλεσε τότε ο Σταύρος Αδαμίδης να καλύψω εγώ, όπως επίσης και κατά τη δεύτερη αδειοδότηση εγώ έβαλα το δικό μου μερίδιο. Από τότε ο Νίκος Νοτιάς έστειλε κάποια χρήματα κατά την περίοδο 2011-2012 και επίσης αφαιρεί σταδιακά αυτά που χρωστά από τα ενοίκια που έχει λαμβάνειν μηνιαίως από το προπονητικό κέντρο. Πάντως για να σταματήσει το παραμύθι αυτό, προτείνω ορκωτοί λογιστές να βάλουν κάτω ανά έτος ποιοι ήταν οι μέτοχοι κατά μέσο όρο ποσοστού, να βγάλουν τι χρήματα χρωστά κάθε μέτοχος κάθε χρονιά και ο καθένας να πληρώσει αυτό που του αναλογεί".

"Από τα 70 εκ. του Μελισσανίδη, τα 35εκ. θα τα πέρναμε πίσω"

Όσον αφορά το θέμα με την πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη για την ΠΑΕ ΑΕΚ το 2008, ο Πέτρος Παππας ήταν αποκαλυπτικός σχετικά με την άρνηση της πλειοψηφίας των μετόχων στην είσοδο του πρώην πρόεδρου της ΑΕΚ, αλλά και στην δική του αντιπρόταση.

Τι έλεγε η αντιπρόταση του Παππά (προς τους μετόχους) σε σχέση με το: "Βάζουμε 70 εκ εμείς για το 39%, βάλτε 70 εκ εσείς και κρατήστε το μάνατζμεντ και με 140 εκατ στα ταμεία προχωράμε" του Μελισσανίδη. Να δώσουμε για τα 70 εκ. ευρώ το 90% στον Μελισσανίδη, να πάρουμε πίσω τα 35 εκ. που βάλαμε και με τα άλλα 35 να μπούνε σε λογαριασμό και να αναλαμβάναμε (επί της ουσίας) την Ερασιτεχνική". Διαβάστε τι είπε ακριβώς ο κ. Παππάς

"Εγώ και δύο άλλοι μέτοχοι από τους επτά ήμασταν υπέρ. Αν θυμάμαι καλά τα ποσά, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε προτείνει να βάλει τα 70 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει το 39% της ΑΕΚ περίπου και να βάλουμε και εμείς οι υπόλοιποι άλλα τόσα. Υπάρχουν διάφορες απόψεις κυρίως αρνητικές. Εγώ είχα προτείνει στους συμμέτοχους, εάν η συμφωνία προχωρούσε, να δώσουμε το 90% της ΑΕΚ με αυτά τα χρήματα, να πάρουμε πίσω τα περίπου 35.000.000 ευρώ που είχαμε βάλει όλοι μαζί μέχρι τότε και τα υπόλοιπα 35.000.000 ευρώ να τα βάζαμε σ' έναν λογαριασμό της ΑΕΚ, από τον οποίο να αναλαμβάναμε τα έξοδα των ερασιτεχνικών τμημάτων και του μπάσκετ. Και εάν μελλοντικά υπήρχε ανάγκη να χρηματοδοτούσε αυτό το ταμείο και την ποδοσφαιρική ομάδα. Τελικά δεν προχώρησε η ιστορία και θα πρέπει να ανατρέξω στα e-mails της εποχής (κρατάω όλη την αλληλογραφία) για να δω τους ακριβείς λόγους".

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με 35 εκ. στην Ερασιτεχνική, η ΑΕΚ θα ήταν ισόβια πρωταθλήτρια σε όλα τα αθλήματα που θα έπαιρνε μέρος και στο μπάσκετ θα κόντραρε τον Παναθηναϊκό.

"Από την εμπειρία μου, η Morgan Stanley εξαλείψει το δάνειο από τα βιβλία της"

Στην αναφορά που έκανε ο κ. Παππάς για το ομολογειακό δάνειο, τόνισε πως το δάνειο είναι στο χέρι του Νάσου Θανόπουλου και σχολίασε πως: "Από την εμπειρία μου και μόνο, πιστεύω πως η Morgan Stanley έχει ήδη εξαλείψει το δάνειο από τα βιβλία της"

"Από την εμπειρία μου και μόνο, πιστεύω πως η Morgan Stanley έχει ήδη εξαλείψει το δάνειο από τα βιβλία της, όπως είναι η συνηθισμένη τακτική ευνομούμενων τραπεζών για δάνεια που δεν εξυπηρετούνται. Ο Νάσος Θανόπουλος, από ό,τι ακούω, είναι επικεφαλής της τράπεζας για τα ελληνικά θέματα και πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να το πετύχει αυτό, όταν το θελήσει.

Στο τέλος της χρήσης του 2011, ο Σταύρος Αδαμίδης είχε πει ότι η μαύρη τρύπα της ομάδας είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ. Αν αυτό ισχύει ακόμη κι αφαιρεθούν τα 7 εκατ. ευρώ της Morgan Stanley, φτάνουμε στα 23 εκατ. ευρώ που θα είναι κατ' ελάχιστο λιγότερα από το παθητικό του 2004 μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44 (ξεκίνησε με 23,5 εκατ. ευρώ).

Για τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, αν δεν επιτρέπονται εφόσον οι μετοχές έχουν ενεχυριαστεί, δεν είμαι δικηγόρος για να γνωρίζω, αλλά αν ισχύει, κάτι που θα μου φαινόταν παράξενο, θα πρέπει να πάρει πίσω τις μετοχές του ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο Γκίκας Γκούμας κ.α. κι εγώ θα γύριζα σε ποσοστό κάτω από το 10%. Οπότε, έχοντας πληρώσει αυτά που ανέφερα, θα ήμουν πολλάκις υπερκαλυμμένος".

"Κουράστηκα να πληρώνω"

Τέλος ο πρώην (νυν;) μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στους λόγους που έφυγε από την ομάδα τονίζοντας πως: "Τα χρήματα τελειώνουν", ρίχνοντας για πολλοστή φορά το μπαλάκι στον κόσμο.

"Έφυγα γιατί κουράστηκα να πληρώνω και κάποιοι να με βρίζουν, γιατί ο χώρος είναι βρώμικος για μένα, γιατί έχω υποχρεώσεις προς την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου και τα χρήματα τελειώνουν, γιατί παρ' όλες τις εκκλήσεις μας δεν εμφανίστηκε κανείς οικονομικά εύρωστος ΑΕΚτζής διατεθειμένος να βοηθήσει. Γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής, η ΑΕΚ θα πρέπει κάποτε να ανήκει στον κόσμο της. Άλλωστε μπαίνει σύντομα σε ισχύ το financial fair play και τότε οι ομάδες θα στηρίζονται οικονομικά κυρίως στα εισιτήρια, στις πωλήσεις παικτών και σ τα διαφημιστικά έσοδα".

*** Ανακοίνωση αποχώρησης κ.κ. Γκούμα-Χατζηιωάννου

"Η πρόταση που έγινε στις 17 Δεκεμβρίου 2009 για την μεταβίβαση στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ του συνόλου των μετοχών που είναι στον έλεγχο μου στην ΠΑΕ ΑΕΚ (περίπου 18%) δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης.

Κατόπιν τούτου και με δεδομένη την αποχώρηση μου από τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ ΑΕΚ, προχωρήσαμε σε συμφωνία και μεταβιβάσαμε το ποσοστό αυτό στον κ. Πέτρο Παππά, ενεργοποιώντας παράλληλα την δέσμευση για άμεση καταβολή μετρητών (2,170,000 Ευρώ) στην ΠΑΕ καθώς και 150,000 για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Επιπλέον, αποφασίσαμε με τον κ. Πόλυ Χατζηωάννου να παραχωρήσουμε υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΚ τραπεζικές εγγυήσεις συνολικού ύψους 1,200,000 Ευρώ που είχαμε δώσει στις τράπεζες Αspis και Citibank, ώστε να εξοφληθούν προς τις τράπεζες αυτές ισόποσα δάνεια που έχει λάβει η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι όλα αυτά τα χρόνια της συμμετοχής μας στην ΑΕΚ πορευτήκαμε αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το καλό της αγαπημένης μας ομάδας χωρίς ιδιοτέλεια ή διάθεση προσωπικής προβολής. Αυτός ο κύκλος έφτασε η ώρα να κλείσει. Ευχόμαστε ολόψυχα στην επόμενη διοίκηση του κ. Αδαμίδη κάθε επιτυχία και να φέρει την ΑΕΚ εκεί που πραγματικά της αξίζει και που ονειρεύεται ο κάθε ΑΕΚτζής."

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ