ΑΕΚ

Ο Τζεμπούρ που ήθελε και οι επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ

Ο Τζεμπούρ που ήθελε και οι επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ
Τζεμπούρ INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έκλεισε με τον Ράφικ Τζεμπούρ την μεταγραφική εκκρεμότητα που είχε στη θέση του σέντερ φορ και πλέον κοιτάζει τις επόμενες κινήσεις της για την ενίσχυσή της. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η ΑΕΚ έκλεισε με τον Ράφικ Τζεμπούρ την μεταγραφική εκκρεμότητα που είχε στη θέση του σέντερ φορ. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που κλείνει τόσο νωρίς στο καλοκαίρι την εκκρεμότητα στη συγκεκριμένη θέση. Το έκανε και πέρυσι με την απόκτηση του Χρήστου Αραβίδη. Και φυσικά της βγήκε λίρα εκατό, καθώς ο «Άραβας» ήταν ο πρώτος σκόρερ της στη σεζόν.

Αντιθέτως μ’ ότι συνέβη τα δυο τελευταία χρόνια (αλλά και αυτό της Γ’ εθνικής μιας και ο Μπρέτσεβιτς είχε αποκτηθεί νωρίς το καλοκαίρι), κατά το παρελθόν η υπόθεση μεταγραφής σέντερ φορ στην ΑΕΚ μετατρεπόταν σ’ ένα σίριαλ που κρατούσε ολόκληρο το καλοκαίρι. Ακόμα και ο Εμίλιο Φουρτάδο, που οι αυτόπτες μάρτυρες της πρώτης του προπόνησης στα Σπάτα υποστηρίζουν πως πάτησε την μπάλα και έπεσε κάτω προ κενού τέρματος, είχε φορέσει τα κιτρινόμαυρα τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών. Ενώ και η μεταγραφή Τζεμπούρ στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ, είχε γίνει στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και μετά από μεγάλο σίριαλ.

Η ΑΕΚ όμως πολύ συνειδητά, ήθελε και φέτος όπως και πέρυσι, να κλείσει νωρίς αυτή την μεταγραφική εκκρεμότητα. Και διότι ήξερε τι ήθελε και διότι πρόκειται για μια θέση κλειδί. Ενώ ο Ίλια Ιβιτς όταν ήταν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ συνήθιζε να λέει πως οι πιο δύσκολες θέσεις για μεταγραφή, είναι αυτές του σέντερ φορ και του αριστερού μπακ. Φέτος λοιπόν η Ένωση ψάχνεται και στις δυο θέσεις. Όμως με τον φόρ, «ξεμπέρδεψε» νωρίς.

Τώρα απομένει η θέση του αριστερού μπακ, όπως επίσης του στόπερ, του τερματοφύλακα, ενός ακόμα μεσοεπιθετικού και από εκεί και πέρα αν και εφόσον προκύψει μια ανάγκη στην πορεία. Διότι η αλήθεια είναι πως κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας και των φιλικών, ενδεχομένως να διαπιστωθούν κενά και αδυναμίες που θα πρέπει να καλυφθούν μεταγραφικά και που προς το παρόν δεν έχουν μπει στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Προς το παρόν η ΑΕΚ ψάχνει στην αγορά παίκτες για συγκεκριμένες θέσεις. Χωρίς όμως να έχει πίεση χρόνου. Υπάρχει ήδη κορμός από πέρυσι, επίσης έχουν γίνει τέσσερις μεταγραφές (Σιμόες, Γκάλο, Βασιλαντωνόπουλος και Τζεμπούρ) συν τον Βάργκας (ο οποίος θεωρείται κλεισμένη υπόθεση και δεν υπάρχει καμία ανησυχία), ενώ ακόμα απομένουν τρεις εβδομάδες μέχρι να ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία.

Προφανώς στην ΑΕΚ θέλουν να ολοκληρώσουν άμεσα και κάποιες άλλες από τις εκκρεμούσες κινήσεις. Και αυτό προκειμένου να είναι συμπληρωμένο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ, όταν θα ξεκινήσει να κτίζεται η ομάδα. Όμως πλέον έχουν στην ΑΕΚ την πολυτέλεια του χρόνου, της υπομονής και των προσεκτικών κινήσεων.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ