ΑΕΚ

Οι εννιά "σίγουροι" του Χιμένεθ

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ / ΣΑΝ ΣΙΡΟ ΟΜΑΔΙΚΗ ΧΙΜΕΝΕΘ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ, παίκτες EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιμένεθ έδειξε στη σημερινή (9/3) προπόνηση στα Σπάτα, πως υπάρχει μια οκτάδα παικτών που έχει προβάδισμα για να συμπεριληφθεί στην αρχική ενδεκάδα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Είναι γεγονός πως ο Μανόλο Χιμένεθ είναι από τους προπονητές που το… ψάχνουν πολύ μέχρι να πάρουν οριστικές αποφάσεις για την ενδεκάδα. Ειδικά όταν πρόκειται για ενδεκάδα ενός ντέρμπι και μάλιστα τόσο κρίσιμου, όσο αυτό της Κυριακής (11/3) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Και όσο εκκρεμεί και μια ακόμα τελευταία προπόνηση στα Σπάτα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί «κλειδωμένο» στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού. Εκτός φυσικά από τη διάταξη, καθώς πλέον το 4-2-3-1 ο Χιμένεθ δεν το αποχωρίζεται. Όμως για τα πρόσωπα της ενδεκάδας, ο Ισπανός τεχνικός θα πάρει οριστικές αποφάσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Πάντως στη σημερινή (9/3) προπόνηση φάνηκε πως υπάρχουν εννιά παίκτες με σαφές προβάδισμα στο μυαλό του Χιμένεθ. Εκτός από τον Τσιντώτα που είναι ο βασικός κίπερ στο πρωτάθλημα, πρόκειται για τον Λόπες και τον Γκάλο στα δυο άκρα της άμυνας, τον Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, τον Σιμόες στα χαφ, τον Αραούχο με τον Λιβάγια στο δίδυμο της επίθεσης και τον Χριστοδουλόπουλο με τον Μασούντ στα δυο άκρα της γραμμής κρούσης. Βεβαίως απ’ αυτή την οκτάδα, η μοναδική… έκπληξη, είναι ο Ιρανός μεσοεπιθετικός.

Υπό την έννοια πως αν ο Χιμένεθ τελικά καταλήξει σ’ αυτή την επιλογή και με βάση όσα δοκίμασε στην προπόνηση, θα χρησιμοποιήσει τον Μασούντ σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Περίπου σαν αυτόν που είχε και ο Μάνταλος, πριν τραυματιστεί.

Βεβαίως αυτό μπορεί να αποτελεί απλώς μια σκέψη για τον Χιμένεθ. Και στην αυριανή (10/3) προπόνηση να κάνει ο Ισπανός τεχνικός διαφορετική δοκιμή. Ενδεχομένως να υπάρξει διαφοροποίηση και στις επιλογές που τελικά θα κάνει και για την τετράδα της επίθεσης, αλλά ακόμα και για τα δυο άκρα της άμυνας. Δεν αποκλείεται δηλαδή να μετακινηθεί ο Λόπες από μπακ σε εξτρέμ.

ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Όσον αφορά τα δυο δεδομένα διλήμματα που ήδη από σήμερα έχουν προκύψει, αυτά αφορούν τον «παρτενέρ» του Βράνιες στο κέντρο της άμυνας και του Σιμόες στις θέσεις των αμυντικών χαφ. Για την εκκρεμούσα θέση στα στόπερ, όλα θα εξαρτηθούν από τον Τσιγκρίνσκι. Αν ο Ουκρανός δεν τα καταφέρει, τότε θα ξεκινήσει ο Λαμπρόπουλος δίπλα στον Βράνιες. Για την θέση του παρτενέρ του Σιμόες στη μεσαία γραμμή, ο Χιμένεθ θα αποφασίσει ανάμεσα σε Γαλανόπουλο και Κονέ. Σήμερα φάνηκε πως προβάδισμα έχει ο πρώτος...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ