ΑΕΚ

Οι διαφορετικές ώρες του Γκουντγιόνσεν

Οι διαφορετικές ώρες του Γκουντγιόνσεν
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την εκτός γηπέδου παρουσία του ισλανδού σταρ στη Σλοβενία, Οι ατελείωτες ώρες στο κινητό, ο νονός Δέλλας, το ιδιαίτερο χιούμορ του, οι στιγμές μοναξιάς και οι πλάκες με τον Φούλη.

Αποστολή: Βαγγέλης Αρναούτογλου

Σοβαρός και μετρημένος σε κάθε κίνησή του. Δείχνει παγωμένος (είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που συνοδεύεται από το παρατσούκλι Iceman) απέναντι σε όλους και όλα, όμως αν βρεις το κουμπί του χαμογελάει. Ρωτήστε και τον Γεωργέα που δείχνει να το καταφέρνει καλύτερα από όλους ως σήμερα με αστειάκια του τύπου « που είσαι ρε man, που είσαι δικέ μου;» στα οποία ο Εϊντούρ Γκουντγιόνσεν ανταποκρίνεται με χαμόγελο.


Μετράει τους πάντες και τα πάντα με το πάντοτε παρατηρητικό και αυστηρό βλέμμα του και βρίσκεται σε φάση εξοικείωσης στο νέο περιβάλλον του. Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι θέλει τον χρόνο του μέχρι να ανοιχτεί. Είναι πολλές οι ώρες που περνάει με τον εαυτό του και ελάχιστες οι κουβέντες που έχει με τους συμπαίκτες του.

Δύο λόγια παραπάνω ανταλλάσσει συνήθως με τον συμπατριώτη του Έλφαρ Χέλγκασον, τους αγγλομαθείς πιτσιρικάδες Βίκτωρ Κλοναρίδη και Πολ Κατσέτη καθώς και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο ο οποίος είχε μακρόχρονη θητεία στην Αγγλία και ο Γκουντγιόνσεν έχει ενημερωθεί γι αυτό.


Περισσότερο ως σήμερα ανοίγεται στον στενό συνεργάτη (βοηθός και μεταφραστής ταυτόχρονα!) του Μανόλο Χιμένθ, τον Αλέξανδρο Κολιάδη ο οποίος έχει να το λέει για το διαφορετικό χιούμορ του Εϊντούρ. Τα λένε στα ισπανικά και έχουν βρει κώδικες επικοινωνίας, άλλωστε ο Ισλανδός πρέπει να παίρνει και απαντήσεις στις οποίες απορίες έχει και αυτή τη στιγμή στην αποστολή της ομάδας δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος.


Ο αντι-σταρ που βαπτίστηκε... Γκούντι!


Ο 33χρονος παίκτης της ΑΕΚ είναι σταρ μόνο... κατ' ευφημισμόν! Δεν διακρίνεται από τουπέ, δεν επιδεικνύει αλαζονεία, δεν έχει ύφος. Τουναντίον είναι πολύ απλός, μαζεμένος και συγκρατημένος. Δέχεται με ευκολία παρεμβάσεις που αφορούν στον ίδιο, όπως το παρατσούκλι «Γκούντι» εμπνευστής του οποίου ήταν ο Τραϊανός Δέλλας. Ο (νονός) Κολοσσός τον φώναξε έτσι κι έκτοτε αυτό παγιώθηκε!


Τις ώρες που κυκλοφορεί στους διαδρόμους του ξενοδοχείου, είναι μονίμως με ένα τηλέφωνο στο χέρι. Μιλάει πολλές ώρες σε αυτό (προφανώς με την οικογένειά του), ενώ σερφάρει και μέσω της συσκευής του στο ίντερνετ. Σπανίως θα τον βρεις να κάνει κάτι διαφορετικό για να μπορέσεις να τον προσεγγίσεις για κουβέντα.


Μένει μόνος του στο δωμάτιο και μόνος του επίσης θα κοιμηθεί και το βράδυ του Σαββάτου, στο ξενοδοχείο της Βιένης που θα καταλύσει η κιτρινόμαυρη αποστολή μετά το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας απέναντι στη Ραντ. Μόνος του κάθεται πάντοτε και στο πούλμαν που μεταφέρει τα μέλη της ομάδας, είτε μιλώντας στο κινητό του, είτε ακούγοντας μουσική.


Είναι πάντοτε τυπικός στις ώρες προσέλεσης για μετακινήσεις της ομάδας ή το φαγητό, συνήθως εμφανίζεται 10-15 λεπτά νωρίτερα από τον καθορισμένο χρόνο και σχεδόν πάντοτε πριν από τους υπόλοιπους. Γευματίζει (ή δειπνεί) αργά και με συγκεκριμένο τρόπο (πότε όλα τα πιάτα μαζί!) και δεν πίνει ποτέ καφέ παρά μόνο χυμούς και νερό.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ