ΑΕΚ

Ο Γιάννης Βλάχος εκπροσωπεί τον Αντνάν Κασόγκι

ca. 1980s-1990s, Manhattan, New York City, New York State, USA --- Saudi arms dealer emerging from the subway. He is in New York for his trial. --- Image by © Michael Brennan/CORBIS
Κασόγκι © MICHAEL BRENNAN/CORBIS

Σύμφωνα με δημοσίευμα ο Γιάννης Βλάχος εκπροσωπεί τον δισεκατομμυριούχο Σαουδάραβα επιχειρηματία, Αντνάν Κασόγκι. Τον πλουσιότερο άνθρωπο τη 10ετία του 1980.

Η υπόθεση Ξενιάδης ναυάγησε, με την ΠΑΕ να αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις, αλλά με τα προβλήματα στην ομάδα να μεγαλώνουν. Μοναδική "ανοιχτή" υπόθεση αυτή του δικηγόρου κ. Βλάχου και του εκπροσώπου του.

Όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, σε 45 μέρες από την πρώτη εμφάνιση του επενδυτή φάντασμα, είτε κλείσει θετικά η υπόθεση είτε αρνητικά, θα έκανε γνωστό το όνομα του. Τελικά λίγο νωρίτερα από την εκπνοή της διορίας, ένα δημοσίευμα έρχεται να αποκαλύψει ένα όνομα φέρεται να είναι ο προβληματισμένος με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επενδυτής που ενδιαφέρεται να αγοράσει την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Real News, ο Αντνάν Κασόγκι, είναι ο Σαουδάραβας κροίσος που θέλει να εμπλακεί στην ΑΕΚ. Πρόκειται για αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με εμπλοκή του ονόματός του κυρίως σε εμπόριο όπλων.

Ο 76χρονος επιχειρηματίας υπήρξε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου στη δεκαετία του 1980, αλλά πλέον έχει χάσει την επιχειρηματική του δύναμη, παρότι η περιουσία του παραμένει μεγάλη, ενώ ο ίδιος φέρεται να αναζητεί νέες δραστηριότητες. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, ο Σταύρος Αδαμίδης έχει κάνει απευθείας επαφές μαζί του.

Το Who is Who

Ο Αντνάν Κασόγκι, γεννήθηκε στη Μέκκα και κατάγεται από την Τουρκία. Ο πατέρας του ήταν ο προσωπικός γιατρός του βασιλιά Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ, ενώ η αδερφή του παντρεύτηκε τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ και ήταν μητέρα του Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Ο ίδιος έκανε σπουδές στην Αλεξάνδρεια και στις ΗΠΑ και στη συνέχεια ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε τη μεσολάβηση για την πώληση όπλων από αμερικανικές εταιρείες στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παρά το σχετικό εμπάργκο.

Μάλιστα είχε εμπλακεί και στην υπόθεση με την κατάχρηση του κρατικού πλούτου των Φιλιππίνων από τον δικτάτορα Μάρκος και την οικογένειά του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, τα καθημερινά του έξοδα προκειμένου να απολαμβάνει τις ανέσεις του έφταναν στις 250.000 δολάρια την ημέρα. Μάλιστα, σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η περιουσία του που έχει μειωθεί κατά πολύ, αυτή στη στιγμή αγγίζει το 1 δις δολάρια.

Δείγμα της ζωής που έκανε, ήταν η πληρωμή του συγκροτήματος Queen προκειμένου να τραγουδήσουν στα γενέθλια του, ενώ το θαλάσσιο σκάφος του (που εκείνη την εποχή ήταν το μεγαλύτερο του κόσμου) με το όνομα Ναμπίλα, είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία του Τζειμς Μποντ "Ποτέ μην λες Ποτέ" του 1983.

Πάντως, ο συγκεκριμένος υποψήφιος, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr δεν "παίζει" για την ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ