ΑΕΚ

Ο Κάλα που «μάγεψε» Λύμπε και Δέλλα

Ο Κάλα που «μάγεψε» Λύμπε και Δέλλα
INTIME SPORTS

Διαβάστε τις λεπτομέρειες για τους λόγους που ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Τραϊανός Δέλλας έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Χουάν Κάλα, τον θετικό άνθρωπο και εξαιρετικό ποδοσφαιριστή.

Καλοκαίρι του 2011 στη Σλοβενία. Στην παρέα της ΑΕΚ έχει προστεθεί ο μεγαλωμένος στις Ακαδημίες της Σεββίλης Χουάν Κάλα, ένα χαμογελαστό παιδί, ένας αμετανόητος πλακατζής, ένας υπέροχος άνθρωπος. Το ίδιο καλοκαίρι μεγαλώνει ποδοσφαιρικά στην Ένωση και ο Κώστας Μανωλάς, με συμπεριφορές που παραπέμπουν σε έλλειψη παιδείας και αγωγής. Το « Κωστάκη πολλά λες» του Λυμπερόπουλου και το « σύνελθε και συγκεντρώσου» του Δέλλα καταδεικνύουν την ενόχλησή τους κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Από μακριά ο Μανόλο Χιμένεθ ακούγεται να φωνάζει: «Τον Μανωλά δεν τον εμπιστευόμαστε, υπάρχει ο Κάλα να πάρει την πρώτη πάσα». Ήμουν εκεί και τα άκουσα με τα αφτιά μου (όπως και οι άλλοι συνάδελφοι που διαβάζοντας αυτές τις γραμμές θα θυμηθούν πολλά). Αλλά κυρίως είδα με τα μάτια μου... Τον Κάλα να ξεχωρίζει για το ήθος, την προσήλωσή του στην προπόνησή και ασφαλώς τις αρετές που έβγαζαν μάτια την ώρα που ο άλλος (ο Κωστάκης ντε) κοιτούσε πως να δειχθεί για να αποτελεί το επίκεντρο. Lost Cause που λένε και οι Αμερικανοί...

Αγάπησε την ΑΕΚ

Ο Ισπανός είχε μπει με το καλημέρα στο πετσί της νέας δουλειάς του. Αν δεν υπήρχαν ο Αδαμίδης, τα ατελείωτα ψέματά του στο θέμα των πληρωμών και η κοροϊδία που του επιφύλασσε η ΑΕΚ, ο Κάλα θα ήταν ακόμα στην οικογένεια της Ένωσης! Διότι, είτε το πιστεύετε, είτε όχι, την αγάπησε!

Το ότι οι άνθρωποι που σήμερα κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος και λαμβάνουν όλες τις (δύσκολες, εύκολες, με μικρό ή μεγάλο ρίσκο) αποφάσεις έχουν εξαιρετική γνώμη για τον Ισπανό, δεν το αμφισβητεί κανείς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ΑΕΚ θα φέρει πίσω τον Κάλα (είτε τον Γενάρη του 2014, είτε το ερχόμενο καλοκαίρι) ή ότι έχει δρομολογηθεί ήδη κάτι τέτοιο. Σκέψη υπάρχει όντως, για την ακρίβεια υπήρχε από τις πρώτες ημέρες της μεγάλης αλλαγής.

Μακάρι να συμβεί... Διότι στο ποδόσφαιρο και στα αποδυτήρια μίας ομάδας, απαιτούνται άνθρωποι που εκτός από ταλέντο θα διακρίνονται και για τη θετικότητα του χαρακτήρα τους. Επαγγελματίες με παιδεία, μυαλό, άποψη και κυρίως επιθυμία να βοηθήσουν όλους τους άλλους, ακόμα και τους πιο δύσκολους, να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν μέρος συνόλου και ότι προέχει το καλό αυτού. Ο Κάλα τα γνωρίζει καλά όλα αυτά, το απέδειξε στο εξάμηνο πέρασμά του από την Ένωση. Και δεν θα αποχωρούσε τότε αν δεν τον κορόιδευαν (όπως τόσους και τόσους ακόμα).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ