ΑΕΚ

Οι δέκα "σίγουροι" και το δίλημμα του Χιμένεθ

CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÊÁÉ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÊÁÉ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μια εκκρεμότητα της τελευταίας στιγμής έχει αφήσει ο Χιμένεθ, για να "κλειδώσει" την ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ντέρμπι της Κυριακής (19/11) με τον Παναθηναϊκό.

Η αλήθεια είναι πως ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι από τους προπονητές που διστάζουν να δοκιμάσουν επί… χόρτου, τα πλάνα που κάνουν επί χάρτου για ένα ματς. Ακόμα και αν το ματς είναι ντέρμπι. Ο Ισπανός τεχνικός συνηθίζει με δουλειά στην τακτική, να "τεστάρει" τις σκέψεις του για ενδεκάδα και σχήμα.

Και όσες φορές δεν το κάνει, αυτό οφείλεται σ’ ένα ή περισσότερα αγωνιστικά διλήμματα και αποφάσεις που κρατάει για την τελευταία στιγμή. Κάπως έτσι φαίνεται να οδεύει ο Χιμένεθ στο κυριακάτικο (19/11) με τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός τεχνικός ούτε στην προτελευταία προπόνηση φανέρωσε τις σκέψεις του, είτε σε κάποια άσκηση, είτε σε δίτερμα.

Βεβαίως είναι γεγονός, πως κυριαρχεί η αίσθηση στα Σπάτα πως ο Χιμένεθ και στο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, θα ξεκινήσει με τριάδα στην άμυνα. Όπως και στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο, τη Μίλαν και τον ΠΑΟΚ.

Και παρότι ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στην κάμερα τηςNova, άφησε ανοικτό παράθυρο ακόμα και για διάταξη με τέσσερις στην άμυνα, το σχήμα με την τριάδα μοιάζει "κλειδωμένο". Άλλωστε πρόκειται για μια συνταγή, που έχει αποδειχθεί πετυχημένη.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ Ο… ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ

Εκτός από το σχήμα, ο Χιμένεθ φαίνεται να έχει πάρει και οριστικές αποφάσεις για τους δέκα παίκτες από τους έντεκα. Και το μοναδικό δίλημμα που... ταλαιπωρεί τον Ισπανό τεχνικό, φαίνεται να αφορά τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και την παρουσία του στο ντέρμπι. Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός από ιατρικής πλευράς, είναι πανέτοιμος.

Επίσης και ο ίδιος αισθάνεται έτοιμος και το δείχνει στις προπονήσεις. Όμως είναι χωρίς επίσημα αγωνιστικά λεπτά, από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου! Κάτι που σημαίνει πως του λείπει αγωνιστικός ρυθμός. Και κάπου εκεί μπαίνει το δίλημμα του Χιμένεθ.

Αν πάντως ο Ισπανός τεχνικός επιλέξει τελικά να ρίξει στη μάχη τον Τσιγκρίνσκι, ο Ουκρανός θα πάρει την θέση του λίμπερο, με τον Τσόσιτς και τον Βράνιες ως στόπερ, τον Μπακάκη και τον Λόπες στα δυο άκρα και τον Γαλανόπουλο με τον Σιμόες στις θέσεις των αμυντικών χαφ.

Σε περίπτωση που ο Τσιγκρίνσκι μείνει εκτός, ο Μπακάκης θα αναλάβει και πάλι ρόλο στόπερ στην τριάδα στο κέντρο της άμυνας και ο Γκάλο θα πάρει θέση στο δεξί άκρο.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Όσο για το κενό που έχει αφήσει ο Μάνταλος, αυτό θα προσπαθήσει ο Χιμένεθ να το καλύψει και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπως περίπου το έκανε στο ματς με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ. Με τον Τάσο Μπακασέτα να ξεκινά στη γραμμή κρούσης μαζί με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Μάρκο Λιβάγια.

Άλλωστε ο Χιμένεθ έχει μιλήσει πολύ και κατ’ ιδίαν με τον "Μπάκα" κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Και ενδεχομένως σ’ αυτή την επιλογή παικτών, το σχήμα της ΑΕΚ να μοιάζει και λίγο με 3-4-3, όπως ήταν και στο παιχνίδι με την Μίλαν.

Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

Βεβαίως όλες οι εκτιμήσεις για τις αγωνιστικές σκέψεις του Χιμένεθ, βασίζονται περισσότερο στην αίσθηση που έχουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και που επικρατεί ολόκληρη την εβδομάδα στα Σπάτα.

Χωρίς πάντως να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα από δοκιμή. Επομένως ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, να κρατά ο Χιμένεθ έναν… κρυφό άσο στο μανίκι του. Ενδεχομένως με μια επιλογή έκπληξη για τη μεσαία γραμμή.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής τα έσοδα του ΑΕΚ - Πλατανιάς
Όχι άλλα σουτ-προσευχές
Χιμένεθ: "Όλα θα κριθούν από τον Τσιγκρίνσκι"
Λιβάγια: "Αν με θέλουν, υπογράφω... αύριο"
Αυτά δίνει η ΑΕΚ στον Γιόχανσον
Χειρουργήθηκε ο Γιόχανσον
Ο Σιμόες ετοιμάζεται για ανανέωση συμβολαίου
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ