ΑΕΚ

Οι κινήσεις της ΑΕΚ στην εγχώρια αγορά

Οι κινήσεις της ΑΕΚ στην εγχώρια αγορά

Η ΑΕΚ περνάει από κόσκινο και την ελληνική μεταγραφική αγορά και ήδη έχει αρχίσει να κάνει "ψώνια" με ποδοσφαιριστές ηλικίας 21+, όπως είναι οι Αλμπάνης, Κάιπερς και Γιαννίκογλου.

Σ' όλη αυτή την διαδρομή της τελευταίας τριετίας, από την επιστροφή στη Superleague, μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ έχει ακολουθήσει ορισμένες σταθερές. Μια εξ αυτών, είναι τα "ψώνια" από την εγχώρια αγορά, σχεδόν σ’ όλες τις μεταγραφικές περιόδου.

Κι επειδή στις πετυχημένες συνταγές, τα συστατικά δεν αλλάζουν, ανάλογη τακτική αναμένεται να ακολουθήσει η ΑΕΚ και στο φετινό καλοκαίρι. Κάτι εξάλλου, το οποίο φανερώνουν και οι πρώτες κινήσεις που έχει κάνει. Η ΑΕΚ "σκανάρει" την εγχώρια αγορά και τη γενιά των παικτών που είναι μεταξύ 21 και 25 ετών. Προκειμένου να αποκτήσει ότι καλύτερο… κυκλοφορεί. Είτε για άμεση χρήση στην ομάδα, είτε για επένδυση.

Το Sport24.gr έχει αναλύει τα μεταγραφικά δεδομένα.

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΚΑΥΤΟ" ΟΝΟΜΑ

Με δεδομένο πως και ο Ολυμπιακός αλλά και ο ΠΑΟΚ έχουν στρέψει φέτος ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους στην εγχώρια αγορά, στην ΑΕΚ ήξεραν πως για κάποιες περιπτώσεις θα είχαν ανταγωνισμό. Ειδικά αν επρόκειτο για ποδοσφαιριστή που είχε κλέψει την παράσταση στο πρωτάθλημα που τελείωσε. Τέτοια περίπτωση ήταν ο Χρήστος Αλμπάνης του Απόλλωνα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Είχε όλα τα χαρακτηριστικά που έψαχνε η ΑΕΚ. Στα 23,5 χρόνια του, Έλληνας για να ενισχυθεί ο ελληνικός κορμός, ακραίος επιθετικός για να κλείσει ένα από τα κενά σ' αυτή την θέση και με εξαιρετική σεζόν. Η ΑΕΚ κινήθηκε γρήγορα, βοήθησε και η επιθυμία του παίκτη και πρόλαβε τους υπόλοιπους "μνηστήρες". Και ο Αλμπάνης προορίζεται για εξάρτημα στην αγωνιστική μηχανή του Χιμένεθ.

Η "ΒΕΛΓΙΚΗ" ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Όπως διαβάσατε ήδη από χθες (18/5) στο ρεπορτάζ του Sport24.gr, η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα στην υπόθεση της απόκτησης του Ούγκο Κάιπερς από τον Εργοτέλη. Ο 21χρονος Βέλγος επιθετικός, με τα 20 γκολ σε 27 παιχνίδια στη Football League, προφανώς αποτελεί επένδυση για την ΑΕΚ.

FOOTBALL LEAGUE / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει τον Κάιπερς, μιλούν για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο επιθετικό, που έχει εντυπωσιακή αίσθηση του γκολ. Άλλωστε είχε κινήσει το ενδιαφέρον ακόμα και από ομάδες του εξωτερικού. Μια περίπτωση για την οποία η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αδιαφορήσει. Έστω και αν δεν μπορέσει να βοηθήσει από την προσεχή σεζόν την Ένωση. Είναι μια καλή επένδυση για το μέλλον.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

Με εξαίρεση την επιλογή του Αλάιν Μπαρόχα, η οποία δεν βγήκε κιόλας, η ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια έχει επιλέξει να ποντάρει σε Έλληνες τερματοφύλακες. Η πρωταθληματική τριάδα ήταν Μπάρκας, Τσιντώτας και Ανέστης. Και τώρα που το συμβόλαιο με τον Ανέστη δεν θα ανανεωθεί, η ΑΕΚ σπεύδει να καλύψει το κενό και πάλι με Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Μάκης Γιαννίκογλου έχει το προβάδισμα για να είναι εκλεκτός. Στα 25 του χρόνια, μωρό για τα ηλικιακά δεδομένα που ισχύουν στους τερματοφύλακες, φαίνεται πως είναι η μοίρα του να παίξει στην ΑΕΚ.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 2014, ένα ματς έκανε όλο κι όλο με τον Φωκικό, μέχρι το Γενάρη να πάει στον Ηρακλή και αυτό ήταν στο κύπελλο με την Ένωση. Ενώ πέρυσι από τα τέσσερα ματς που έκανε στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΣ, το ένα ήταν απέναντι στην ΑΕΚ. Που είναι και η ομάδα του από μικρό παιδί. Ο Γιαννίκογλου θα έρθει θεωρητικά για τρίτος τερματοφύλακας. Αλλά στην ΑΕΚ ο λόγος που επιλέγουν τρεις Έλληνες, είναι για να υπάρχει ανταγωνισμός.

ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

Ο Αλμπάνης, ο Κάιπερς και ο Γιαννίκογλου, δεν είναι οι μοναδικοί στο… σκανάρισμα της ΑΕΚ από την εγχώρια αγορά. Το ραντάρ εξακολουθεί να δουλεύει. Έχετε διαβάσει ήδη στο Sport24.gr για τις κλεφτές ματιές στον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη. Ενώ είναι και άλλες περιπτώσεις παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα, τις οποίες στην ΑΕΚ τσεκάρουν. Χωρίς ακόμα να έχουν την κίνηση τους. Αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί μέσα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το "πάνω χέρι" η ΑΕΚ για Κάιπερς
"Κανένα πωλητήριο σε Βράνιες"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ